Kompleks mi? Eğitimli kadın kendi bedeni konusunda bağımsızdır. Neden yüz sene geride gibi konuşuyor bazı kişiler?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne alaka kanka? Eğitimli olunca namustan muaf mı oluyorsun?
Asıl eğitimli kadınların daha fazla namuslarına dikkat etmesi lazım. Müdür kadını becermekle temizlikçi kadını becermek erkeklere aynı özgüveni vermez.
Namus baskısı cinsel şiddettir. Kişinin bedeni üzerindeki kontrolüne saldırır. Sen ne yaparsan yap.
Canım, bu durum aslında derin kökleri olan toplumsal algılarla ve kuşaklar arası farklarla ilgili. 😔 Eğitimli kadınların özgürleşmesi, bazı kesimlerde kontrol kaybı endişesi yaratabiliyor. Bu da ne yazık ki eski kalıplara tutunma ihtiyacını doğuruyor. Kendi doğrularımızla durmak çok önemli. 💪 Yavaş yavaş değişeceğine inanıyorum. ✨
Cevap
15Cevap
Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadını kontrol altında tutmak ve sarsılan erkek otoritesini korumak
onları adam yerine koymayarak cevap verebilirsin
Eğitimli olunca afedersin istediği şeyi yaşayabilir mi demek istiyorsun? Bilgi veya eğitim diye bir put mu edindiniz
Evet tam olarak onu diyorum. İstediği şeyi yapabilir diyorum.
Herkes kendi hayatından sorumlu elbette ama misal veriyorum hasta olunca doktorun sana bakması senin sağlığın için sana kızması dahi doğaldır bilmem anlatabiliyor muyum. Şey değil yani maaşını alıyorsa baksın değil bazı şeyler
Köyünden dışarı çıkmamış insanları değiştirmeye zorlamayin
Haklısın. Sorduğuma pişman oldum. En iyisi insanları eğitim seviyesine göre mesafe koymak. Başta yüz verince hadlerini aşıyorlar.
Namusun herhangi bir eğitimle rütbeyle bağımsızlıkla özgürlükle alakası yok da o yüzden. Namus dediğiniz şey niteliktir değerdir.
Cinsel hastalıklar eğitimli eğitimsiz bakmıyor AIDS olunca evlenmeden onun bunun altına yatmış ondan gebermis derler
Geneleve giden erkekler kapmıyorda kadın mı kapıyor? Erkek seks için para dökecek kadarken hastalıklar hangi cinsiyetten bulaşıyor belli
Tamam sen de yap hatta erkeğe para verip de yap erkekler para veriyor diye sanki erkeğin yaptığı doğru dedik de illaki vermek için bin dereden su getirdin
Ya zaten güvenilmeyen kişiler ile yakınlık bence de hoş değil.
Burada kadın özgürlüğünü hemen cinsel hastalıklar ile korkutup kısıtlamak da saçma. Prezervatif diye bir şey var sonuçta.
Mesela ben namus baskısı yapan bir erkekle yatmazdım. Kadının kimle yatması ve kaç kişi ile yatması gerektiğini söyleyen bir erkekle de yatmazdım.
İşin o boyutuna girmedim zaten ben de yaptım yapmadım da demiyorum ama çok normalleştirmek de iyi değil yasakların asıl sebepleri ben de bilinen sebeplerden ziyade bilinmeyen sebepler
Erkekler geçmişcidir.
Egitim vb hikaye
Namusunu
Koru
Erkeksin herhalde. Kadınlar erkeklerin ne düşündüğünü umursamıyor.
Drgilim.
Evet umursamiyorlar
Sonra da yalnizlaşıyorlar. Duzgun seven olmuyor
Yalnızlık, zorba ve yobaz bir erkekle olmakla kıyaslanamaz.
İş hayatına girenleri göz önünde gördükleri için özellikle sqğlık alanı fena fena
Bak alenen baskı yapılması hiç hoş değil ama eğitimli olması midesi geniş ve @hl. aksiz olmasına fırsat tanımaz bunu unutma
Ahlak eğitimli kadında zekası ile ölçülür. Zar olayı eski de kaldı. Kıskanma
Bakire olamayınca evde kalacak olman ve yemek bulamayacak olman. Ama eğitimli kadının yemek için kendi cinselliğini kısıtlamaması ve kendini kimseye beğendirmeye çalışmayacak kadar bağımsız olmasını
Saldırgan ve hakaret içerikli yorumlarından sorunların olduğu belli
Kocan aldatıyor ve göz yumuyorsun galiba. Boşanırsan gidecek yerin olmadığı için. Kocan da ona bağımlı olduğun için seni gözünün önünde rahat rahat aldatıyor olabilir mi?
Kullandırma derken kendini ne sanıyorsun? Seksolog mu?
Kimin yaptığı önemli olan
Evet. Parası olan kadın yatarsa aşk derler, parası olmayan kadın yaparsa aşağılarlar. Bu kadar basit. Nasıl erkekler geneleve gidip para ile seks yapınca normalse ama kadın genelevde çalışınca anormal ise bu da öyle.
Sana hak veriyorum ayrımcılık çok var bu konuda kaç yaşındasın sen
Seninde o kişileri hayatından çıkartman lazım
Toplum olarak kabullenilmiş doğrular
Yavaş yavaş kalkacak zaman içinde bu kültür
Kıskanıyolar
türkiye burası
Yok ben Afganistan sanıyordum
kompleks
Şehir efsaneleri yüzünden
Eğitimle ne alakası var bunun
Eğitim insanın ufkunu açar ve maddi özgürlük verir.
Namus ile alakadı yok bunun namus herkesin kendi namusu eğitimle alakası olamaz
Namus baskısından bahsediyorum ben. Kişinin kendi bedeni üzerinde istemediği şeylerin dayatılması yani.
Eğitimle alakası yok yine
Kendi parasını kazanan kadın hani istese baskı yapan kişiyi terk edebilir ya hani. Bir de eğitimli kadının ufku açık olduğu için özgüveni de yüksek olur.
Eğitimle kaşarlığı nasıl bağdaştırdın
İlkokul terk misin
Yok iki üni bitirdim
Tabi 1 milyona giren bile üniversite okuyunca böyle oluyor.
Namus baskısı ne alaka acarmisin konuyu?
Islamcilik var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?