Bu düşüncede olanlara neler söylemek isterdiniz?

Bırak mantık evliliğini aşk evliliğini bile saçma buluyorum.
İnsanın hayatını yaşaması dururken neden her şeyimi kısıtlıyım ki?
Ben bekar olduğum zaman istediğimi yapabiliyorum. Arkadaşlarımla istediğim yerde istediğim kadar yiyip içiyorum. İstediğim yerde eğleniyorum. Mesele illa hayatımda karşı cins olmasını istiyorsam zaten son derece sosyal bir hayatım varsa flörtüm, sevgilim falan da vardır. Aşk evliliği yapanlara bile "Saçma ve gereksiz" diyorsam, mantık evliliği yapanlara zaten söyleyecek kelime bulamıyorum. Allah akıl fikir versin onlara.
Herkesin kendi tercihidir...
Hayır
Nereden bildin😂
Teşekkürler.
Başak burcu erkekleri yakışıklı olur genelde😂
Biraz öyleyimdir..
Bir gün aradığınız sevgiye olan açlık beyninizi kemirecek ve aşkı ararken birinin tuzağına düşme tehlikesi yaşayacaksınız. Ben mantık evliliği sonrasında kendimi eşime aşık olacak kadar kandırabilirim diyebiliyorsanız bunu yapın. Çünkü her kalp aşkı tatmak için çabalıyor ve kalp avcıları bir leşçinin leş kokusu aldığından bin kat daha fazla aşk arayan masum kalplerin kokusunu alabiliyorlar. İkiside leşçi ama bu sefer hedef sizin leşe çevrilip atılacak olan hayat sevinciniz, sahibi olduğunuz güzellikler (merhamet, evlat, şeref, haysiyet ve gurur) ve tertemiz kalbiniz olacaktır.
EİG için teşekkür ederim.
Sonuna kadar haklı aşk baki değildir çünkü aşk biter sorunlar başlar ve herşey sarpa sarar birbirini seven iki insan çok büyük iki düşman olur nefret olur kin olur ve bu çocuklara yansır ilk yıllarda ayrıldın ayrıldın yoksa daha büyük sorunlar yaşanır
Ya haklılar da iyi düşünmek lazım bir anlık kararla olacak iş değil çünkü... artisi eksisi herşey iyi düşünülmeli... pskolojik baskıyla yapılan evlilik ne kadar sağlıklı olabilir ki? Hiç evlenmeseler daha iyi cidden bu fikirdeyim
Cevap
12Cevap
Ben uzun süre birini sevdim ailem istemedi ben herşeye rağmen tüm zorluklara rağmen sevdim çok insan çıkardılar karşıma reddettim istemedim onu bekledim hep iyiki beklemişim tüm o kötü günlerim ve zorlukların geride kaldı ben o lüKS zengin hayatı aileme mantıklı ve uyumlu olan hayatı reddettim ve şimdi kavuştuk çok mutluyum allah herkeze gönlünden geçeni ömrüne hayırlı birşekilde nasip eylesin mantığına uyan kalbine girmeyebilir ama sevdiğin insan hem aklına hem mantığına uyar destekler ve her zaman arkasında durursun diye düşünüyorum 😊
Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem ya da kendimle alakalı onları gram alakadar etmeyecek bişi istesem kocanın evinde yaparsın diyorlar. Ciddi ciddi biriyle anlaşmalı evlilik yapmayı düşünüyorum çünkü ben evlenmek istemiyorum. Tek başıma yaşamak istiyorum
Ya en doğrusu. Körü körüne âşık olup sonra boşanma oluyor tanıyamadığı için.
Mantıkla bakacaksın biraz da beğen gözüne iyi gelsin yeter.
Kafalarınız uyuşsun anlaşabilin o evlilik bitmez.
Evlilik zaten mantık üzerine kurulu olmalı. Kara kaşa kara göze iki gün tav olunur. Aşk meşk uçup gittiğinde evliliği yürütmeye yarar bir şeyler kalmazsa boşanma kapıda bekler.
Kesinlikle mantıksız. Çünkü önce mantıklı gelen sonra mantıksız gelebilir. Ve evlilik sadece mantık üzerine yürütülebilecek birşey değil.
Yapmam. Fakat şu da var mantık evliliğinde beklenti daha az oluyor aşkta zaten insani yıpratan beklenti.
Bana mantıklı gelmiyor ben evlenmek için evlenmedim evlenmem de... (büyük konuşmak istemiyorum ama...)
Bu baskılardan kurtulup daha rahat hayat yaşayacağını düşünebiliyor insanlar bence haklı bir ilişkide saygı varsa sevgi zamanla iatmesende oluşuyor
Bence değil sevgi olmadan evlenmek en başta mantıksızlıktır
İlerleyen günlerde ne olacağını bilmediğin kişi ile yapılan evlilikler ayrılık ile biter
Kendileri için evlili yapsinlar
Haklı değildirler. Sırf baskasi istiyor diye evlenmem ben.
evlilikmi ! hayatinizi yasamak varken neden kendinize zincir vuruyorsunuz?
hayır değil. olmamalı
Sevgi olmazsa ne olacak o mantık
Mantikli ask en iyisi bence.
tabiki değiller. saçma.
Hayır tabiki evlenince çevrede sizle gelmeyecek
bir yere kadar sevgi ve mantık diyebiliriz
Öyle sey mi olur ya baskıyla evlilik
Kısmet işi ama mantikla bakmak karlıdır
Dogru degil sonra pişman olma durumu yüksek
bence mantık evliliği tamamiyle aptalllık..
Kız sen ne zaman müsait olursunuz diye
Doğru değil
Olabilir
neden haklı olsun ki
Saçma
Haksiz bence
evet doğru
Doğru değil
Bende oyleyim
Antalya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?