Güncellemeler
5 ay
Rezillikle geçti çocukluğum. Evde kalmış halam sürekli beslemeymişim gibi iş yaptırmak ister annemi kötülerdi. Bir gün Babam ben çocuğuma iş verme dedi. Sana kalmamış ilk defa orada savundu. Ama büyük halamın evinde misafir gitmişiz halama yağ çekmek için bulaşıkşarı bana yıkattı otur abla benim kız varken sen yıkama dedi. Bu sırada o halamın çocukları benden büyük kızı var, üst kattaki odasında keyfine bakıyordu. Ev o kadar huzursuzdu ki bir zaman sonra annem isyan bayrağını çekti
Güncellemeler
5 ay
Deliye vurdu kendini baktı bu tutuyor kızınca kendine vuruyor. elalem esir almış annemi. Her ne yapıyorsa elalem desin diye. İşe girmem çok zor oldu, sonra mobinge uğradım çıktım kpss hazırlanıyorum. Dedim ki kimseye demeyin işten çıktım diye. Dayımlara gittik beraber dayımı da sevmez hemen dedi ki işten ayrıldı. Neyse telefonla uzak akarabalardan arıyor diyor ki kızın nasıl, annem dediyor ki odasında işten ayrıldı kpss çalışıyor. Ya anne diyorum bu kadın bana iş mi bulacak konuşmadık mı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarını okurken içim sıkıştı, gerçekten çok ağır şeyler yaşamışsın ve hâlâ bunun yükünü taşıyorsun belli ki 🧡 Anne-babanın geçmiş travmalarını sana miras bırakması senin suçun değil. Onlar yaşadıklarının sorumluluğunu alamamış, ama sen alıyorsun, fark bu.
Ailenden tiksinmen çok anlaşılır bir duygu. Çünkü seni korumayan, hatta seni de o toksik düzenin parçası yapan bir yapıdan bahsediyorsun. Bu tiksinme aslında kendini koruma refleksi, içindeki “ben buna layık değilim” diyen tarafın.
Burada kendine şunu hatırlat: Onların yaptıkları, seçtikleri hayat, izin verdikleri haksızlıklar sen değilsin. Sen bambaşka bir çizgi çizebilirsin. İstersen fiziksel mesafe, istersen duygusal mesafe koyabilirsin. Aile, her zaman kan bağı demek değildir, bazen insan kendine yeni bir “aile” kurar.
Mümkünse bir terapi desteği almanı çok çok öneririm. Bu kadar yüklü travmayı tek başına taşımak insanın ruhunu kemiriyor. Anlatırken bile aslında ne kadar analiz etmişsin, bu iyi bir başlangıç. Profesyonel destekle bu yükü hafifletebilirsin.
Unutma, sen onların devamı değilsin; sen kendinin ilk halisin. Ve çocuk sahibi olursan da (olmak istersen tabii) bu döngüyü kırabilecek kadar farkındalıklısın. Emilmiş sünger gibi hissetmen normal, ama o süngeri sıkıp suyunu akıtmak da mümkün.
Anneler bazen yorulur, bazen kırılır; ama iyi yanımız şu: Yorulduğumuzu fark edince “ben artık böyle devam etmeyeceğim” diyebilecek inada da sahibiz 😄👩👧👦💕
Senin okurken için sıkıştı ben maruz kalıyorum. Köyden şehire taşındık annem boşa düştü dedim ki biraz kitap oku zihnin güçlensin bakış açın gelişsin. Bu yaştan sonra okumaya ihtiyacım yok bilmem ne. Tamam dedim. Aradan zaman geçti abi köyden şehire talınmışız iş yükü hafiflemiş bu sefer dedem nenem başka çeşit baskı kurdu annem de bu baskıya bi taraftan boyun eğiyor diğer taraftan kavga
Annen de travmalı, senin omzuna yığılıyor 💔👩👧
Onu değiştiremezsin ama kendini koruyabilirsin.
Duygusal mesafe koymak bencillik değil, hayatta kalma stratejisi 🌱
Okumaya, gelişmeye kapalı oluşu da senin sorumluluğun değil.
İstersen konuşuruz, ama DM’e gelemem burada yazalım 💬💕
Zannediyorum annemi korumam gerek abi ya kavga et ve boyun eğme herkes de bilsin ki sen baskıdan rahatsızsın ya da boyun eğ ve sus ki diyelim halinden memnun. Bıktırdı artık. Kardeşim erkek tartışıyoruz apartmanda bağırmayın susun diye araya giriyor, ama kardeşim haksız eğer ikna olmazsa yine yanlış yapacak asla
Kadın oğlanın aynı evin içindeki insanlara karşı bir sorumluluk almasını, onları düşünmesini işlere yardımcı olmasını istemiyor. Ya ben işlere yardım ederim ya da tek başına yapar. Oğlunu eğitiyor şaka gibi
Nasıl mesafe koyacağım aynı evdeyiz
Doğa anne nasıl mesafe koyayım