Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar, aranıza yeni katıldım ben 21 yaşındayım, üniversite sınavına girdim ve çok şükür bu yıl üniversiteyi kazandım, hatta dün e-devlet üzerinden kazandığım üniversite ve bölüm için e-kayıt yaptım, istediğim bir bölüm, üniversiteyi burada yani yaşadığım şehirde, aile evinde okuyacağım. Şimdi benim abim ile babamın iş yeri var, akaryakıt istasyonu, bizim eve de yakın, ben de her gün oraya gidiyorum, orada çalışıyorum ama oranın çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposu var, mesela ne belli bir çalışma saati var ne de haftada 1 gün bile olsun izin günün yok, hep çalışıyorsun, bir de orası ailemin iş yeri olduğu için ben oradan maaş almıyorum ve sigortam bile yatırılmıyor. Ben de sırf bu yüzden üniversite sınavına girdim, kendimi buradan kurtarayım dedim ama görünen o ki o iş yerinden kurtuluşum pek kolay görünmüyor gibi çünkü bugün ailemle bu konuda biraz tartıştık, ben aileme artık üniversiteye başlayınca petrole gitmeyeceğimi, sadece derslerime ve üniversite hayatına odaklanacağımı söyledim ama ailem bunu pek kabul etmedi, annem bana oğlum sen çok haksızsın, orası bizim iş yerimiz dedi, ben de anneme asıl siz haksızsınız anne, bugün ben sonuçta üniversite kazanmışım ve istediğim bir bölüm bana gelmiş, ben niye petrolde çalışayım, belki ben ileride petrolde çalışmak istemiyorumdur, belki benim başka hayallerim vardır dedim. Sonra ben abime de ben üniversiteye başlayınca artık petrole gelmeyeceğimi söyledim. Yani sizin anlayacağınız ailem petrolde çalışmamı istiyorlar ama ben de orada çalışmak istemiyorum çünkü benim başka hayallerim var. Bir de biz ilçede yaşıyoruz, benim gideceğim üniversite de başka bir ilçede, internetten baktım, gideceğim okul ile evimiz arasında 40 km mesafe varmış, yani gidiş geliş günde 2'şer tane minibüs değiştireceğim ve gidiş geliş neredeyse günde 2 saatim yolda geçecek, bir de bunun üstüne akşamları eve gelince o yorgunlukla petrole mi gideyim, bir de gece geç saatlere kadar petrolde mi kalayım. Şimdi ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum, mesela ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince annem bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın, ondan sonra sen abin gibi değilsin, abin de sürekli petrolde çalışıyor, eğer sen bugün abinin yerinde olsaydın ne yapardın, mesela geçen gün babam bana herhalde sen abinin yerinde olsaydın ve sürekli petrole gitseydin herhalde sen her gün beni döverdin demişti ama ben yok estağfurullah baba ne dövmesi, ben seni neden döveyim demiştim, sonra babam bana yok sen o zaman kesin beni döverdin demişti, sonra annem de babama hak vermişti ve annem o zaman benim yanımda babama, beni kastederek, bu kesin abisinin yerinde olsaydı her gün seni döverdi demişti. Yani ne bileyim ben, en son 1 ay önce ailemle bu konuda biraz tartıştım ama ben haksız çıktım, babam o zaman bana oğlum sen çok yanlış düşünüyorsun, bugün senin yerinde olmak isteyen onlarca insan var, bak ne güzel senin ailenin işyeri var, sen de orada çalış, bu bir velinimettir, kimsenin eline geçmez, ondan sonra sen çalışmasan o bazı başıboş gençler gibi ileride serseri olursun, hem onlar niye öyle sanıyorsun, çünkü çalışmıyorlar, işleri güçleri yok, arkadaşlarla çevreyle şununla bununla takılıyorlar, o yüzden böyleler demişti bana. Sonra ben de petrolde çalışmaya devam ettim, halen bugün de petrolde çalışıyorum. Yani ben anneme de bu durumu söyleyince o da beni suçluyor, bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın, ondan sonra annem bi ara benim onlarla bu tartışmalarımı teyzelerime söylemişti, annem teyzelerime bizim de küçük oğlumuz isyan ediyor, ben petolde çalışmam diyor falan demişti, sonra teyzelerim de anneme hak vermişlerdi, siz haklısınız, oğlun erkek adamdır, petrolde çalışsın, orası sizin işyerinizdir, çalışsınlar, ne kadar iş yaparlarsa o kadar iyidir falan demişlerdi. Sonra annem de teyzelerime siz haklısınız, tabii ki çalışacaklar, her ne kadar okusalar bile kendi aile işlerini de yapmak zorundalar gibi bir şey demişti. Sizce ailem haklı mı?
