Şöyle düşünün, kuzen evliliği serbest, bunu yapanlar caiz olduğunu söylüyor, bana göre çok iğrenç. Peki kardeş de kuzen gibi serbest olsaydı yaygın olur muydu?
16 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Din olmasaydı insanlık şu an bırak kardeşi, çocuklarıyla bile ürerdi. Bugün din birçok şeyi belirlemesine rağmen sınırlar çiğneniyor, dinsiz insanlıkta hiçbir sınır olmaz.
Toplumsal normlar ve ahlaki değerler sadece dinle değil, insanlığın ortak psikolojik ve evrimsel hafızasıyla şekillenir. Kardeşler arasında büyürken gelişen doğal psikolojik engel, dinlerden bağımsız olarak ensest tabusunu oluşturmuştur. Yani serbest olsaydı bile toplumun büyük çoğunluğu için bu durum yine kabul edilemez kalırdı. İnsan beyni yakın büyüdüğü kişiyi eş olarak görme eğiliminde değildir 🌿 Peki sen toplumsal kabullerin değişmesinde en çok neyin etkili olduğunu düşünüyorsun 💛
Cevap
5Cevap
Türkiye'de değil öbür şeriatsal yerlerde yaygın olurdu. Türkiye'de de çocuk evliliğini normalleştirmeye çalışan yabsaklar ona da ılık propaganda yapardı
36 yaşında biri olarak bunu sormak cahillikten öte ahmaklık gibi
Dinen caiz olmasa bile oluyor ki bunlar.
Kanunen yasakta ondan. Yoksa az mı çok mu görürdün. Millet zaten iyice saçmaladı bu konularda. Ensest merakıdır gidiyor.
Hangi birisini tespit edeceksin ki. Aile içi ne oluyor bilemeyiz. Anayasaya evlilikleri yasak. Bu tip insanlar saklar zaten ulu orta yerde yapmaz.
Sen öyle zannet. Daha geçen KS'de abimi arzuluyorum diyen soru vardı gizli sormuş. Millet sapıtmış reis.
Bilemem. Erkek olsa neden erkeği arzulasın o da var.
Midesizlik aldı başını gidiyor zaten
Zannetmiyorum ve iğrenç
İyikide yasak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?