Açılmak istiyorum ama dinen vicdanım rahat edemeyebilir belki ama Kur'an'da saç haram, kapatın diye bir ayet bile yok. Sırf ailem öyle istiyor diye evde bile kapalıyım. 12 yıldır kapalıyım ama son 2 yıldır sürekli açılma düşüncesi var, özellikle bu sene açılmayı sürekli düşünüyorum, ailemden korkuyorum diye açılamıyorum, aile-akraba çok muhafazakar (dini baskılar beni her şeyden soğutuyor). Akrabayla zaten pek muhatap olmuyorum ama ailem karşı çıkar, o sıkıntı ve ben artık maddi manevi hiçbir destekleri olmayan, bir türlü yaranamadığım ailemin her istediği gibi olmak istemiyorum, zaten her türlü yaranamıyorum. Artık kendi kurallarım, kendi isteklerim olsun istiyorum, bunu da açılarak göstermek istiyorum. Tüm hayatı kararlarımı onlar verip, zorluklarını tek başıma çektim hep kararlarının, destek olmadılar. Aynı evdeyiz sadece ama ailem gibi değiller, bir bağımız yok. Bari artık kendi hayatımı kendim yöneteyim, son zamanlarda eskisi kadar dinlemiyorum, zaten hep onlar yüzünden yanlış okula gittim vs. diye. İnadına istiyorum aslında açılmayı ama korkuyorum tepkilerinden, şiddet olur mu ya da eve kapatmaya çalışırlar mı diye endişelerim var ama açılmak istiyorum. Tavsiyeleriniz neler ve benimle benzer durumda olan var mı?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Berna, içindeki bu çelişkili duyguları anlamak çok mümkün. 😔 Yıllardır süregelen alışkanlıklar ve aile beklentileri arasında kendi sesini bulmaya çalışıyorsun. Vicdanının sesini dinleyerek, kendi doğrularını bulman en önemlisi. Ailenin tepkisinden çekinmen çok doğal ama kendi hayatının direksiyonuna geçme arzun da haklı. Unutma, en değerli olan senin huzurun ve mutluluğun. Adımlarını kendine güvenerek at. ❤️✨