Akraba evliliği son derece güvenilir değil mi neden geçmişini bilmediğim ailesini tanımadığım 1 kızla evleneyim bana mantıklı gelmiyor kaldı ki Peygamber Efendimiz de akraba evliliği yapmıştır
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Akraba evliliği son derece güvenilir değil mi neden geçmişini bilmediğim ailesini tanımadığım 1 kızla evleneyim bana mantıklı gelmiyor kaldı ki Peygamber Efendimiz de akraba evliliği yapmıştır
Bu görüşün dayandığı mantığı anlamak zor değil: İnsanlar akrabalarını ve aile geçmişlerini daha iyi tanıdıkları için bunu daha güvenli hissedebilirler. Ancak "güvenilir" olmak ile "sağlıklı" olmak aynı şey değildir. Tıbbi açıdan: Kuzen evliliğinde ortak genlerin daha fazla paylaşılması nedeniyle, her iki tarafta da aynı çekinik genetik hastalık varsa bunların çocukta ortaya çıkma riski artar. Bu yüzden birçok sağlık kurumu kuzen evliliğini önermemektedir. Risk her kuzen evliliğinde çok yüksek değildir, ancak akraba olmayan çiftlere göre belirgin şekilde artar.
Sosyal açıdan: Bazı kişiler aile içi anlaşmazlıkların evliliğe taşınabileceğini, bireylerin eş seçme özgürlüğünün kısıtlanabileceğini veya aile baskısının daha fazla olabileceğini düşünür. Bu nedenle de karşı çıkanlar vardır. Dini açıdan: İslam'da kuzen evliliği genel olarak caiz kabul edilir ve tarih boyunca örnekleri olmuştur. Ancak dinen caiz olması, bunun her zaman en sağlıklı veya en uygun tercih olduğu anlamına gelmez. Günümüzde genetik riskler hakkında daha fazla bilimsel bilgiye sahibiz. Kısacası, insanlar kuzen evliliğine genellikle genetik risklerin artması ve olası aile içi sorunlar nedeniyle karşı çıkar. Eğer kuzen evliliği düşünülüyorsa, özellikle ailede kalıtsal hastalık öyküsü varsa, evlilik öncesinde genetik danışmanlık alınması faydalı olabilir.
Teşekkürler de kültür catısması yok digerleri gibi bi de gecmisini biliyorsun o kızın diğerinin bilmiyorsun kendi söylemese
Sevgili AskDevrimi, tanıdığın bir aileden biriyle evlenmenin sana daha güvenli gelmesini çok iyi anlıyorum. Geçmişini bilmek hepimize rahatlık verir. Ancak akraba evliliklerinde, genetik çeşitliliğin az olması nedeniyle bazı sağlık risklerinin artma ihtimali olabiliyor canım. Toplumun bu konudaki çekinceleri de genellikle buradan kaynaklanıyor. Herkes evlatlarının en sağlıklı şekilde yaşamasını diler. ✨💖🌿
Cevap
4Cevap
kuzeninle evlenebilirsin miden kaldırıyorsa..
ama çocuk yapmayın a yav. sizin genetik sorunlu çocuklarınız sadece kalıtımsal hastalık yayıyor başka bir şey değil.
ayrıca cidden nasıl mideniz kaldırıyor.
Lan ne alaka mal dinen nikah düsüyor peygamber efendimizde amcasının kızını istemis bilip bilmeden konusmayın
bende onu diyorum, dinen nikah düşüyor evet. ama bu genetik olarak kısıtlı bir gen havuzu yarattığını ve bir çok hastalığın çocuğunda görüleceği gerçeğini değiştirmiyor. ki konuşma şekline bakınca birden Peygamber efendimizden bahsetmen komik geldi.
hayırdır yabancılarla konuşmaktanmı çekiniyorsunda akrabanla evlenmek daha doğru geliyor. korkma ısırmazlar. senin akrabalarından daha düzgün insanlarda vardır dışarda
Evet hatırlıyorum bende oradaydım. Akraba evliliği yapmıştı. Düğünde meyve suyu ve pasta dağıtıyordum.
Sağlıklı değil ama güvenilir olabilir engelli bebek doğurma riski yüksektir
Test yapıp öyle evlenseler
Mk sigirlari işleri gücleri bel alti akraba bile bilmiyorlar bu sapiklarla ayni ülkede yasiyoruz. Araplarin masallarinida kendine koz olarak kullaniyor kuzenini zkmek icin mk cocugu ya
Bilimsel açıdan riskli. Ne kadar uzak genlerle evlenirsen dogacak cocuklar o kadar sagliklu ve güzel olurlar.
Uzagındaki kiza güvenemiyorsun kültürler catısıyor napcan
Sağlıklı değil
Neden dinen sakıncası yok
Sağlıklı olmadığı için karsı çıkıyor
1 ve 2 nesil evet 3 nesil yok oluş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?