Sürekli aile büyükleri sofraya çağrılıyorsa ve seni kimse dinlemiyorsa tavır almak yanlış mı?

Köye her geldiğimizde aynı senaryo yaşanıyor. Annem bir aile büyüğünü mutlaka kahvaltıya ya da akşam yemeğine çağırıyor. Ben defalarca aynı sofrada oturmak istemediğimi söyledim. Çünkü her seferinde eski aile meseleleri açılıyor, aynı konular dönüp duruyor. Kibarca söyledim, rica ettim ama kimse beni ciddiye almadı.

Bugün de davet edildiği için kendi evinde yemek yapılmamış. Sonrasında anneme ağza alınmayacak sözler söylenmiş. Buna rağmen annem, bize bile sormadan evdeki yemeğin yarısını alıp götürdü.

Benim anlamadığım şu: Sürekli bizim ev mi fedakârlık yapmak zorunda? İnsanlar kendi sorumluluğunu neden başkasına yüklüyor? Bir de işin sonunda hakaret eden yine onlar oluyor.

Üstelik benim fikrimin hiçbir değeri yokmuş gibi davranılıyor. "Rahatsız oluyorum" diyorum, dinleyen yok. "Sonra yerim" diyorum, ona bile izin verilmiyor.

Gerçekten merak ediyorum; ben mi fazla tepki veriyorum, yoksa bu durumda siz olsanız siz de artık tavır alır mıydınız?
Sürekli aile büyükleri sofraya çağrılıyorsa ve seni kimse dinlemiyorsa tavır almak yanlış mı?