5 güAilenin işinin olması bir nimet olabilir ama bu, senin hayatının otomatik olarak o işe ait olduğu anlamına gelmez. saat belli değil, izin yok, maaş yok, sigorta yok denilen bir yerde üniversite okurken sürekli çalışmak istememen bana hiç “isyan” gibi gelmiyor. Bir de “abin çalışıyor, sen de çalışacaksın” mantığı bana çok doğru gelmiyor. Abin kendi hayatını yaşıyor, sen kendi hayatını. Onun tercihi senin kaderin olmak zorunda değil. Ama sen de ailene “Petrole bir daha adımımı atmam” diye rest çekmek yerine biraz akıllı ilerle. en sizin işinizi küçümsemiyorum, gerektiğinde elimden gelen yardımı da yaparım. Ama üniversite benim için ciddi bir fırsat. Derslerimi ve geleceğimi bunun uğruna aksatmak istemiyorum. Bunu tembellik olarak görmeyin. Ben de kendi hayatımı kurmak istiyorum, okuyara işimizde daha iyi yerlere getirebiliriz, ya da daha farklı alanlarda büyümeye odaklanabiliriz bu üniversite benim ve bizim için bir fırsat olarak görüyorum diye konuş. Ve en önemliis Üniversiteye girince gerçekten oku. Derslere git, kendini geliştir, staj yap, dil öğren, çevre edin, mezun olunca gerçekten birşeyler yapabilecek bir hale gelmelisin. Yoksa üniversiteye girip bütün gün yatarsan, ailenin “Bak, çalışmamak istiyor” demesine de malzeme vermiş olursun. Ailenin işini yapmak zorunda değilsin; ama kendi hayatının sorumluluğunu almak zorundasın. Bence mesele tam olarak bu.
03 Yorumla- 5 gü
Peki Ne yapayım peki ömür boyu aile işinde mi çalışayım bide sevmediğim bir işte mi çalışayım bunu aileme söylüyorum ama söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum sonra annem bana sen isyan ediyorsun diyor sonra annem ile babam beni abimle kıyaslıyorlar bak abin de petolde çalışıyor diye
- 5 gü
Kardeşim, bence senin asıl anlatamadığın şey şu: “Ben çalışmak istemiyorum” demiyorsun, “Ben hayatım boyunca sevmediğim işi yapmak istemiyorum” diyorsun. İkisi çok farklı şey. Bu farkı onlara anlayacakları şekilde rest çekmeden anlatman gerekiyor. “Ben okuyacağım, kendime bir meslek kuracağım, mezun olduğumda kendi paramı kazanacağım. Sizden istediğim bana bu fırsatı vermeniz” diye anlat. Ailenin işi ülke şartlarına göre şu an iyi gelebilir, gözükebilir ama yarının ne olacağını kimse bilemez. Ben elime bir altın bilezik takmak istiyorum diye ısrarcı ol.
- 5 gü
Biliyor musunuz ben bugün yine annemle konuştum bu sefer sizin dediklerinizin aynısını ona anlattım onunla konuştum konuştum ama annem beni anlamadı yine bana oğlum sen haksızsın petrol bizim kendi işimizdir sen bugün ne kadar petrolde yorulsan da çok çalışsan da ne yapsan kendin için yapıyorsun en azından insanın kendi işinde çalışması milletin işinde çalışmaktan iyidir sen git bugün milletin yanında çalışan insanlara patronları onları ne kadar eziliyorlar sonra elemanlarına resmen zulmeden patronlar var ama petrol işi öyle değil oğlum çünkü sizin kendi işinizdir siz bugün kendi tuvaletlerinizi bile temizleseniz yine milletin tuvaletlerini temizlemekten daha iyidir demişti annem bana
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. sonuna kadar haklısın. sigortasız, maaşsız ve izinsiz çalıştırıp üstüne bir de suçlu çıkarıyorlar, kendi geleceğini kurmak için o okulu bitirmek zorundasın. derslerine odaklanıp kendi yoluna bak, kimsenin senin hayatını çalmasına izin verme.
