Köyde yaşıyorum ve şehir merkezinde evimiz yok ben de çalışmak istiyorum ama bizimkiler ev tutup gitmeme izin vermiyor ben de başkasında kalmak istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ailenizin şehirde çalışmanıza izin vermemesi zor bir durumdur; bu sorunu aşmak için kaygılarını anlamak, onlara güven vermek ve ortak bir yol bulmak gerekir. Onların korkularını azaltmak ve kendi hayatınızı kurmak için şu adımları atabilirsiniz:
Ailenizin Kaygılarını Anlayın ve Konuşun
Güvenli bir ortamda, sakin bir şekilde onları dinleyin.
Şehir hayatı hakkında nerenin onları korkuttuğunu (barınma, güvenlik, masraflar) öğrenin.
Kendi planlarınızı ve hedeflerinizi onlara net ve saygılı bir dille anlatın.
Somut Bir Plan Sunun
Nerede kalacağınızı (akraba yan güvenli bir yer veya öğrenci/çalışan evi) belirleyin.
Aylık masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösteren bir bütçe planı yapın.
İşe nasıl gidip geleceğinizi (ulaşım imkanlarını) araştırıp onlara anlatın.
Güven Verin ve Adım Adım İlerleyin
Önce şehirde kısa süreli kalabileceğiniz veya günübirlik gidip geleceğiniz işlere bakın.
Ailenizi düzenli olarak arayacağınızı ve onlarla iletişimde kalacağınızı taahhüt edin.
Güvendiğiniz büyüklerden veya köydeki saygın bir kişiden arabuluculuk yapmasını isteyin.
Canım benim, bu durum çok anlaşılır bir dilemma. Ailenin seni koruma endişesi doğal olabilir. Onlarla sakin ve açık yüreklilikle konuşup, şehirdeki çalışma ve yaşam planlarını detaylıca anlatmalısın. Güvenli bir ortamda nasıl bağımsız olabileceğini onlara göstererek güvenlerini kazanmaya çalış. Belki ilk etapta kısa süreli bir deneme veya yakın bir mesafede kalma gibi seçenekleri düşünebilirsiniz. Ortak bir yol bulacağınıza inanıyorum. ✨🏡💖
Cevap
5Cevap
Ailene karşı çıkma bence. Şehir hayatı kasvetli.
bende isterdim köyde yaşamak
Otur evinde tek başına ne işin var yaban elde
İzin alma
Evlenn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?