Eşimin ailesi ailemi küçük gördü, görümcem annemle alay etti, barışmak zorunda mıyım?

Eşimin ailesi benim kendi ailemi küçük gördü. Babam ben bebekken şehit oldu. Annem beni ve abimi okutup beni mühendis, abimi doktor yaptı. Ailemizin hayatı çok süslü, göze hitap da etmiyordu, sırf bu yüzden evliliği ben ertelemiştim kafamda, evimiz bile iyi değildi ama eşim beni ikna etti, nişanlanıp 1 yıl içinde evlendik. Eşimin ailesi bana hep ketumdur, beni çok da kendilerine layık görmezler ama benim şahsen çok da umurumda değildi, ta ki görümcemin ailemi küçük görmesine kadar. Ben ona bir şey demediğim halde ailemin maddi durumu, annemin geçmişte temizlikçilik yapması hakkında alaycı konuştu. O an orada kimse ses çıkarmadı, hatta kayınvalidem sırıttı bile. Ben de bu olaydan sonra kendim ve çocuklarımla görüşmeyi ve görüştürmeyi kestim, tek eşim görüşüyor. Eşim bu olay yaşanırken yanımızda değildi, daha sonra söylediğimde ailesiyle fena bir kavga edip arayı açtı ama neticede ailesi olduğu için sonra barıştılar. Şimdi benimle konuşmaya çalışıyorlar, günahım kadar sevmiyorum, barışmak da istemiyorum ama kocamı arada da bırakmak istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Eşimin ailesi ailemi küçük gördü, görümcem annemle alay etti, barışmak zorunda mıyım?