Türk eşimle düğün masrafları ve aile-kültür farkı yüzünden yaşadığımız bu gerilim sizce normal mi?

Şimdi ben Azerbaycanlıyım. 2 hafta sonra evleneceğim. Ailem düğün için İstanbul'a gelecekler. İlk başta dedik ki ev ya da otel tutarız ama sonra uçuk fiyat olunca erkek evinde kalabilirmişiz diye yoklama yaptık. Kaynanam dedi ki düğün evinde kalınmaz. Tamam dedik zaten ertesi günü nikahın, ailem çıkıp gidecek. Velhasılkelam eşim ilk arada laf atmaya başladı otelin parasını herhalde siz ödeyeceksiniz benim yok. Evde kalalım deyince de bu sefer şişme yataklardan alırsınız o zaman dedi benim yok param. Onu da babam dedi ki o zaman otelimde rahat kalırım. Dedi eşim her şeye maddiyat yönünden bakan biri bu sefer de neden 10 katı para verip otelde kalıyor ki diyor. Ona konunun para değil değer olduğunu anlatamıyorum. İlk baştan ev ya da otel tutup kalacağız dememiş miydiler diyor. Ama sorun bu, bizimkiler bunu söylediğinde bizim kültürümüzde eşimin cevabı bu şekilde olmalıydı olur mu öyle şey siz benim ailemsiniz sizi otelde ya da başka bir evde kaldırtmam demedi. Ailem gönül koydu haklı olarak çünkü biz onlara böyle yapmadık. Evimizi açtık. Ondan sonra buradaki düğünler Türkiye'dekine benzemez. Kızı evden çıkarırken kapı açma parası verilir o iki ülkede de var da. Burada ayrıyeten davulcusu, garsonu, pasta keseni, kameramanı, pilav getireni, hademesi hepsine en az 10 manat para koymak zorunda cebine damat. Bunu bile iki saat anlata anlata dil döktüm en sonunda bak vermeyeceksen cebine biz para koyalım dediğimde anladı. Eşim aşırı zorluklarla büyümüş, sokakta yattığı ve aç kaldığı çok zaman olmuş. Her şeyi en az maliyetle uyguna getirmeye çalışıyor bunu anlamaya çalışıyorum ama bazen garip ve tahammül edemiyorum.

Türk eşimle düğün masrafları ve aile-kültür farkı yüzünden yaşadığımız bu gerilim sizce normal mi?