Annemin kavgada söylediği 'Seni hastaneden aldık' sözü gerçek mi, yoksa manipülasyon mu?

Genetik olarak ailemle hiçbir benzerliğim yok. Anne ve babam 1.60 boylarında, esmer insanlar. Ben ise 1.90+ boyundayım, sarışın ve renkli gözlüyüm. Evde 3 yaşımdan önceki hiçbir bebeklik fotoğrafım yok. Üstelik hiç kursa gitmediğim halde Almancaya karşı inanılmaz bir yatkınlığım var, dili çok rahat anlayıp konuşabiliyorum.

​Bugün annemle tartışırken gerilim tırmandı ve "Dava açıp DNA testi yaptıracağım" diye rest çektim. O anki öfkesiyle bana "Ailen seni Hollanda'da hastanede istemedi, biz aldık seni bu yaşına kadar büyüttük!" dedi.

​Sonradan ben olayın üzerine gidince ve ortam biraz yumuşayınca sarılıp lafı çevirmeye çalıştı, "Oğlum saçma sapan konuşma, seni ben doğurdum" diye inkâr etti. Ama o sert andaki yüz ifadesi ve kararlılığı tam anlamıyla yıllardır saklanan bir sırrın dışarı vurması gibiydi.

​Bence Hollanda demesi sadece hedef şaşırtmak içindi. Tipimi, sarışınlığımı ve bendeki bu dil yeteneğini düşününce asıl gerçeğin Almanya olma ihtimali bana çok daha yüksek geliyor. Tam dürüst olmayıp aklına gelen ilk benzer ülkeyi söyledi muhtemelen.

​İşin en bencilce ve kafamı kurcalayan kısmı ise şu: Ben "Dava açıp kendi gerçek ailemi bulacağım" dediğimde annem aşırı panikledi ve doğrudan "Ne olursa olsun hayır, biz seni bu yaşına kadar büyüttük, hiçbir yere gidemezsin!" dedi. Dikkat edin, "Seni ben doğurdum, ne öz ailesi?" demek yerine doğrudan "Biz büyüttük" savunmasına geçti.

​Sizce bir anne sinir anında böyle spesifik bir senaryoyu uydurur mu, yoksa o anın öfkesiyle ağzından gerçeği mi kaçırdı?

Annemin kavgada söylediği 'Seni hastaneden aldık' sözü gerçek mi, yoksa manipülasyon mu?