Ailem konuşmama tahammül edemiyor?

İçinde olduğum bir olay anlatılıyor diyelim. Ailemden biri benimle ilgili hatalı çıkarımda bulunuyor ya da yapmadığım bir davranışı, sahip olmadığım bir özelliği varmış gibi lanse ediyor. Araya girip düzeltiyorum, itiraz ediyorum sebeplerini sunup. Ardından bana "Çok uzatıyorsun" diyorlar. Ailem diye sert yazmak istemem ama iftira atıp kendimi savunmama laf atıyorlar yani. Bunun haricinde evdekilerden birinin yanlışını görünce (açıkta bozulabilecek yemeğin bırakılması, ısı - elektronik kaynaklarına zarar ya da herhangi başka bir şey) bilgim dahilinde nazikçe uyarıyorum. Ağızlarını yüzlerini ekşitiyorlar. Bir gün babamla tartıştık bir konuyla ilgili (olayı hatırlamıyorum). İki cümle deyip gidince kız kardeşime benim için "Çok konuşuyor" diye bağırdı. Her olayı sümen altı ediyorlar, çözümlere odaklanmıyorlar. Her şey dağ gibi birikip patlıyor. Bizim olayımız da böyledir hep. Onlara her zaman sorunun çözümü için fikir vermeye çalışırken çok konuştuğum iddiasına maruz kalıp ağız yüz ekşitmelerini izliyorum. Ciddi anlamda bıktım bu durumdan. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama sürekli yapıyorlar maalesef. Kız kardeşime bazen WP'den komik bulduğum videoları atıyorum. Geçen gün konuştuğumuzda o videoları izlemediğini söyledi. Evde bir tek annem dinliyor beni ama o da çok uzattığıma dair gülerek mimikler yapıyor.
Ailem konuşmama tahammül edemiyor?