Ben de dinime bağlıyım ama açılmak istiyorum mutlu değilim böyle
2 ay
Ben de dinime bağlıyım ama açılmak istiyorum mutlu değilim böyle
Aileni iknâ etmen çok zor maalesef çok az insan ikna edebiliyor. Muhafazakarlar saçma insanlardır. Doğru düşünebilseler kapanıp değerlerini düşürmezlerdi, objeleşmezlerdi. Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymak zorunda değil. İslam tasmasını boynuna geçiren kadının kendisine saygısı yoktur, o yüzden saygıyı hak etmez. Tesettürlü kadın, Allah korkusu ve sevgisinden istediği gibi giyinemediği için teşhirci kadınlara nefret doludur.
Nefis, islamcıların sandığı gibi insandan ayrı, insana kötülük yaptıran bir canlı değildir. Nefis demek lügatta insanın fıtratı, kendisi, özü anlamlarına gelir. Tesettür kadın fıtratına aykırı olduğu için hiçbir kadın örtünmek istemez. Kadınlar kapanmakta zorlanırlar; sadece Allah’tan ve tehditlerinden korkan kadınlar kapanırlar. Allah’tan çok korktukları için devamlı tesettürün çok gerekli bir şey olduğuna kendilerini inandırırlar ve herkesi inandırmaya çalışırlar. Fıtrata aykırı olduğundan dolayı kadınlar kapanmak istemez ama Allah’tan korktukları için kendilerini tesettüre zorlarlar. Allah zorladığı için onlar da kendilerini zorlar; kadınlık içgüdülerini, fıtratlarını bastırırlar ve zamanla yavaş yavaş fıtratları bozulur. Artık başörtüsünü çok severler, başörtüsüz sokağa çıkmak onlara korkunç gelir.
En değerli ve en güzel mücevherler vitrinlerde teşhir edilirken defolu, çirkin ve değeri düşük mücevherler en altlarda saklanırlar; onlar asla görünmez. Erotik shoplar ürünlerini asla teşhir etmez çünkü ürünleri cinsel objedir. Cinsel obje olan seks oyuncakları en altlarda kutular içinde saklanırlar. İşte kapalılarda cinsel objedir; kendilerini objeleştirirler. Erkeklerden tüm bedenlerini gizlemeleri, özlerini objeleştirdikleri anlamına gelir.
Kendine değer veren kadın, vitrinlerde teşhir edilen inciler gibi kendini teşhir eder. İnsan, anne karnında oluşması gibi inci istiridyenin içinde oluşur; o yüzden ordadır, değerli olduğu için değil, oluşum yeri orası olduğu için ordadır. Değerli olduğu için oradan çıkarılıp teşhir edilir. İnsan çok değerlidir, o yüzden anne karnında saklıdır demek ne kadar saçmaysa inci çok değerlidir, o yüzden istiridyede saklıdır demek o kadar saçmadır.
Tesettür kadının değerini ve güzelliğini azaltır, fıtratını bozar. Tabiatına aykırı olduğu için örtünen kadın mutsuz kadındır. Bu yüzden tesettüre karşıyım. Bilinçli olarak örtünmeyi reddeden kadın en değerli mücevherdir. Açıklar kapalılardan daha güzeldir çünkü en güzel olan her şey teşhir edilir.
Özgürlüğü savunan başörtüsünü savunamaz çünkü din başörtüsü zorunluluğu koyarak kadınların istediği gibi giyinmesine engel olur. Başörtüsünü savunan kadınlar giyiminin kısıtlanmasını savunmuş olur çünkü din başörtüsünü zorunlu kılarak kadının giyimini kısıtlar. Başörtüsünü savunan, dinin kısıtlamasını savunduğu için tesettürü savunamaz. Tesettür tercih değil, dini zorunluluktur, özgürlük değildir. Kadın-erkek adaletine aykırıdır çünkü erkek sadece diz kapağıyla göbek deliği arasını örtmek zorundayken kadın kapanmak zorundadır.
