Ailemin istediği mesleği yapmak zorunda mıyım?

Merhaba ben 18 yaşındayım ve bu sene inşallah sınava gireceğim. Ailem hukuk okumamı istiyor. Ben ise ne okumak istediğime karar verebilmiş değilim. Ama aileden bir yakınım psikoloji bitirdi ve biraz ders kitaplarını karıştırdıktan sonra psikoloji hoşuma gitti. İnsan vücuduna ve davranışlarına kısacası biyolojiye her zaman çok ilgili bir insandım. Sayısal seçmedim çünkü sayısal sınıfındayken başarım bir hayli düşüktü. Eşit ağırlıktan da bildiğiniz üzere en yüksek hukuk yazabilirim. Her neyse siz buna ister beğenmek deyin ister özentilik ama psikoloji hoşuma gitti açıkçası. Ben insanları zaten hep dinleyen, onlara tavsiyeler veren bir insanım. Ama kendi hakkımı dahi arayamam başkasınınkini nasıl arayayım? Bu yüzden hukuk istemiyorum bir de ilgimi psikoloji kadar çekmiyor. Ailemi de çok mutlu etmek istiyorum kendimi de mutlu etmek istiyorum. Hocalarım benden iyi bir psikolog olacağını söylüyor. Fakat işin içine mevki ve para da girince hukuk daha mantıklı. Bilmiyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Bana tavsiye verir misiniz? Kendimi nasıl tanıyabilirim ve ailemin istediğini yapmalı mıyım? Ömrümü çürütecek bir karar vermekten çok korkuyorum lütfen yardım edin.
Ailemin istediği mesleği yapmak zorunda mıyım?