Bugün 99 depremi olalı 27 sene geçmiş ama o korkuyu hala yaşıyorum çocukluk travmasıydı benim için siz de yaşadınız mı
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün 99 depremi olalı 27 sene geçmiş ama o korkuyu hala yaşıyorum çocukluk travmasıydı benim için siz de yaşadınız mı
Geçen seneki sonbaharda Balıkesir ve Kütahya'daki sallantılarda yeterince sallandığım için oturduğum yerde en ufak bedensel sallanma olsa o bile anormal gibi geliyor. 1999 Gölcük Depremini düşünemiyorum bile.
her gece teheccüte kalktığım saatti gözümü açtım saate baktım 1 dk geçmedi duvar gidip geldi ama öyle böyle değil yarım metreden fazla oynuyordu pencereden atladım 1. kattı. Depremin daha 7. saniyesinde falan dışardaydım ayakta durmakta zorlanarak yola çıktım direkler sağa sola yatıyordu ayakta durmak aşırı zordu. Sonra komşular deprem bitmeye yakın sokaklara fırladılar.
Doğmamıştım, ama son yaşanan depremi hissettiğim için seni çok iyi anlıyorum Maraş Hatay gibi yerlerde yaşamamama rağmen Mersin’de net rakamla 6.9 hissedilmişti aylarca tedirginlik yaşamıştık çok zor gerçekten bir daha hiç kimseye öyle şeyler yaşatmasın Allah
Amin
Marmara depremi döneminde mesleğimin ilk yıllarındaydım ve o büyük acının, çaresizliğin bıraktığı derin izlere yakından şahit oldum 🌿 Dediğin gibi 2026 yılındayız ama zihnin o anki çaresizlik hissini dün gibi koruyabiliyor. Çocuk yaşta yaşanan bu ölçekteki belirsizlikler yetişkinlikte derin izler bırakabilir, çok haklısın 🌸 Bugün bu korku gürlediğinde kendini güvende hissetmek için neler yapıyorsun, bedenini rahatlatabiliyor musun 💛
Neydı meslegın
Yaw 99 da yapay zeka mı vardı sallama :))
Cevap
26Cevap
4 yaşında idim o zaman ama hatırlamıyorum maalesef
maalesef deme iyi ki de
İyiki hatırlamıyorum oldu mu
Memleketeydim, maraş depreminde İstanbul'daydim iki büyük depremide yaşamadım
Cok sanslısın
Deprem korkum vardı 3 senedir nedense o korku kalmadı ne olacaksa olsun diyorum
Evet yaşadım köyde ahşap evdeydim evin sağa sola yattığını hatırlıyorum merdivenlerden inerken
Evet hatırlıyorum İstanbul'daydım 7 yaşındaydım o günü asla unutmam
1 yaşındaymışim hatırlamıyorum bizimkiler sokakta uyumuş korkudan bir kaç gün
Evdeydim babam bizi sokağa çıkartmıştı hala o gökyüzü aklımda
O zamanlar 3 yaşındaydım. Bir şey hatırlamıyorum. Sadece anlatılanları dinliyorum
Evdeydim. Sabahına doğum günümü kutlayacaktık pasta falan dolaptaydı. Acayip korkmuştum
Evdeydim yaşıyorum. Allah bizlere bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah
Aminn
buradakilerin çoğu portakalda vitamindi o sıra
😄😄 Fosil gıbı hissettim
@toxictulip iyi akşamlar, sitede yeniyimde sanırım 2 soru hakkımız varmış. İlk seni görüp yazdım ama mesaj atamadım onada xperim yetmiyormuş. Tek kelime bişey soracağımda rica etsem mesaj atabilme şansın var mı acaba
Yaşadım, Ankaradaydım.
Ankara'da nasıl yasadın ya
Ankaradan bile hissedildi hatta artçılar bile hissedildi. O zaman 6 yaşındaydım. Işıklar falan gitti sabaha karşı. Herkes sokaklara çıktı. Keçiörenin altı kayalık olduğu için yerin altından uğultu ve zincir sürtmesi gibi ses geliyordu.
Ya bide burada nasıl oldu sen düşün
Sen nerede yaşadın Kocaelide mi?
İstanbul
Şu an Tekirdağdayım mesela beklenen deprem Marmaraereğlisinde veya Şarköy açıklarında olacak deniyor. Eğer olursa İstanbuldan bize sıra gelmez. Bi de buranın toprak yapısı alüvyonal, çok büyük sıkıntı yani.
Ben Şubat depremini unutamıyorum
Altınova dz kuvvet komutanlığı
İstanbul da 10 yaşındaydım zordu
O sene dogduydum İstanbul'da değildim ama
Ben memlekete gitmiştim yaşamadım o anı
Bodrum da çalışıyordum
Çok hatırlamıyorum baya küçüktüm
Eskişehir deki evimiz den hissetmiş dık
Doğmamıştım bile 08liyim 😁
İstanbuldaydım ve yetişkindim
O kadar kötümüydü yaşamadığım için bilmiyorum
Evet
Deprem olan evdeyim şu an
O baya saglammıs bina, kac yıllık
İstanbula uzaktık bizim burada hissetmedik
Hatırlamıyorum bileee
Annem bana hamileymiş
bide evlenememek galiba ikinci travman
yeni nesil tanımlaman toxic. eski dilde g lalesi denirdi
Evliyim.
ozaman evlilik 2. travman🫶
Ne alaka?
alakayı kafanda sen kur. ama düzgün kadınsın bunu hissediyorum
Saçma konusuyorsun alaka kuracak bir durum yok.. İyi günler
ama var. tabiiki depremle alakası olmasada, var. travma sonuçta.🤷 doğruluk payı yoksa ülke değiştiririm
6 Şubat
Amasyadaydım
evet
Doğmamıştım
İzmitteydim…
Balıkesir deydim
İstanbul'daydim
yasamadk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?