02 Yorumla- 5 gü
ben aileme ileride petrolde çalışmak istemiyorum diyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum sonra annem bana sen isyan ediyorsun diyor sonra annem ile babam beni abimle kıyaslıyorlar bak abin de petolde çalışıyor diye
- 5 gü
Biliyor musunuz ben bugün tekrar annemle bu petrolde çalışmak istemediğimi bu işi sevmediğim konusunda konuştum ama annem yine bana oğlum sen haksızsın petrol bizim kendi işimizdir sen bugün ne kadar petrolde yorulsan da çok çalışsan da ne yapsan kendin için yapıyorsun en azından insanın kendi işinde çalışması milletin işinde çalışmaktan iyidir sen git bugün milletin yanında çalışan insanlara patronları onları ne kadar eziliyorlar sonra elemanlarına resmen zulmeden patronlar var ama petrol işi öyle değil oğlum çünkü sizin kendi işinizdir siz bugün kendi tuvaletlerinizi bile temizleseniz yine milletin tuvaletlerini temizlemekten daha iyidir demişti annem bana
Yapay Zeka Cevapladı
Tebrik ederim, istediğin bölümü kazanman harika bir başarı! 🌿 Kendi hayallerinin peşinden gitmek istemen en doğal hakkın, kesinlikle haksız değilsin 💛 Günde iki saat yol yürütüp üzerine ücretsiz, sigortasız ve izinsiz çalıştırmak aile işi de olsa hakkaniyetli değil. Kendi hayat sınırlarını çizmek isyan etmek değildir 🌸 Onlarla çatışmadan, okuldaki yoğunluğunu bahane ederek yavaşça mesafe koymayı denesen nasıl olur? Sen kendi geleceğin için bugün ilk adımı atmaya hazır mısın? 🧘♀️🎨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
5 güArkadaş petrolde çalışmak istemiyor anladık. Hayallerinin peşinden koş ama aileni de tatlı dille ikna et 😄
04 Yorumla- 5 gü
ben aileme ileride petrolde çalışmak istemiyorum diyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum sonra annem bana sen isyan ediyorsun diyor sonra annem ile babam beni abimle kıyaslıyorlar bak abin de petolde çalışıyor diye
- 5 gü
ben 21 yaşındayım, üniversite sınavına girdim ve çok şükür bu yıl üniversiteyi kazandım, hatta dün e-devlet üzerinden kazandığım üniversite ve bölüm için e-kayıt yaptım, istediğim bir bölüm, üniversiteyi burada yani yaşadığım şehirde, aile evinde okuyacağım. Şimdi benim abim ile babamın iş yeri var, akaryakıt istasyonu, bizim eve de yakın, ben de her gün oraya gidiyorum, orada çalışıyorum ama oranın çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposu var, mesela ne belli bir çalışma saati var ne de haftada 1 gün bile olsun izin günün yok, hep çalışıyorsun, bir de orası ailemin iş yeri olduğu için ben oradan maaş almıyorum ve sigortam bile yatırılmıyor. Ben de sırf bu yüzden üniversite sınavına girdim, kendimi buradan kurtarayım dedim ama görünen o ki o iş yerinden kurtuluşum pek kolay görünmüyor gibi çünkü bugün ailemle bu konuda biraz tartıştık, ben aileme artık üniversiteye başlayınca petrole gitmeyeceğimi, sadece derslerime ve üniversite hayatına odaklanacağımı söyledim ama ailem bunu pek kabul etmedi, annem bana oğlum sen çok haksızsın, orası bizim iş yerimiz dedi, ben de anneme asıl siz haksızsınız anne, bugün ben sonuçta üniversite kazanmışım ve istediğim bir bölüm bana gelmiş, ben niye petrolde çalışayım, belki ben ileride petrolde çalışmak istemiyorumdur, belki benim başka hayallerim vardır dedim. Sonra ben abime de ben üniversiteye başlayınca artık petrole gelmeyeceğimi söyledim. Yani sizin anlayacağınız ailem petrolde çalışmamı istiyorlar ama ben de orada çalışmak istemiyorum çünkü benim başka hayallerim var. Bir de biz ilçede yaşıyoruz, benim gideceğim üniversite de başka bir ilçede, internetten baktım, gideceğim okul ile evimiz arasında 40 km mesafe varmış, yani gidiş geliş günde 2'şer tane minibüs değiştireceğim ve gidiş geliş neredeyse günde 2 saatim yolda geçecek, bir de bunun üstüne akşamları eve gelince o yorgunlukla petrole mi gideyim, bir de gece geç saatlere kadar petrolde mi kalayım