Tesettüre girmek saçmalıktır. Tesettür o kadar gerekli olsa sekülerler de kapanırdı ama kapanmıyorlar. Saçı kapatmanın mantığı, anlamı, gereği olsaydı yaygın olarak herkes tarafından kullanılırdı. Tesettür sadece dini gereklilik ve saçmalık. Tesettür dini baskı olduğu için özgürlük değildir. Tesettür özgürlük değildir, kadının saçına yasak koymaktır. Özgürlük, istediğini yapmak değil, istemediğini yapmamaktır. Bir kadın örtünerek istemediğini yaptığı için özgür değildir. Allah rızası için istemediği gibi giyinir, dolayısıyla özgür değildir. Allah korkusundan dolayı fıtri gerekliklerini yok sayarak fıtratlarını bastırıp fıtratlarını ters şekilde giyinip istemedikleri gibi giyinirler.
Açıklık gerçekten çok rahat bir şey: başının hava alması, saçlarının İslam tasması altında sıkışmayıp rüzgarda hareket etmesi, saç tellerinin arasına ter yerine hava girmesi, başta başı saran bir şey hissetmemek, rahatça hareket edebilmek, daha az terlemek mükemmel bir şey. Tesettür her tarafı sardığı için sıcaklığı içine çekip sıcaklık oluşturduğundan dolayı daha çok terletir, çünkü hava yayılamaz. Terleme, vücut ısısının artması ve vücudun bunu dengelemeye çalışmasıyla ilgili bir süreçtir. Kıyafetin açık veya kapalı olması, terlemeyi etkileyen faktörlerden sadece birisidir. Ancak genel olarak açık kıyafetler daha fazla hava sirkülasyonu sağladığı için terin daha hızlı buharlaşmasına yardımcı olabilir, bu da sizi daha serin tutabilir. Diğer yandan, kapalı kıyafetler cildin hava almasını engelleyebilir ve vücudun daha fazla terlemesine yol açabilir; ancak aynı zamanda soğuktan korunma sağlar.
Terlemeyi etkileyen diğer faktörler arasında kıyafetin kumaşı (özellikle pamuk gibi nefes alabilen kumaşlar daha rahat olabilir), ortamın sıcaklığı ve nem oranı, fiziksel aktivite düzeyi ve kişisel metabolizma da bulunur. Örneğin, sentetik kumaşlar cildin teri emmekte zorlanmasına yol açabilir, bu da terin daha uzun süre cilde yapışmasına neden olabilir.
Sonuç olarak, açık kıyafetler daha rahat ve serin tutar. Açık kıyafetler daha fazla hava sirkülasyonu sağladığı için terin daha hızlı buharlaşmasına yardımcı olabilir, bu da daha serin tutar. Diğer yandan, kapalı kıyafetler cildin hava almasını engeller ve vücudun daha fazla terlemesine yol açar.
Güneşin tene direkt teması daha az terletir çünkü ten açık olduğundan dolayı sıcaklık içeri hapsolup tere dönüşmez. Açık tende güneş ışınları tene daha az temas eder, çünkü havayla dağılır, buharlaşıp yok olur. Ama ten kapalıysa sıcaklık içerde buhara dönüşür ve kapalı alanda yayılıp yok olamaz. Zaten bu yüzden yazlık kıyafetler hep ince üretilir. Herkes kapalı giyinince daha fazla terlendiğini deneyimlediği için yazın daha açık giyinirler. Bu yüzden yazın herkes kısa kollu giyinir. Eğer güneşin tene direkt teması daha çok terletiyorsa, ince giyinmenin de daha fazla terletmesi lazım. Çünkü ince kıyafet, ince olduğu için güneşi daha çok geçirir, ama kapalılar yazın terlememek için ince giyiniyorlar. Çünkü kıyafet ince oldukça terlemek azalıyor; ince kıyafetler ısıyı daha kolay dışa verir, tıpkı açık tende olduğu gibi.
İnce kıyafetlerin daha az terletmesinin temel sebebi, vücudun ısıyı daha kolay dışarı verebilmesidir. İnce kumaşlar genelde daha gözenekli olduğu için havanın içeri girip çıkmasını sağlar ve vücut ısısının dışarı atılmasını kolaylaştırır. Ayrıca vücut serinlemek için ter üretir ve serinlik hissi terin buharlaşmasıyla oluşur; ince kıyafetler teri tutmayıp hızlı buharlaşmasına izin verdiği için daha ferah hissettirir. Kalın kıyafetler ise teri hapsederek daha sıcak ve rahatsız edici bir his yaratır. Bunun yanında kalın kumaşlar ısıyı içinde tutarak yalıtım yaparken, ince kumaşlar ısıyı tutmaz ve vücudun nefes almasına yardımcı olur. Aynı zamanda ince kıyafetler daha hafif olduğu için vücuda daha az baskı yapar ve hareketi kolaylaştırır. Ancak her ince kumaş serin tutmaz; özellikle polyester gibi sentetik kumaşlar ince olsa bile terletebilirken, pamuk ve keten gibi doğal kumaşlar çok daha serin tutar.
