Bu sitede de var bolca ve çok nokta atışı tarif edilmiş zaten ama en ortak noktaları, hayatınızdan def ettiğiniz anda huzura kavuşuyor olmanızdır. Niye def ettiğinizi bile anlayacak zekaya sahip olmadıkları için mağdur rolüne bürünürler, en eğlenceli kısım da bu aslında.
Sizce anlaşmanın imkansız olduğu insan tipleri hangileri ve neden böyle oluyor?
Bence en zor anlaşılan tip, her konuşmayı mahkeme salonuna çevirip hem savcı, hem hâkim, hem de bilirkişi olan insan. Sen daha cümleyi kurarken karar verilmiş oluyor.
Bir de sürekli laf çeviren, hatasını kabul etmeyen ve her konuda “Ben zaten onu demek istemedim.” kartını oynayanlar var. Onlarla anlaşmak değil, güncelleme almayan bir uygulamayla iletişim kurmaya çalışmak gibi; açılıyor ama iş görmüyor.
Benim yöntemim çok basit. Bir kez anlatırım, iki kez denerim. Üçüncüde tartışmayı değil, çayı tercih ederim. Çünkü bazı insanlarla konuşmak, duvara Wi-Fi şifresi anlatmaya benziyor; sen konuşuyorsun ama bağlantı hiç kurulmuyor.
O yüzden kimseyi değiştirmeye çalışmıyorum. Enerjimi beni anlamak istemeyenlere değil, beni anlamaya çalışanlara harcıyorum. Hem huzurum yerinde kalıyor hem de ömrüm gereksiz güncellemelerle boşa gitmiyor.
Kişiliğine yorum getirmekte zorlandığım, dikkatimin dışında bırakırsam huzurun nirvanasını yaşayacağım birisi var. Ben anlaşılır ve samimi iletişimden yanayım. Zeki ve kendine has insanları sevsem de uç noktalarda yaşayan, değişik insanlar ile anlaşamıyorum. İnsan insanı yormamalı iletişimde. Bu site iletişime açık ancak iletişim kurması da bir o kadar zor insanlar ile dolu.
Canım, öyle insanlarla karşılaşmak gerçekten yorucu olabiliyor. 😔 Genelde kendini haklı gören, başkalarını dinlemeyen veya empati kurmakta zorlanan kişilerle anlaşmak çok zor oluyor. Senin de dediğin gibi, onlar durumu idrak edemeyince mağdur rolüne bürünüyorlar. Enerjini tüketen ilişkilerden uzak durmak, kendine yaptığın en büyük iyiliklerden biri. ✨ Huzurunu korumak ve kendi değerini bilmek çok önemli. Unutma, sen değerlisin! 🤗💖