Ailem sözlümü hep üzüyor ne yapabilirim?

Merhaba, bir kaç ay önce sözlendim, ben ve sözlüm Fransa’da yaşıyoruz, babası’da Fransa’da oturuyor. Sevgililik döneminde 6 saat mesafede oturuyorduk birbirimize, birbirimizi çok seviyoruz. Aile’me beni istemeye geleceklerini söyledim, ilk bi tanışma falan oldu, sonra ikinci gelmelerinde istediler ve yüzükleri o gün taktık. Sözlüm bizim oturduğumuz yere bir kaç gün önce geldi yüzükleri almamız için, ailem geldiği gün beni sürekli arayıp kardeşinde geliyor senin yanına falan diyor, sözlendiğim gün, babası ve bir kaç tanıdığı geldi, ve “adetlere” uymadılar aileme göre (takı falan), neyse sözlendikten sonra daha rahat oluruz sanıyordum Türkiye’ye geldik 30 dakikalık mesafe’de oturuyoruz birbirimize, sözlüm ailemle anlaşabilmek için çok çabalıyor, öyle ki her gün gelip ailemle vakit geçirip kendini sevdirmeye çalışıyor, fakat ailem ailesinin beni istemediklerini düşünüyor (daha 1 hafta oldu geleli Türkiye’ye). hoş geldin demeye falan geldiler, hatta geldikleri gün zaten temizlik yaptığımızı bildikleri için barbekü yapabilmemiz için herşeyi getirdiler, ve çoğu şeyi kendileri yaptı , yorulmamamız için. Fakat aileme göre “gelin kız’a” hediye almadıkları için beni istemiyormuşlar diye düşünüyorlar. Bir önyargı ile başladılar ve bir türlü fikirlerini değiştiremedim. Kaynanam her beni gördüğünde güzel kızım deyip sarılıp öper, görümcelerim aynı şekilde evlerine gittigimde ya da bize geldiklerinde ben yorulmayım diye herşeyi yaparlar “kızım sen geç otur ben yaparım, git sen kızların yanına uyu yoruldun falan” gibi şeyler. Kaynanamın bana olan bakışını görseniz zaten dersiniz seni çok seviyor belli diye. Neyse ailem nişan yapmak istiyordu, fakat bu sene görümcem evlendiği için durumları müsait değildi, bende zaten nişan yapmak istemiyordum (çok gereksiz bence zaten yüzükleri taktık) bunu aileme çok kez söyledim ama beni dinlemiyorlar. Annem bu sefer “belliydi zaten nişan takmıcakları” falan demeye başladı, neyse durumu kabullenmiş gibi duruyordu fakat ne zaman sözlüm bize gelse sözlümü üzecek laflar söylüyordu bir haftadır neredeyse her gün buluşuyoruz mesafe kalmadığı için birazda olsa tadını çıkaralım diye. Dün annem “her gün her gün gezmek mi olurmuş öyle yengen sana kızıyor” falan diyo bende dedim “yengeme noluyor annem mi babam mı? “ sonra annem “belki bizde istemiyoruzdur gezmeni” diyor. Yanımda sözlüm varken bunu diyor ve ben artık onun üzülmesini istemiyorum, sürekli konuşuyorum ailemle onun yanında onu üzecek şeyler söylemeyin diye ama yine üzüyorlar onu, ne yapabilirim ailem artık anlasın diye bana değer verdiğini. Nisan yaptik ailem’in baskisi yuzunden. Buraya kadarini nikahimizi kiymadan yazmistim (daha dugun olmadi) fakat hicte dugun falan istemiyorum o kadar yoruldum ki biz birbirimizi cok seviyorken benim ailem bizi uzmek icin elinden geleni yapiyor, ve ben cok yoruldum, artik sevdigim adamla beraber uzaklara gitmek istiyorum sadece, kimse onu uzmesin istiyorum, hersey bitsin istiyorum, neden turk aileleri boyle? Bize yapmadiklari kalmadi…

Ailem sözlümü hep üzüyor ne yapabilirim?