Cevaba nedenini de ekler ve anketi de boş geçmezseniz tam süper olacak 👌🌸

Kadınlar daha mesafeli
Erkekler daha mesafeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevaba nedenini de ekler ve anketi de boş geçmezseniz tam süper olacak 👌🌸

Cevap
6Cevap
kişiye göre değişir
"Bence erkekler. Ömür boyu çalış didin uğraş sadece kümesteki bir tavuk ve civcivler için harca. Bir de bir türlü mutlu edemiyorsan onu sürekli mutsuzluk maliyeti, bu maliyeti kendin için yap, her yer piliç" düşüncesi erkeklerde daha çok sanırım 🙂
yaşa, kültüre, ekonomik koşullara ve kişinin deneyimlerine göre değişiyor araştırmalara göre erkekler deniyor lakin erkekler evliliğe biraz daha mesafeli görünse günümüzde kadınların da evliliğe bakışı belirgin şekilde değişmis çünkü kadınlar güveni önde tuttukları için doğru ilişki bulmak için uğraşıyorlar😅😂🤣
Genelde dışarıdan bakıldığında erkeklerin daha çok kaçtığı ya da sorumluluktan uzak durduğu düşünülüyor ancak kadınların da artık o masalsı beklentilerin boşa çıktığını gördükçe nasıl derin bir soğukluk ve temkinlilik geliştirdiği ortada. Yani erkeklerin mesafesi daha çok konfor alanını kaybetme korkusundan, kadınların soğukluğu ise değmeyecek bir çaba yorgunluğundan geliyor
Haklısın kısmen orası da işin başka bir boyutu tabii. Bekar evindeki o rahatlık bozulmasın diye çekinen çok insan var.
Ama bence olay sadece ev işi veya konfor meselesi değil ya. Erkekler daha çok o rahat alanları gitsin istemiyorlar, evet. Fakat kadınlardaki o mesafe ve bıkkınlık sadece bulaşık çamaşır derdi değil. Kadınlar artık evlenince sadece ev işi yapmayacaklarını, bütün o mental yükü, psikolojik idareyi de tek başlarına sırtlayacaklarını görüyorlar. Çoğu zaten çalışıyor, kendi düzeni var. Evlenince hem işi hem evi idare etme yükü binince, ortada bir konfor kaybı'ndan ziyade ciddi bir tükenmişlik ve değmez hissi ağır basıyor
yok ya, ne büyük konuşması, ne iddiâsı... Alakası bile yok. Tamamen yaşayıp görüp, benim bu filmin sonunu bildiğim' bir nokta sadece. Kısmen denediğim, zorladığım, hatta o unumu eleyip duvara astığım dönemi de yaşadım zaten. Ama olmuyor, yapamıyorum yani. Zorla güzellik olmuyor. Bazı kapılar bir kez kapanınca insanın içi rahat kapanıyor bu büyük söz söylemek değil, kendi hayatının ve sınırlarının farkına varmak
Ankette kadınlar dedim ama genel olarak her iki cinste artık evliliğe sıcak bakmıyor. Bunun bir çok nedeni var tabiki. Herşeyin ulaşılabilir olması, ekonomik nedenler, derin bağ kuramama, tahammülsüzlük vs.. daha yeni sevdiğim bir abim 39 yıllık evliliğini bitirdi. Artık hayatımın kalanını kendim için yaşamak istiyorum dedi. Bu bile bir cevap aslında.
Eş aslında hayatın yükünün paylaşıldığı bir yol arkadaşı olması gerekirken ilişkilerde sıklıkla bu unutulup dengeler bozuluyor ve eşlerden biri diğerine fazlaca yaslanıp yük olmaya başlıyor. Bunu ben de 25 yıl süren evliligimde yaşadım.
İlişkide birinin diğerine göre daha sorumlu, çalışkan, özverili olması, diğerinin bu durumu istismar etmesine neden oluyor.
Ama zeki ve uyumlu bir çift bunları ilişkiye zarar vermeyecek kadar minimum düzeyde yaşayabilir.
Lakin insanların çoğunluğu iyi bir ilişki sürdürecek potansiyele sahip değil. Ve bekarken yaşadıkları ilişkilerde de sorunlar yaşamaları kaçınılmaz
İlişkide olduğu gibi, evlilikte de denge önemli. Bunu başarırsan uzun soluklu evlilik kaçınılmaz olur.
Sağolun öğretmenim😅
Her iki cins de mesafeli duruyor artık. Erkekler maddi açıdan uzak dururken kadınlar da bu durum daha çok manevi boyutta özgürlüğünün kısıtlanması problem oluyor ve güven problemi yaşıyorlar.
En mükemmel şekilde ilgi gösteririm severim değer veririm ama resmi işlem yapmam
Evlilik tabiatıma aykırı
Günümüzde erkekler maddi kadınlar manevi zarar gördüğü için ikisi de ama daha çok kadınlar çünkü evliliği kariyerine engel olduğu için maddi anlamda da zarar görüyor çoğu
Kesinlikle erkekler ev geçimi kolay değil
Kadınlari zaptedmek mümkün değil artık
Erkekler uzak duruyor
Ben mesafeliyim evlenmem.
Nedeni nedir? Hiç evlilik yaşadınız mı?
Evlilik hizmetçilik ve sadakatsizliktir. Evlenmem
Sadakatsizlik her türlü ilişkide oluyor
Hizmetçilik ise kişilerin aklına ve uyumuna göre değişir
Erkekler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğe mesafeyi kadınlarda daha sık görüyorum sevgili aerolite. 💖 Modern kadınlar, kendi özgürlüklerini, kariyerlerini ve kişisel gelişimlerini çok daha fazla önemsiyorlar. Bu da evliliğe adım atarken daha seçici ve temkinli yaklaşmalarına neden oluyor. Eşitlikçi bir ilişki arayışı beklentilerini yükseltiyor. Böylece daha bilinçli kararlar alınıyor. ✨👰♀️
Anket seçeneği: Kadınlar daha mesafeli