Söz, nişan, kına, düğün, altın kavgaları vs. Açıkçası tüm bu aşamaların stresli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda herhangi bir tecrübem yok fakat tecrübelilere sormak istiyorum. Türkiye şartlarında bu durum stresli mi sizce?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Söz, nişan, kına, düğün, altın kavgaları vs. Açıkçası tüm bu aşamaların stresli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda herhangi bir tecrübem yok fakat tecrübelilere sormak istiyorum. Türkiye şartlarında bu durum stresli mi sizce?

Aileye bağlı. Damadın ve damadın ailesinin maddi durumuna bağlı bir durum. Durumu olmayan biri ile evlenmek isteyip en iyi nişan düğün vb isteyenler genelde kavga ediyor. Damadı borca sokuyor. Altınları ver borçları kapatalım dese damat gelin vermez. Adam borcunu ödeyemeyince kavga eder. bir damadın iliğini kemiğini istemediği kalıyor ailelerin.
Bizce bizimki daha iyi. Cunku bizde erkek icinde kadin icinde evlilik baskisi var. Evlen, duzenin olsun, cocugun olsun, ne zaman evleniyorsun, evde kaldin baskisi var. Yabancilar da bu yok. O yuzden onlar kendi sectikleri kisiyi istedikleri kadar tanıyabiliyorlar.
Ama bizde berabersen ve aile bunu ogrenirse evlilik baskisi yapiliyor. ozellikle bazi ailelerde neyi bekliyorsunuz ki, ben ananizi, babanizi hic gormeden evlendim, ne bu rahatlik ve zamana yayma anlamiyorum diyenleri var.
Görücü olarak evlendirmek isteyenleri var bizde. Ve yabancilar bence bizim topluma göre insanlari daha seffaf. Bizde yolu gecene kadar olayi var. O yuzden insanlarin gercek yuzlerini pek göremiyorsun, sakliyorlar, o sefaflik yok bizde.
O yuzden turkiyede ki bu adetleri ben mantikli buluyorum. Mesela bizim ulkede 4 yıldır sevgilisindir ama iki tarafta birbirini nişanda tanır. Aileleri de,4 yildir sevgili olan tiplerde birbirinin en seffaf halini Nisan , soz gibi durumlarda tanır. Gerçek maskeler bizde bu donemlerde düşüyor çünkü.
Bir de karsi tarafin anne babasini da en iyi nişan doneminde falan taniyorsun. Ve ozellikle bir kadin icin bunlar cok onemli cunku belki damat ailelerle o kadar icli disli olmuyor ama gelinler erkegin ailesiyle daha cok icli disli oluyor bizim ulkede. O yuzden nişan gibi donemleri ben daha yararlı buluyorum bircok seyi gozlemlemek adina. Yani kac tane erkek/kadin nişandan sonra anliyor nelerin yanlış oldugunu ve nelerin yanlis gittiğini ve orada noktalayan cok insan var bu ulkede.
Bende tum yanlışları ve hem karsi tarafi hemde sevgilimi en net nişan doneminde tanıdım ve o kadar sogudum ki gerçek yuzlerini gorunce, her sey bitti zaten bende. Bizim ulkenin insanlarina, bizim topluma boyle adetleri, boyle sistemleri sahsen yararli görüyorum. Ha durduk yere kadinin ve erkegin arasinin bozuldugu durumlarda oluyor baskalari yuzunden, o baska bir sey. Ben sadece bizdeki bu sistemlerin maskeleri biraz olsun düşürdüğü dusuncesindeyim.
Yabancilar zaten 10 yil boyunca sevgili olup, ayni evde yaşıyorlar onlar birbirlerini zaten fazlasiyla taniyorlar nişana falan gerek yok onlara bizimki kadar ama bizim ulkede karsi tarafi tanimaya hem firsat verilmediginden ayni cati altinda pek yaşama durumu bazi sebeplerden olmadigi icin söz, nişan donemi karsi tarafi ve ailesini tanimak adina bizde iyi sistemlerden biridir bana gore.
Cunku insanlari en iyi öfkenin dışa vurumunda tanıyorsunuz ve bizdeki bu zorlu adetler o ofkeyi fazlasıyla olusturdugundan karsi tarafin her turlu tepkisini ofke kontrolünü falan anlayabiliyorsunuz.
Ha anlasilmadigi da oluyor tabi garantiye alip imzayi atana kadar ama en azindan bizdeki baskici toplumlarda Nisan soz gibi ara donemlerin olmasi biraz nefes alip, dusunmek icin guzel firsatlar oluyor bence.
