16 gü

Annem neden beni hep ablamla kıyaslayıp kayırıyor gibi davranıyor, bu adaletsizlikle nasıl başa çıkılır?

Farkındayım, soru çok ergence ama kaç gündür üzerimde bunun yükü var, içimdekileri dökmem lazım. Annem, kardeşlerim eve gelince ay hoş geldin canım falan yapıyor, benim dışarı çıkmama dahi kısıtlı izin var. Neyse, demin de benim kargom geldi, pantolonu denedim, hani güzel de oldu. Sonra dedi sen çıkar, ablan denesin. Ablam denedi, sonra dedi ki sana yakışmadı, ablana nasıl güzel oldu, dedi. Aynısını alacağım ablana. Ne kadar, dedim. 2k, dedi. Tamam, alırım. Veya aynı üstü ablam giyince sorun yok ama ben giyince “onu giyemezsin, çıkar onu” tarzı şeyler. Birkaç yıl önce benim telefonumu karıştırmıştı, sevgilim olduğunu öğrenince çok kızmıştı. Geçen gün kardeşim bana instasını verdi, dedi karıştırabilirsin falan, ben de karıştırdım, aynı mevzuyu yakalayıp anneme söyledim. Dedi bir şey olmaz, yaşı küçük, oysa ki bana kızdığıyla aynı yaştı. Ayrıca babam bana daha düşkün, bana telefon aldı, sonra geldi bana dedi ki bu telefonu sen hak etmiyorsun, ablan hak ediyor. Her gün bu baskıyla nasıl yaşıyorum bilmiyorum.

Annem neden beni hep ablamla kıyaslayıp kayırıyor gibi davranıyor, bu adaletsizlikle nasıl başa çıkılır?