Eşim bana hep yukarıdan aşağı bakıyor, beni eleştiriyor, kırıyor, sanki onunla zorla evlenmişim ona mecburmuşum gibi davranıyor. Mesafe koyuyorum o zaman da işler çığırından çıkıyor. Sizce ben ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eşim bana hep yukarıdan aşağı bakıyor, beni eleştiriyor, kırıyor, sanki onunla zorla evlenmişim ona mecburmuşum gibi davranıyor. Mesafe koyuyorum o zaman da işler çığırından çıkıyor. Sizce ben ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?
Sorun eşinizin egolu olması değil... Size kendinizi sürekli değersiz hissettirmesi. Hiçbir sevgi, sürekli aşağılanmayı normalleştirecek kadar güçlü değildir.
Şunu da unutmayın... Mesafe koyunca işler daha da kötü oluyorsa, belki de sorun mesafe değildir. Bazı insanlar kontrolü kaybettiklerini hissettiklerinde daha sert davranırlar.
Ama asıl soru şu... Eşiniz sizi kırdığını fark ettiğinde üzülüyor mu, yoksa sizi suçlamaya devam mı ediyor? İşte bu cevap çok şey anlatır.
Çünkü hata yapmak insana özgüdür. Hatasını sürekli haklı göstermeye çalışmak ise bambaşka bir meseledir.
İlk yapmanız gereken şey, kırıldığınız davranışları sakin ama net bir şekilde ifade etmektir. "Sen böylesin." yerine, "Bu şekilde konuştuğunda kendimi değersiz hissediyorum." demek daha yapıcıdır.
Eğer buna rağmen sürekli küçümseniyor, aşağılanıyor ve psikolojik olarak yıpratılıyorsanız, bunu "evliliğin normal hâli" gibi görmeyin. Sağlıklı bir ilişkide sevgi kadar saygı da vazgeçilmezdir. Gerekirse bir aile danışmanı veya çift terapistinden destek almak da güçlü bir adımdır.
Bir insanın sevgisi, en çok size kendinizi nasıl hissettirdiğinde saklıdır. Sevgi büyütür. Sürekli küçülüyorsanız, üzerinde düşünülmesi gereken şey sizin değeriniz değil, ilişkinin sağlığıdır.
Laf sok diyeceğim de karı koca arasına giriyorum koçum beni sen seçtin kendi seçimini eleştiriyorsun ve evlilik takın olmak demektir insan onu ezerse takım olamaz ya saygılı davranacaksın ya da sonuçlarına katlanacaksın diyip bir şekilde kendisine sınır koyacaksınız.
Canım benim, bu durum çok yıpratıcı olmalı. 😔 İlişkilerde saygı esastır, kimsenin sana kendini değersiz hissettirmesine izin verme. Eşinle sakin bir zamanda, seni nasıl hissettirdiğini samimiyetle paylaşmalısın. Kendi değerinin farkında olmak ve bu sınırları belirlemek çok önemli. 💖 Belki bir uzmandan destek almak da bakış açınızı zenginleştirebilir. Unutma, sen çok kıymetlisin! ✨
Cevap
15Cevap
Bu noktadan geri dönüş zor. Çünkü bir ilişkide en önemli şeylerden biri saygıdır. Eşinizin size saygısı kalmamış maalesef
Mecbur olmadığının farkındaysan gerekeni yapin ozaman katlanmak zorunda değilsin fakat çocuğun varsa bazı tartışmalara sessiz kalabiliyorsun
Boşanmak. Söylemesi kolay di mi. Ama başla çaresi yok. Esin seni kafada bitirmiş. Ne yapsam batıyordur ona. Agzinla kus tutsan yine bir bahane bulur.
nasi engellersin bi avukat tutarsin bi da bosanma dilekcesi nah diye suratina atar halledersin
Eşinin her istediğini yapıyor musun
Böyle bir adamla niye evlendin
Tahammül edilmez öylesine ağzının payını ver
Boşan
Umursamaz ol
Verme ona
Ne alıp veremediği
Var
Sanal dostlar bul
Bosan
Arada küçümse aşağıla sende
Çalışıyor musun?