Yoksa bu adetlerde olmasa bazi anneler, teyzeler alip nikah masasina oturtacak hemen. En azindan oturmuş gelenek haline gelmis seyler olusmusta karsi gelemiyorlar pek, biraz soluklanip ben ne yapiyorum diyebiliyor insan.
Güzel yorumunuz için sizi tebrik ederim. Çok güzel açıklamışsınız durumu. Bu kadar katılamazdım size. EİG hakettiniz😌😌🥰
Evlenmek stresli değil. Çevreyi kaale almadan pekala evlenilebilir. Stres yapan geleneklere bağımlı olan, elalem lafı ile hareket eden insanlarda. Evlendim. Söz olarak alyans taktım nikah kıydım oldu bitti. Yok düğün yap yok pasta istiyoruz bilmem ne "Millet eğlenecek diye borç altına girmeye gerek yok" demem. Israr vesaire edene hadi madem düğün ile alakalı ne varsa siz yapın tek kuruş vermem de verdirmem de diyince millet kaçıştı.
Aslında evlenmek stresli değil bakın evlenmek kötü bir şey de değil evlenmek insanın hayatının düzene girmesi hayatında kendisine değer veren bir kadının ve erkeğin olduğunu bilmesi kısacası bir hayatı paylaşması açısından çok önemli bir şeydir, hatta sevgili peygamber efendimiz evliliği teşvik etmiştir hırka lokma kulübe yani bir insan yedirecek ekmeği başına sokacak bir evi varsa tabii ki evlilik yapması daha güzel olur.
Ama ne yazık ki günümüzde saçma sapan adetler saçma sapan istekler altınlar takılar arabalar evler yani kısacası insanların üstüne çeşitli maddiyatları yükleri bindirdikleri için insanlar evlilikten geri kaçıyor, mesela belli bölgelerde yok süt parası yok adet gereği şunu almak bunu almak yok kapı açılmıyor yok gelen arabadan inmiyor yani insanların tepesine o kadar yükler bindiriyorlar ki Türkiye şartlarında evlenmek insanları stresli hale getiriyor.
Bir de saçma sapan düğünler yapıyorlar yok altın gelecek yok takı gelecek diye 5 saat boyunca böyle müzik eşliğinde birbiriyle insanlar hayvan gibi eğleniyor bilmem ne yapıyor ondan sonra da bunun adına evlilik diyorlar yani başka bir şey değil ne var yani normal bir nikah yapsan altınını takacak adam orada taksa ne oluyor bu işi sadece ticarete döndürmüşler başka bir şey değil adam ondan sonra evlendikten sonra da bir ton borç ödüyor bir ton gelirle uğraşıyor e tabii şimdiki nesil evlenmek yerine para karşılığı ilişkiye girmeyi ister insanlar bu noktaya saçma sapan adetler gelenekler görenekler adı altında hiçbir kitap da yazmıyor hiçbir kuralı olmayan saçmalıklar yüzünden insanlar evlenmekten geri duruyor bu yüzden Türkiye'de evlenmek stresli bir hal alıyor.
Katılıyorum. Evlenmek tabiki kötü değil ya da stresli değil. Bahsettiğim bu değil tabiki fakat o evlilik aşamasına kadar gelen süreçten bahsetmek istedim stresli diye. Ki dediklerine harfi harfiyen katılıyorum. Konu tamamen evlenmekten çıkıyor, bir süre sonra evliliğinin yanında borçları da düşünmeye başlıyorsun. Gerekli olan şeyler yapılması gereken şeyler tabiki var o konu da hiçbir şey demiyorum fakat gerçekten anlamsız şeyler var. Karşındaki insanında beklentileri, ailenin beklentileri de farklı olabiliyor, istekleri farklı olabiliyor. O yüzden onun içinde ekstra borca giriyorsun zaten. O kadar çok şey var ki. Bir yandan rezil olmayalım kolu komşuya en alâsını yapalım diye düşünen insanlarda var. Borç konusunda birbirine destek olmak çok önemli bu süreçte.
Fakat benim düşüncem şu. İlla ki bir yuva kuracaksın, evleneceksin. Hazırlığına da ona göre yapacaksın. Bu kız için de erkek için de geçerli. Herkesin kendi üstüne düşen görevleri sorumlukları var. Kenara köşeye paranı koyacaksın, biriktireceksin. Hepsini biriktirmen tabiki mümkün olmayabilir fakat en azından bir şeyleri karşılayabilecek bir kâr elde edebilecek kadar paran olmalı ki köşede rahat edebilesin. Bu sadece erkek için değil kız içinde geçerli.
Ben ileride başım sıkışmasın, içimde en azından bir şey kalmasın, rahat edebileyim diye yatırım yapmaya çalışıyorum mesela. Çünkü bunun nişanı var kınası var elbisesi var, beyaz eşyası, ev eşyası var. Bunlar gerekli olması gereken şeyler.