- 5 gü
Şimdi ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum, mesela ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince annem bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın, ondan sonra sen abin gibi değilsin, abin de sürekli petrolde çalışıyor, eğer sen bugün abinin yerinde olsaydın ne yapardın, mesela geçen gün babam bana herhalde sen abinin yerinde olsaydın ve sürekli petrole gitseydin herhalde sen her gün beni döverdin demişti ama ben yok estağfurullah baba ne dövmesi, ben seni neden döveyim demiştim, sonra babam bana yok sen o zaman kesin beni döverdin demişti, sonra annem de babama hak vermişti ve annem o zaman benim yanımda babama, beni kastederek, bu kesin abisinin yerinde olsaydı her gün seni döverdi demişti. Yani ne bileyim ben, en son 1 ay önce ailemle bu konuda biraz tartıştım ama ben haksız çıktım, babam o zaman bana oğlum sen çok yanlış düşünüyorsun, bugün senin yerinde olmak isteyen onlarca insan var, bak ne güzel senin ailenin işyeri var, sen de orada çalış, bu bir velinimettir, kimsenin eline geçmez, ondan sonra sen çalışmasan o bazı başıboş gençler gibi ileride serseri olursun, hem onlar niye öyle sanıyorsun, çünkü çalışmıyorlar, işleri güçleri yok, arkadaşlarla çevreyle şununla bununla takılıyorlar, o yüzden böyleler demişti bana. Sonra ben de petrolde çalışmaya devam ettim, halen bugün de petrolde çalışıyorum. Yani ben anneme de bu durumu söyleyince o da beni suçluyor, bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın
- 5 gü
Biliyor musunuz ben bugün tekrar annemle bu petrolde çalışmak istemediğimi bu işi sevmediğim konusunda konuştum ama annem yine bana oğlum sen haksızsın petrol bizim kendi işimizdir sen bugün ne kadar petrolde yorulsan da çok çalışsan da ne yapsan kendin için yapıyorsun en azından insanın kendi işinde çalışması milletin işinde çalışmaktan iyidir sen git bugün milletin yanında çalışan insanlara patronları onları ne kadar eziliyorlar sonra elemanlarına resmen zulmeden patronlar var ama petrol işi öyle değil oğlum çünkü sizin kendi işinizdir siz bugün kendi tuvaletlerinizi bile temizleseniz yine milletin tuvaletlerini temizlemekten daha iyidir demişti annem bana
5 gühayır asla haklı degiller para bile vermiyolar sen iyimisin para alsan hadi neyse diycem 🙄
018 Yorumla- 5 gü
Ay bide erkek cocugusun çok üzüldüm bende senin gibiydim orta çocukları hep kurban ediliyo şimdi umrumda olmuyo hiç iyi degilim açıkcası
- 5 gü
- 5 gü
Senin ne hissettiğini benden baska hiç kimse anlamaz hevesim benim kaçtı Allah bizi kurtarsın 😓ruhsuz agresif biri oldum kimse artık umrumda degil cevremdeki herkesde bana özeniyo ah bi bilseler neler yasadıgımı düşmanıma dilemem
- 5 gü
