Nişanlının kuzeni aşırı samimi ve saygısızsa, aile olayı büyütüyorsa mesafeyi nasıl korumalıyım?

Benim nişanlımın halasının bir kızı var ve kendisi benimle yaşıt. Kızın tavırları o kadar yalaka ki anlatamam, nişanlımın sırtına atlıyor, “salak mısın abi, mal mısın abi” diye gevşek gevşek konuşur. Yani fotoğraflarını görseniz ikisini sevgili zannedersiniz. Nişanlım kuzenlerinin yanında beni unutuyor ve o kız özellikle o zamanlar sürekli nişanlımla uğraşıyor. Ben rahatsız olduğumu ona milyon kez söyledim, o olayı ciddiye almadı ve bir anda olay patladı, ben düzgünce rahatsız olduğumu söyledim. Bunlar beni yanlış anlamış hemen ve düşman kesilmişler kendi kendilerine. Nişanlım ne olursa olsun somurtma, hâl hatır sor, boş ver dedi, onlara sadece nasılsın diye sordum, hayatım karardı resmen. Kız bana nişanlımın yengesindeyken, herkes sofradayken alttan alttan laf soktu, yılan, ikiyüzlü falan dediler ve aralarında gülüştüler, el hareketleriyle yılan yaptılar bana. Nişanlım tabii bunları duymadı ama ben eve dönüşte olanı anlattım ona. Nişanlım halama yazalım, o olayı çözer dedi, nişanlım söyledi, ben yazdım, halası tamam ben hallederim dedi ama arkamdan iş çevirdi, kimseye söylemeyin diye sonuna yazdırdı nişanlım, ona rağmen gidip kayınpederimi hemen arayıp bana böyle böyle söyledi Sıla demiş. Tabii kayınpederim hiçbir şey demedi ama kulağıma böyle bir olay geldi dedi, hiç karışmadı. Sadece kayınpederime de değil kaynanama da söylemiş, yani belki de herkese anlattı, ben bilmiyorum. Kaynanam benimle baya konuştu bu konuda. Halası benden özür bekliyormuş, ben de asla dilemeyeceğimi, benim yaptığım hiçbir şeyin olmadığını, onların bana yaptığı şeyin terbiyesizlik olduğunu söyledim. Nişanlıma da onlarla görüşmeyeceğim asla, kesinlikle mesafeli olacağım, yaptıkları yetmiyormuş gibi özür beklediler benden. Nişanlım onlar gidersek ne yapacaksın, mesafe neden koyuyorsun hemen dedi ama yaptıkları sadece bunlarla kalmadı emin olun, anlatmadıklarım da var. Sadece sınırlarımı çizmek istedim ama saygısızlığın zirvesini gördüm. Sizce ne yapmalıyım?

Nişanlının kuzeni aşırı samimi ve saygısızsa, aile olayı büyütüyorsa mesafeyi nasıl korumalıyım?