Karşımdaki insandan da bunu beklerim. Durumu iyi olanlar rahat tabiki ama orta gelirli ya da fakir kesimdeki aileler için bu mümkün değil. O yüzden ileriyi düşünüp ona göre hareket etmek şart.
Kesinlikle katılıyorum sana
En iyi görüş seçimi için teşekkürlerimi sunuyorum
Rica ederim😌
Et bakalım 🤣
Cevap
21Cevap
Evlenmek imkansız çünkü aşkı bilen birisi yok ve her şey para ve dış görünüş
Katılıyorum
Ölüm ölüm diri diri gömün gitsin, zaten borç ödemekten evlenmenin ne olduğunu kimse anlayamıyacak
O zaten başlı başına en büyük stres 😢 Allah kimseyi borca muhtaç etmesin ama durum belli
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Söz, nişan, düğün çok stresli hani hiç olmasa, stres te olmaz. Nikah ve balayı hariç ha bi de isteme en fazla diğerleri olmazsa stresin önü baştan alınmış olabilir.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Olmamış balayı ve el öpme arasında neden kavga yok 😳
Yok ya balayında da kavga edilmesin bir zahmet😬
Olmadı bu
Ne olmadı? :)
Balayı dönüşü kavga 😬
Yabancı ülkelerde hep nilah olmuyor ki nikahsız 3 4 çocuk yapan var
Yok yani evlenmeyi baz aldığımız için bunun karşılaştırmasını yapmışlar 😌
Evlilik zaten aşkı bitiriyor Ki Türkiye bunu anladığı zaman her şey yoluna gircek zaten
Aslında evlilik veya sevgililik farketmiyor her türlü aşk bitiyor zaten. Aşk sadece bir heyecan duygusu. Heyecan gidince geriye sevgi ve sadakat kalıyor ki. Aşktan enönemli şey zaten değer, sevgi ve sadakat. Bunlar olduğu sürece evlilik yürür.
valla evlilik kavramını Türkiye kafadan çıakrınca hiçbir sorun kalmayacak zaten ben bunu diyorum sadece :D
Suanlık benim için olumsuz maddi durumlardan ötürü hem doğru insan da bulamadım
Çoğu insan için bunlar geçerli maalesef zor bir süreç
Tek ev ile bitse keşke. Eşyası var, düğünü var,, kınası, nişanı var, elbisesi kıyafeti kuaförü var incik cincik
Haklısın fakat sadece eşler değil ailelerde evleniyor, onların anlaşması da önemli. Hayırlısı olsun herkes için
Sadece esinle değil aileyle de evleniliyor. Sürekli aileden karışıklığı için kavga çıkıyor
Ailelerin her şeye bu kadar karışmasına karşıyım. Gerekeni gerektiği yerde yapsınlar ona lafım yok.
Orası ayrı ama çok karışıyorlar
Çoğu insan sırf bu yüzden evlilikten dönüyor maalesef
Bence stresi çiftin aileleri yaratıyor.
Stres yapılacak bir şey değil.
Gereksiz şu anda evlenmek o kadar param olsa yurtdışına giderim
Türkiyede hiçbir şey yolunda gitmiyor. Evlilikler bile djdjdj
Gereksiz adetleri boş verip sade evlilik olur... İki kişi cidden anlaşıp uyuyorsa sorunları beraber sırtlayamayı istiyorsa...
Evlilik iki bireyin ayni anda aklını kaybetmesi demek değil Türkiye şartlarında dünya üzerinde daha mantıksız bir şey olamaz
Türkiyede evlenmek aptalca... Çünkü evlendiğin insanla değil tüm ailesiyle evlenmiş sayılıyorsun.
İşte bu da bir neden Türk ile evlenmek istememem için
Bu ekonomide sadece zenginler evlenir. Evlilik dışı ilişkiler daha da artacak.
Kavga detayı çok doğru 😅😅
😅orada patladım
hahay 😂😂 kavga hep var o zaman
Türkiye de yaşamak kesinlikle hiç stresli değil😱
Bence hiç birine girilmemesi gerek evlenecek çiftlerin düşüncesi nasıl ise öyle olmalı
Bence iki kişiye kalırsa çok eğlenceli
Evet de stresin olmadığı yer mi var
Bence de saçma
Tr şartlarında her şey stresli sjsh
Evet tam olarak öyle hele bu ekonomide
Yabancılarda sıralama yanlış yapılmış bence
Tabii ki oldukça hem de
Stresli değil direkt aptallık
Çok rezil bir şey bence
Türkiye’de evlenmek akıl işi değil
Yeni evlendim sakın evlenmeyin
Karın görmesin😣