ben 21 yaşındayım, üniversite sınavına girdim ve çok şükür bu yıl üniversiteyi kazandım, hatta dün e-devlet üzerinden kazandığım üniversite ve bölüm için e-kayıt yaptım, istediğim bir bölüm, üniversiteyi burada yani yaşadığım şehirde, aile evinde okuyacağım. Şimdi benim abim ile babamın iş yeri var, akaryakıt istasyonu, bizim eve de yakın, ben de her gün oraya gidiyorum, orada çalışıyorum ama oranın çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposu var, mesela ne belli bir çalışma saati var ne de haftada 1 gün bile olsun izin günün yok, hep çalışıyorsun, bir de orası ailemin iş yeri olduğu için ben oradan maaş almıyorum ve sigortam bile yatırılmıyor. Ben de sırf bu yüzden üniversite sınavına girdim, kendimi buradan kurtarayım dedim ama görünen o ki o iş yerinden kurtuluşum pek kolay görünmüyor gibi çünkü bugün ailemle bu konuda biraz tartıştık, ben aileme artık üniversiteye başlayınca petrole gitmeyeceğimi, sadece derslerime ve üniversite hayatına odaklanacağımı söyledim ama ailem bunu pek kabul etmedi, annem bana oğlum sen çok haksızsın, orası bizim iş yerimiz dedi, ben de anneme asıl siz haksızsınız anne, bugün ben sonuçta üniversite kazanmışım ve istediğim bir bölüm bana gelmiş, ben niye petrolde çalışayım, belki ben ileride petrolde çalışmak istemiyorumdur, belki benim başka hayallerim vardır dedim. Sonra ben abime de ben üniversiteye başlayınca artık petrole gelmeyeceğimi söyledim. Yani sizin anlayacağınız ailem petrolde çalışmamı istiyorlar ama ben de orada çalışmak istemiyorum çünkü benim başka hayallerim var. Bir de biz ilçede yaşıyoruz, benim gideceğim üniversite de başka bir ilçede, internetten baktım, gideceğim okul ile evimiz arasında 40 km mesafe varmış, yani gidiş geliş günde 2'şer tane minibüs değiştireceğim ve gidiş geliş neredeyse günde 2 saatim yolda geçecek, bir de bunun üstüne akşamları eve gelince o yorgunlukla petrole mi gideyim, bir de gece geç saatlere kadar petrolde mi kalayım.
- 5 gü
anana de peki ben ilerde napcam de
- 5 gü
Size bağlı mı yasıcam de
- 5 gü
Şimdi ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum, mesela ben aileme petolde çalışmak istemediğimi söyleyince annem bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın, ondan sonra sen abin gibi değilsin, abin de sürekli petrolde çalışıyor, eğer sen bugün abinin yerinde olsaydın ne yapardın, mesela geçen gün babam bana herhalde sen abinin yerinde olsaydın ve sürekli petrole gitseydin herhalde sen her gün beni döverdin demişti ama ben yok estağfurullah baba ne dövmesi, ben seni neden döveyim demiştim, sonra babam bana yok sen o zaman kesin beni döverdin demişti, sonra annem de babama hak vermişti ve annem o zaman benim yanımda babama, beni kastederek, bu kesin abisinin yerinde olsaydı her gün seni döverdi demişti. Yani ne bileyim ben, en son 1 ay önce ailemle bu konuda biraz tartıştım ama ben haksız çıktım, babam o zaman bana oğlum sen çok yanlış düşünüyorsun, bugün senin yerinde olmak isteyen onlarca insan var, bak ne güzel senin ailenin işyeri var, sen de orada çalış, bu bir velinimettir, kimsenin eline geçmez, ondan sonra sen çalışmasan o bazı başıboş gençler gibi ileride serseri olursun, hem onlar niye öyle sanıyorsun, çünkü çalışmıyorlar, işleri güçleri yok, arkadaşlarla çevreyle şununla bununla takılıyorlar, o yüzden böyleler demişti bana. Sonra ben de petrolde çalışmaya devam ettim, halen bugün de petrolde çalışıyorum. Yani ben anneme de bu durumu söyleyince o da beni suçluyor, bana sen isyan ediyorsun, sonra sen zorluğa gelemiyorsun, sonra sen rahata alışmışsın
- 5 gü