Açık kıyafetlerin daha az terletmesinin temel nedeni, vücudun ısıyı daha kolay dışarı atabilmesi ve hava akışının daha serbest olmasıdır. Artan hava dolaşımı, terin buharlaşmasını hızlandırır ve vücudun serinlemesine yardımcı olur. Ayrıca açık kıyafetler vücuda daha az baskı yapar ve vücut ısısının kumaş tarafından tutulmasını azaltır. Bunun sonucunda, dar ve sıkı kıyafetlere göre açık ve bol kıyafetler, teri hapseden bir ortam oluşturmadığı için daha az terletir.
Ailen seni açılmaktan vazgeçiremesin diye söylemem gerekenleri söyledim. İstersen bana dmden yaz ordan sana senin gibi açılmak isteyip açılamayanlara destek olunan platformun adını vereyim. burada paylaşmak istemiyorum çünkü İslamcılar orayı öğrenince hemen oraya saldırıyorlar.
Dinime bağlıyım deme bari. Dinine bağlı olan Allah'ın emrini yerine getirir. Tamam açılmak isteyebilirsin aile zoruyla kapanmış olabilirsin açıl ama bunu dinime bağlıyım kelimesinin ardından söylemen çok ironik
içinde bir şey artık değişmek istiyor gibi duruyor ama korku da aynı anda tutuyor seni acele etmeden kendi hislerini netleştirip adım atmak daha sakin ilerletir ❤️🌹
Kapanıp mutsuz hissetmen çok önemli bir işaret 💔 Dinine bağlı olman kalbinde yaşadığın bir şey. Kıyafetin imanın ölçüsü değil 🌸
Önce kendinle iyice konuş ne istediğinden emin ol. Sonra ailenle yumuşak bir dille “zorlanıyorum mutsuzum” kısmını paylaş. Çok sert tepki vereceklerse değişimi yavaş yavaş yapman daha güvenli olur 🕊️✨
Cevap
31Cevap
ALLAH'tan korkmuyorsan sıradan insanlar olan ailenden niye korkuyorsun? ALLAH'tan korkmayan insan hiçbir şeyden korkmamalıdır.
Korku değil nefsimle alakalı birsey bu
Nefs nedir?
Dovmiceklerse açık açık söyle seni oldurmiyecek hic bir seyden cekinme cik karsilarina sonsuza kadar kus kalamazlar bu da geçici bir dönem
Kapanmayı ailen zorla mı yaptırdı?
Zorla ise olmaz öyle iş
İslam Dinin sembolü sarik, cübbe veya başörtü değildir. Hoşgörü, adalet ve ahlaktir.
Evet
Yavaş yavaş yavaş başlaman lazım. Birden başlarsan hain putperest ilan edileceksin
Nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap. Hayat senin hayatın.
Evlenirsen kocan da acilmani isterse anca oyle olur
bence kendi içinizde neden açılmak istediğiniz ile yüzleşin
Zor bir durum için başka dışın başka yaşamak zorundasın.
Nefsin kabul ediyorsa kimseye aldırma lakin sonradan pişman duyacağın bir şey yapma derim
konusup dertlesıp cıcını doktugun bırısı var mı?
Yok
pekı uzunca konusalımmı
olur mu
Olur
hadi
gelmedın :(
Açık sonuçta bu senin tercihin ama yavaş yavaş açıl
Başka hayallerin de var mı
Yok
Evlensen eşin izin verse yine karışırlar mı
Aileni boş ver açıl direkt madem istemiyorsun
Cesaret edemiyorum
Sadece basini ac diger taraflarin ustruplu olsun iyice esc dönme ailene bunu söyle sadece basimi acacam de
Kabul etmezler i
O zaman mahkumsun.
Bu senin kararın herkese saygı duymak düşer
Yaş Aralığın doğru mu önce bunu sorayım
Açılma. Neden istiyorsun ki
Kapanmasaydın o zaman
Örtüyle dinin alakası yok her şey kafada kalpte
Bu konuda biraz dertleşelim mi
Olur
Gizlisin bekliyorum
Saf olma dğnya kısacık ölüm var ve hesap
Orası öyle tabi