Aylarca evden çıkmadım hiç arkadaşım yok atanamadım psikolojik olarak sikintiliyim evden çıkmaya korkuyorum evlilik hiç istemiyorum
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aylarca evden çıkmadım hiç arkadaşım yok atanamadım psikolojik olarak sikintiliyim evden çıkmaya korkuyorum evlilik hiç istemiyorum
Cevap
8Cevap
kendi kararınız
Bence kafanı dağıtacak yeni bir şey bul öyle öyle temiz hava almak ve yeni insanlarla tanışmak için dışarıya çık kısa zamanda kendine gelirsin.
Ailem zorluyor ben istemiyorum
Dışarı çıkamiyorum küçük yer zaten
Erzurum
zorla everecek değiller ya seni.. sen niye beyanda bulundun şimdi
Ailem zorluyor
ailenin burada hesabı mı var. senin sözlerini buradan görünce haa iyi oldu mu diyecekler.
Anlamadım
yahu sen buradan sözlerinle bi cümle kurduğında ailenin bunu duyacağını dikkate alacağını mı sanıyorsun. yoksa sorun şu olmalı arkadaşlar evlenmek istemiyorum ailem istiyor ne yapmalıyım gibi bi başlık yazmamışsın
Ben birey olarak yokum tek başıma hiç bişey yapamıyorum evden çıkamıyorum artık psikolojim bozuk hiç arkadasim yok tüm gün odada günler geçsin diye bekliyorum
kaç yaşındasın üniversite okudun mu
28 okudum
işsiz olduğun için mi odadan çıkmıyorsun? bi de evliliğin güzel bi yanı yok bence de bi insan neren bulacak gerçek aşkı ki evlenecek.. zor iş. o yüzden sana hak veriyorumda
İşsizlik değil ya psikolojik
biraz anlat
28 yaşındayım küçük ilçede yaşıyorum hep evdeyim odadan çıkmıyorum sınıf öğretmenliği bitirdim dört senedir atanamadim evdeyim hiç arkadasim yok sosyal fobim çok yüksek babamda annemle beni sevmez kendi tarafıyla sadece kendisi görüşüyor bizim eve kimse gidip gelmez bağ kuracak hiç kimsem yok düğünlere gittim annemi kimse tanımıyor ki beni tanisinlar her yerde tek olmaktan biktim babamın tarafı babam bizi kotuledigi için zaten sevmezler bu kadar şeyin içinde birine aşık olmuştum çok emek vermiştim evlilik düşünüyodum beni aldattı o kadar yıldan sonra depresyon geçirdim eve kapandım üç sene evden çıkamadım o dönem atanamadim şimdi evdeyim artık çıkamıyorum hiç arkadasim bile yok annem aksama kadar camın önünde oturur oda normal değil tek üzüldüğüm genç yaşlarımi yaşayamadım bende isterdim insan yerine konulmak arkadaşlarımla kafelere gitmek hicbisey olmadı
benzer şeyler yaşadım desem inanır mısın bilmem ama ben kendimi eve kapatmadım. hep yürüyüş yaptım. tek başıma o kadar çok yürüyüş yaptım ki bi ara intiharı bile düşündüm fakat olumlu düşünmekten başka çaremiz olmadığı gerçeği ile yüzleştim. o yüzden kendi değerini başkalarında aramaman gerektiğini fark etmen için çabalamalısın. yaşadıkların yüzünden kimseyi suçlamadan önüne bakmak için kendini hatırlamalısın. yaşın için hiç bişey çok geç değil. . şu an 34 üm ve yalnız başıma konsere gidip eğlendiğimde oldu yalnız sinemaya gittiğimde oldu.. hiç gocunmadım çünkü hayatında olumlu düşüncelerle beynin kaplıysa orada olumsuza yer yoktur. ben bu açıdan hayata bakıyorum. Hayatıma rehber edindiğim çok güzel bi video var umarım beğenirsin. https://youtu.be/uQzqtzvYkto?si=4qqqa7lH_iVy6YUy
Sorun zaten tek olmam bu yaşımda tanıyan kimsem yok kendimi kandırmak istemiyorum da tek başıma disarda olmaktan korkuyorum benim düzelmem çok zor gibi kendimi her zaman değersiz hissediyorum ailemde böyle davranıyor çocukluktan beri kendimi açamadım sevmiyorum sessiz ezik biri olmaktan nefret ediyorum
Kendine nasıl bakarsan insanlarda seni öyle görür. bu kendini kandırmak değil. zannettiğin gibi insanlar özgüvenli doğmuyor. sadece kendilerine bunu öğretmenin yolunu biliyorlar o kadar. senden 6-7 yaş büyük biri olarak diyorum ki aynı yollardan geçtim. finalde keşke bana az önce sana kurduğum cümleleri kuracak biri olsaydı diyorum. daha erken uyanmama sebep olurdu.
Bende biliyorum 20 yaşında depresyon geçirdim çok kötüydüm yataktan çıkamayacak haldeydim ama ailem bile umursamadı beni şimdi bakınca çok küçükmus o yaş belki on sene sonra yine böyle düşünürüm ama zayıf biriyim her denileni takarım alinirim annem yüzünden zaten ne komşu var ne akraba insanların garip bakışlarından çok sıkıldım ben bile kendimi sevmiyorum dışardan demek kolay ama içerden benim gözümle görsen hayatı sende çıkmazdın
böyle nereye gidecek ki.. kendine sor soruları..
Gitmiyo odamda günler geçsin diye bekliyorum
attığım videoyu izle. bi çıkış yolu bulamazsan tekrar mesaj at
tamam
İzledim ama bana boş geliyor
hayatına bi sihirli değnek değsin ve her şeyi değiştirsin diye mi bekliyorsun. buna çarem yok. umarım kurban piskolojisinden çıkman gerektiğinin farkına varırsın.
Çıkmak istiyorum tek başıma yapamiyorum
sana elimden geldiğince yardım ederim. Ama en büyük yardımı sen kendi kendine etmeye başlamışsın bile bu çok sevindirici
Ne yapmışım ki ayniyim
isteğin var
Artık yok
içten içe var. görüyorum. sadece harekete geçmek için bi neden bulamıyor gibi davranıyorsun.
Artık yapacağım bişey yok sıkıştım kaldım
kendine olumlu cümleler kursan pişman olmazsın. ama sürekli olumsuzluk sözlerine boğarsan sürekli kurban piskolojisinde kalırsın. biraz çabalaman lazım
Her gün evden çık sadece yürü bu blle psikolojine iyi gelecek
Evlenme canım benim
Ailem zorluyor
Evlenme ne yapak
şu an zaten isteme ama terapi alabilirsin
Ailem zorluyor
Neden ta zorla mı oluyor bu
Biraz konuşalımmı
Olur
Yazın siz bana
Xper yok benim
Evlenme zaten ne gereği var
Ailem zorluyor
Hayat senin istemiyorum de
Evdeyim sıkıştım kaldım
Yas kacti
28
Tam yasindasin
Iyi dayanabkliyon etkeksiz
İstemes
Ok
bozulma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, içinde bulunduğun bu durumu anlamak hiç de zor değil. Kendini güvende ve iyi hissetmediğin bir dönemde evlilik gibi büyük bir kararı düşünmek istememen çok doğal. 😔 Önce kendi ruh sağlığını iyileştirmek, yeniden hayata karışmak için adımlar atmak en önemlisi. Bir uzmanla konuşmak, bu zorlukların üstesinden gelmende sana çok destek olur. 💖 Kendine şefkat göster, iyi olacaksın. Unutma, yalnız değilsin. ✨