Psikolojik hastalıklar hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz böylelikle : )
Böyle bir soru etkinliğine katılmak ister misini?

"Laa laaa laaa laaaaaaaa" 🤪
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Psikolojik hastalıklar hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz böylelikle : )
Böyle bir soru etkinliğine katılmak ister misini?

"Laa laaa laaa laaaaaaaa" 🤪
Yavrum sorun bende değil diğerlerindedir o yüzden önce girip sonra hak edenleri içeri çekerdim shdhdh
Yok abla jzjjajsjs cidden sorun varmışta girmişsiniz diye düşün dur sana şekillisini yazim.
Jerusalém Sendromu
Kudis'e giden bazı kişilerde görülür. Kendini bir dini figür (örn İsa ya da peyğamber) sanmaya başlar. Mistik davranışlar sergiler hahahhabajzjzjabajz
Ahshshshs benden de ne peygamber olur ya awq satanizm desen neyse 🤣🤣
Abla şeytanım dersin mesela yani bu sjnwjwnsnwnanjwnwka
Azrailim de jsnwjaanna
Azrail olursam sıkıntı ya eyleme dökerim 🤣🤣
Tahmin edebiliyorum sjnwjanwja
Teşekkürler bebek 🖤🥂
Yolla
Boanthropy
Kişi bir inek ya da Öküz olduğuna inanır. Ot yemeye çalışır, dört ayak üstünde yürür. Tarihte bazı hükümdarlarda bile görünmüştür. 😏
Ayıp, iyi ki bir inek dedik
Unutmam ben sjjwjsjs
Cevap
13Cevap
Yatsak söyle ne güzel 🫠
Veronika ölmek istiyor kitabının kapağındaki resim değil mi bu
Evet o. Hatta okuyordum dakikalar önce 🙂)
Haydi bakalım gene ne yaptım acaba da yattım 😂
Munchausen Sendromu
Kişi hasta rolüne girmek için bilerek hastalık belirtilerini taklit eder. Bazıları kendine zarar verir ilaç almak için. Bazıları da ilgi görmek için yapar bunu. Bir tür dikkat bakımlılığı gibi. Bütün ilgiler onda olsun gibisinden de anlaya bilirsiniz
Söyleyebilirsin
Foreign Accent Sendromu
Kişi bir beyin Travmasından sonra kendi dilini unutur. Sonra aniden başka bir dilde konuşmaya başlar. Örneğin. Türk birisinin ingiliz aksanıyla konuşmaya başlaması gibi
Diğer kişiliklerime de açıklama yapar mısın
Stendhal Sendromu (Sanat Zehirlenmesi)
Kişi aşırı güzel bir sanat eseri ya da manzara görünce. Kalp çarpıntısı, baş dönmesi, halisünasyon ve duygusal taşkınlık yaşar. Yani "Güzellik" fazla gelince beyin yanır veriyor
Diğer kişilikler?
Söyle bakalım...
Body Integrity Dysphoria
Kişi vücudunun bir kısımlarının kendisine ait olmadığını hisseder. Örneğin "Bu bacak bana ait değil" der ve onu kayb etmeyi isteye bilir
Olur söyleyebilirsiniz.
Korsakov Sendromu
Alkol bağımlılığı sonrasında görüle bilir. Kişi yeni anılar oluşturamaz ve hafızasındakı boşluklar hayali hikayelerle doludur.
Alkol kullanmıyorum. :D
Hemen söyle hemen 🤣
Söyleyiniz
Reduplicative Paramnesia
Kişi bulunduğu yerin bir kopyası olduğuna inanır. Örneğin "Bu hastane benim şehirimdeki hastanenin aynısı ama kopyası"
Olur
Alien Hand Sendrom
El kontrol dışı haraket etmeye başlar. Kişi "Sanki bu el bana ait değil, kendi kendine haraker der" beyin yarımkülerleri arasında ki bağlantı hasar gördüğünde olur
Söyle bakalım
Apotemnofili (Amputasyon Arzusu Bozukluğu)
Kişinin vücudunun bir uzvunun kesilmiş olduğunu görmek ister. Sanki eksik bir bedende tam hissedeceğini düşünür. Çok nadir ve ciddi bozukluktur
Ayhh tövbe yarabbi 😧
😕🫤
Olur sjjdx
Clerambault Sendromu (Erotomani)
Kişi, birinin ona gizlice aşık olduğuna inanır (Genelde ünlü birisi). Hastanın "O kişi bana işaret gönderiyor gibi sanrıları olur.
Hemen söyle
Anton Sendromu
Kişi kör olmasına rağmen, körlüğübü inkar eder. Görmediği halde "Çok iyi görüyorum" der. Ama nesneleri tarif edemez
Evet söyle
Ekobom Sendromu (Parazitoz Sanrısı)
Kişi derisinin altında Parazitler ve ya böcekler olduğuna inanır. Derisini çekiştirir, parçalar, yaralar açar.
Ayyyy çok kötü Allah korusun
Aminn 😌
Söyle bakalım ta
Fregoli Sendromu
Tam tersi: Kişi farklı gördüğü insanların aslında tek bir kişinin klıktan kılığa girmiş hali olduğuna inanır
Sen ne sin ya helal
Teşekkür ederim 🫠
Söyle bakalım
Alice Harikalar Diyarında Sendromu
Kişinin zaman, beden veya çevre algısı bozulur. Eşyalar küçülür, uzaklaşır, devleşir gibi gözükür. Migrenle veya epilepsiyle de ilişkili olabilir
Söyle bakalım
Capgras Sendromu (İkiz Sendromu)
Kişi yakınlarının (örneğin annesinin ya da eşinin) bir kopyasıyla değiştirildiğine inanır. Gerçek kişiyi taklik eden bir varlığın olduğuna inanır. 😳
Olur
Evet söylee
Tabi
Haydi söyle jdjf
Oluuur
Söyle söyle
Söyle bakalım 😊😊
Söyle bakalım
Olur lütfen
Buyur söyle
Sole
Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu (Çoklu kişilik bozukluğu)
Kişinin içinde birden fazla kimlik vardır. Her biri farklı bir yaşta, cinsiyette ve ya davranışta olabilir.
Allah korusun boyle hastaliktan
Amin.
Heeee
Depersonalizasyon- Deralizasyon Bozukluğu
Kişi kendini ya da çevresini gerçek dışı hisseder. Sanki kendi bedenin dışından izliyormuş gibi olur- bir filmdeymiş hissi.
Yolla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar