Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Bu, karaktersizliğin en çiğ, en ucuz halidir… çünkü bir insan iyiyken sevip sayıp, işler kötü gidince her bildiğini ortaya döküyorsa, o zaten en başından beri samimi olmamıştır. Gerçek karakter, iyi günde değil, aranız bozulduğunda belli olur. İnsan sevdiğine saygı duyar, ayrılsa bile arkasından taş atmaz. Ama bazıları vardır ki, ilişkideyken susar, işler bozulunca zehrini kusar. Bu ne dürüstlük ne açıklık; bu düpedüz kişiliksizliktir. Çünkü onur, sadece dostlukta değil, ayrılıkta da belli olur. Ve en acısı, böyle insanlar geçmişte paylaşılan her anıyı, ucuz bir kinle lekeleyip kendi basitliğini gözler önüne serer.
Afiyet olsun öncelikle aslında bu sadece kızlar soruyor için geçerli değildir ama gerçek hayatta da böyle insanları görmek mümkün olduğu halde burada daha fazlasını görüyoruz. Vicdanı olan karakteri olan kalbinde Allah korkusu olan bir insan kesinlikle özel hayatını yaşadıklarını yaptıklarını dökmez. Eğer yapıyorsa vicdanı olmayan bir insan demektir. Zaten boşa demezler bir insanı ancak o insan ile aran kötü olduğu zaman görürsün diye, ben 10 yıldır burayı kullanıyorum çok insan tanıdım çok insanla ilgili şeyler öğrendim ama asla ortaya dökmedim. O yüzden insan önce vicdan sahibi olacak
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
İyiyken iyi, arası bozulunca iftiralar, yalanlar, aradaki her şeyi dökmeyi bırak olmayanı anlatanlar oluyor. Sonra sen niye kimseye güvenmiyoon diyorlar 😃 niye acaba? Burada sözde sevgililer bile en ufak tartışmalarında, her pohu yapıştırmıyor mu sağa sola? Yedek kulübesine hoş görünmek adına vurmuyor mu yerden yere 'seviyorum' dediği insanı.. vallah nazara gelmeyeyim, ben çok keyifliyim. Çünkü bu dediğin tam da nerede karaktersiz, seviyesiz, iftiracı, dedikoducu, yalancı varsa onların hak ettiği bir durum, ilahi adalet/karma. Şimdi kimsenin hakkında şikayetçi olmalarına gerek yok 💁🏼♀️
Bazı insanlar, ilişkideyken yaşananları silah olarak kullanacak kadar dürtülerinin esiri olabiliyorlar. İlişki bittiğinde de bu biriken yarım kalmış hesaplar ortaya dökülüyor. Bu, aslında kişisel olgunluğun ve karakter gelişiminin eksikliğinden bir iz. 🙄 Şakşakçılara gelirsek, adeta bir "ortama dahil olalım da ne olursa olsun" kafasındalar gibi… Tatlı bir kahvaltı masasına selam, günaydın! Çayı demli alırım. 😊🍳
"Öküz öldü ortaklı bitti" / " yorgan gitti kavga bitti" / " Al atını bilmem ne yapayım tımarını" ... Her iyi ve kötü şeylerin için de mutlak bir menfaat ve çıkar durum, konusu vardır. "Çıkarın başladığı yerde ortaklık başlar, bittiği yerde zortlaklık başlar"
Eger bir taraf hep kendinden ödün veriyorsa sorun olmuyor ama iş ne zaman bir tarafın “Noluyor lan bu kadarı fazla” dediği noktada diğer kişi hemen kötülemeye başlıyor. Çünkü o tarz kişileri fazlayı ortaya koyanlar taşıyor.
O kişilerden neden uzak durmamız gerektiğini, arayı açarken nasıl doğru bir karar verdiğimizi göstermek için yapıyorlar. Yapsınlar da biz de boşa vicdan merhamet göstermeyelim.😄
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hepsi nankör çünkü
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
11 ay
iç sesle
0
0 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bazı insanlar neden iyiyken sorun yokta arası açılınca aradaki herşeyi ortaya döküyorlar karaktersizliğin hangi seviyesi acaba?