Aslaaa aile yanında çalışılmaz hep kendi isteklerini dayatırlar ne maas veriyolar ne sigorta sen erkek cocugusun ya bunlar saka mı yapıyo🙄resmen geleceginle oynuyo ailen aynı bizimkiler gibi cahiller rabbim yanlanlarına bırakmasın insallah ben beddua ediyorum hep iki cihandada yüzleri gülmesşn insallah
- 5 gü
ondan sonra annem bi ara benim onlarla bu tartışmalarımı teyzelerime söylemişti, annem teyzelerime bizim de küçük oğlumuz isyan ediyor, ben petolde çalışmam diyor falan demişti, sonra teyzelerim de anneme hak vermişlerdi, siz haklısınız, oğlun erkek adamdır, petrolde çalışsın, orası sizin işyerinizdir, çalışsınlar, ne kadar iş yaparlarsa o kadar iyidir falan demişlerdi. Sonra annem de teyzelerime siz haklısınız, tabii ki çalışacaklar, sonra annem beni kastederek teyzelerime bu erkektir hani kız da değil evde otursun belli bir yaştan sonra evlenip kocaya gitsin her ne kadar okusalar bile kendi aile işlerini de yapmak zorundalar gibi bir şey demişti
- 5 gü
Kız oturcakmıs sonra kocaya gitcekmiş pardon🙄ne sacma zihniyetliler mal mı bunlar
- 5 gü
Yapmak zorunda degilsin hiç bişeye sonra senden kötüsü olmaz diyim aileye fedakarlık yapılmaz bi ablan olarak sana söylüyorum
- 5 gü
Ne bileyim yani hiç bir milleti kötülemek istemiyorum ama benim ailem doğulu yani Kürt kökenliler bide köylü insanlar yani eskiden köyde doğup büyümüşler anneleri babaları da düşünce olarak herhalde biraz geri kalmışlar belki onlar da o yüzden böyle düşünüyorlardır yani herhalde onlar anne ve babalarından böyle görüp kendileri de böyle olabilirler
- 5 gü
Yani ne diyim ben şimdi aileme cahil dersem herhalde beni yerler çünkü zorlarına gider kabullenmezler
- 5 gü
Aynen öyleler 😂umursama
- 5 gü
Cahil de hakediyolar bencil olmassan üzgünüm seni çok ezerler canımmm 😓
- 5 gü
- 5 gü
bencil Olcan o zaman de paramı sigortamı yatırsın yarın bi gün napcam sen ölüp gitceksin nede olsa 😂de
- 5 gü
birikim yapmam lazım kendim için size kusura bakamam dw
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
5 güKeşke başka şehir yazsaydınız
02 Yorumla- 5 gü
Ailem izin vermedi ya illa burada bizim yanımızda okuyacaksın yoksa seni şehir dışına göndermeyiz sen şehir dışında yapamazsın şehir dışında üniveriste okumak çok zor hem çok maliyetli hemde öğrenciler çok zorlanıyor sonra hiç bir yer aile evi gibi rahat değil falan söylediler sonra bende mecburen yaşadığım şehiri yazdım Birde eklemeyi unuttum ailem bana sen şehir dışında okusan kendine bakmazsın demişlerdi
- 5 gü
Gizli Üye(36-45)5 güKeşke başka şehir seçswydiin, başka şehre yatay geçiş yap
03 Yorumla- 5 gü
Ailem izin vermedi ya illa burada bizim yanımızda okuyacaksın yoksa seni şehir dışına göndermeyiz sen şehir dışında yapamazsın şehir dışında üniveriste okumak çok zor hem çok maliyetli hemde öğrenciler çok zorlanıyor sonra hiç bir yer aile evi gibi rahat değil falan söylediler sonra bende mecburen yaşadığım şehiri yazdım
- 5 gü
Birde eklemeyi unuttum ailem bana sen şehir dışında okusan kendine bakmazsın demişlerdi
- 5 gü
Gizli Üye(45 üstü)5 gükoca adam oldun artik
02 Yorumla- 5 gü
Ama ailem bunu anlamıyor ben aileme ileride petrolde çalışmak istemiyorum diyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum sonra annem bana sen isyan ediyorsun diyor sonra annem ile babam beni abimle kıyaslıyorlar bak abin de petolde çalışıyor diye
- 5 gü
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar