Merhaba 20 yasindayim yaklasik 15 yasindan beri ateistim ama çok dindar ve muhafazakar bi ailede doğdum dolayısıyla inançlı biri olarak yetişmem için uğraştı ailem ve bana o şekilde görünmem gerektiği söylendi 7. Sınıfta ilk regl imi gördüm ve anneme söylediğimde kapanmam gerekecegini soyledi beni buna zorlamadi ama o zamanlar hem çocuk olduğum hemde inandığım için hemen kapandım ancak zamanla bu kararımın beni mutlu etmediğini anladım ve inanmayı bıraktıktan sonrada kişiliğim fikirlerim ve görünüşüm arasında çok ciddi bi çelişki oluştu dolayısıyla bu durum ilk başlarda beni ciddi bi depresyona soktu ve açılmak istedim çok zorlanarak bunu anneme söyledim pek söyledim sayilmaz aslinda soylemeye yeltendim ama korktuğum için ağlamaya basladim ve annem kendisi bana sora sora ögrendi derdimin acilmak olduğunu olmaz dedi bi kaç bir şeyler daha dedi kestirip atti bende zaten çok zor soyledugim icin üstelemedim zaten anneme desem bile babama nasil aciklayabilirdim bu durumu bilmiyorum ateist olduğumu zaten öğrenmemelerini istiyorum tek derdim açılmak bu beni ciddi ciddi yıpratıyo çünkü olduğum kişi gibi görünmemem arkadaş çevremi oluşturmamdada etkili olucak çünkü gerçekten açik fikirli yakın arkadaşlarım var şu an ve beni gerçekten taniyolar ama beni tanimayan insanlar hakli olarak dis gorunusumle beni yargilicaklar ben olsam bende oyle yapardim cunku çok garip bi durum eger uniye gectigimde acilirsamda aileme uniye gitti kudurdu imaji vericek ve bana destek olmicaklar bu sebepten dolayi muhtemelen ailemi gercekten seviyorum karsima almaktanda cok korkuyorum ama bunu bi yerde yapmam gerekicek ve ben nasil yapacagimi bilmiyorum benimle ayni durumu yasayan bir suru kisi olduguna eminim varsa en azindan yalniz hissetmemem icin cevap yazarsa sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ekonomik özgürlüğünü eline almadığın müddetçe bu stresi yaşarsın. Yapılan yorumlardan da anlayacağın üzere kalıplaşmış tabuları yıkmak çok zor. Başarabilirsen çok iyi ama başaramazsan da sonuçları kötü oluyor maalesef. Empati kurmalarını istemelisin. Sonuçta sen onların evladısın. Duygularını onlara anlatmalısın. Bu düşünceye sahip olmanın zorluklarından bahsetmelisin. Bu zorluklarla mücadelede yanlarında olmalarını ve sana destek vermelerini talep etmelisin. Fikirlerine, duygularına saygı duyulmasını istemelisin. Seni tehdit edecekleri şeylerden korkmadığını onlara hissettirmelisin. Bir kadın olmaktan çok bir birey olduğunu baskılamalısın. Cinsiyetinin fikirlerine ve özgürlüğüne pranga vuracak bir şey olmadığını anlatmalısın. Şiddet, bağırma veya baskı seni yıldırmaması gerekiyor. Çünkü onların elinde koz olarak sadece bu var. Baskı bir yere kadar sürecektir. Güçlü olursan kazanırsın. Onlar seni kaybetmeyi asla göze almazlar. Hangi anne evladından vaz geçebilir. Hangi baba yavrusuna kıyabilir. Her ne olursa olsun, hangi durumda olursan ol, sana destek çıkıldığı müddetçe başarılı olacağını ifade etmelisin.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGizli üyelikle açılmış sorulara yorum yazmamayi tercih ediyorum ancak bu soru ve icerigi kararimi esnetmeme neden oldu. 😊
Gizli uyelikle degilde aciktan yazma cesaretini gostermenizi beklerdim. Bu belki baslangic olurdu , sorumluluk almaktan veyahut tepki almaktan cekinmeyin bazi seyleri ifade ederken. Yeni neslin sorunlarindan biri de bu. Az bilgi, sabun kopugu gibi ozguven ve sorumluluk almaktan kacmak.
Öncelikle sizi kimse inandiklarinizdan dolayi suclayamaz bu ailenizde olsa böyledir. Yalniz vazgectiginizi sandiginiz seyin hayatinizda kaldirdiginiz tum taslarin altindan cikacagi gercegi konusunda size bir iki sey soylemek isteyebilirler. O da sizi cok sevdikleri icin, baska turlusu olmaz. Yolda yururken karsidan gelen arabayi fark etmeyen arkadasinizi hic kolundan çekip dikkat et dediginiz olmadi mi? ya da size denmedi mi? Ben bu ikazlari biraz da buna benzetiyorum. Icinde kaybetme korkusu olduğu için ikazlar önemli ancak söylenme şekli daha önemli. 😊Belki orada sorun yaşadı ailenizde her daim.
Inancinizin yanlisligina karar verirken ki olcutunuz neydi bilemiyorum, islam dini mukemmeldir biz insanlar kusurluyuz, kusurlu olana bakarak dogruyu bulmakta guclesiyor. Inandim diyen sorumlu olur. Nefsimiz bize her daim muhalefet ettigi icin kolaya ikna olmak daha cazip hale geliyor.
Bos eve hirsiz girmez kardesim. Henuz içinizde bir şeylerin bittiğini düşünmüyorum nedense.😊Bu soru dahi bunun göstergesi her ne kadar farklı bir maksatla acilmis olsa da.
Size deseler ki sizin eve ölene kadar elektrik veremiyoruz itiraz edersiniz karanlığı reddederiz, karanlık bilinmezlik, kasvet, korku, yalnızlık... pekcok duyguyu ifade ettiği için. Siz kendi rızanızla bu koskoca alemde karanlıkta kalmaya razı olmaya cabaliyorsunuz. Gozunuzu kapatarak gunesin yokluguna kendinizi ikna etmeye ugrasiyorsunuz. Kirpiklerinizi azicik aralayin gunes oradadir bir yere gittigi yok.
Inancin güzelliğini yasayarak gozlemlemenize vesile olacak , sorulariniza cevap bulmaniza yardim edecek çevrenizin olmadığına da üzüldüm. O yüzden bu isi kendiniz yapin.
Sorgulamak kotu degil ancak sorgulamadiginiz sadece oylece aldigimiz kararlar bize gelgitler yasatir. Okumak size sifa olacaktir. Bu kapidan cikacak sonra tekrar gireceksiniz, baska kapi yok cunku.
Inanmayanin kalbi hicbir zaman mutmain olmayacaktir, arayış hiç bitmeyecek , istikameti olmayanin savrulusu yorucu olur. Yorulmak istemezsiniz sanıyorum.
Ailem dindar sayilmaz hatta ilginc bir cevrede büyüdüm hayatımın sorumluluğunu kendi üzerime aldım ve okumakta buldum çareyi. Öncelikle inanç üzerine kitaplar okuyun, kuranı da muhakakk mealinden hatta karşılaştırmalı birkac alimden okuyun. Bunlari lise de bende kirinti şeklinde yaşamıştım. Okumakla çözdüm.
Insan bilmedigine yabancıdır , bilmedikçe tanıdıkça severiz ya bu işte böyle. Tanımaya çalış, seversin.😊
Allah her daim doğruda istikamet versin.20 Yorumla
+1 yılAnneni babanla bir akşamüstü yemeğinde yemek yerken aç durumu. Annecim babacım sizi çok seviyorum, her zaman iyiliğimi istediğinizi biliyorum fakat kapanmanın beni mutlu etmediği fark ettim. Sizin de gönlünüzü kırmak istemem fakat ben açılmak istiyorum. Kendimi bulmak istiyorum. Falan de
00 Yorumla
Seninle aynı durumu paylaşan o kadar genç var ki, bu konuyla ilgili söylemek istediğim o kadar çok şey var ki bilemezsin. İnternette modasını yapıp duranlar açılıyor, üzerine bir dizi bu durumu anlattı diye eleştiriyorlar ancak konu kendileri olunca farklı oluyor, insanlar zorla güzelliğin olmayacağını anlamak için, insanın yapısının özgürlük gerektirdiğini anlamak için daha kaç nesil gerekiyor, insanlar Mars’a filan mı çıkmalı anlamıyorum. Hayat senin hayatın, o üniversiteyi kazan, iyi bir bölüm kazan ve istediğin gibi yaşa. Ailene de söyle, senin mutlu olmanı istiyorlarsa idrak ederler bu durumu.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
34Cevap
merhaba, ne zaman yazıldı bilmiyorum ama şu an nasılsın?
Ben 1 6 yaşındayım ve agnostiğim, ben de açılmak istiyorum en yakın zamanda ama akrabalarımın çoğu kara çarşaflı ve peçeli yani cidden baya dindarlar. Gerçi bakrabalarımın oturduğu şehirden çok uzağız yani bağımız zayıf, en çok da benim bu yüzden de akrabalarım çok sorun değil ama yaşantıma karşı bi görüşün olması açısından yazdım.
7 sınıfta kapandım ama annem istememişti küçüğüm diye hatta okulda kısa kolluyla gidiyodum yani çok komik şimdi düşününce. Neyse bi hafta geçmeden açıldım bi anda parktayken annem istedi eşarbımı sonra 8 geçiceğim yazda akrabalarımın yanına gitmiştik ve annem babaannemlere giderken eşarp takmamı istedi, benden bi yaş büyük teyzem de takma ya falan dedi ama ben annemler için taktım sonra tekrar teyzemin yanına gelince teyzem çıkar dedi ama annemler için yapmadım. Sonra böyke böyle kapalıyım ve insanların beni bu şekilde görmesi beni çok rahatsız ediyo, hep kendimi kanıtlama ihtiyacına giriyorum ama bhndan çok mutsuzum. Hatta dinlediğim müzik türlerinin ya da giyim tarzımın da kendimi kanıtlamak için mi olduğunu çok düşünüyorum ama öyle olduysa bile öyle olmayı o müzik türünü dinlemeyi seviyorum. Yani cidden ben bu hakdeyken karşı cinsten birinin beni sevme ihtşmalini düşünemiyorum bile ki zaten kapalıyken beni seven birini de ben sevmem düşüncesindeyim yani çok iki ucu bo klu çubuk gibi, neyse sana sadece senin gibi benzer duyguları paylaşan birilerinin olduğunu anlatmak için yazmıştım buraya kadar. Şimdi de ben ne yapmayı düşünüyorum ve sen yapmadıysan neleri tavsiye ederim onu anlatıcam.
Öncelikle ben saçıma bakım yapıyorum annemin gözü önünde, saçımı kesiyorum vesaire. Bi keresinde anneme saçımın arkasını yeşile boyamak isteidpimi söyledim annem de sen ilerde açılırsan da dedi ben de çekindiğimden yok ya dedim ama keşke bişi deseydim. Neyse sen d2 saçınla ilgilendiğini onlara belli edersen belki bazı düşünceeri olur, onun dışında aykırı çık bazı şeylere ki hep böyleydi imajı verebilesin onlara. Ben de üniversiteye geçmeden kesinlikle söylicem nolursa olsun çünkü zaten illa ki çocukları olduğum için 1 2 yıl küs kalsalar dahi kesinlikle uzun sürmez. Bir de ilerde yaşlanınca yalnız kalmak istemeycekleri için kesinliklearanız açık kalmaz bence. Bir de sakın boyun eğmemeni tavsşye ederim çünkü boyun eğersen senin de onlara bağlı olduğunu düşünceklerinden rahat davranırlar. Onlara çkk fazla kendini açıklamaya çalışma bence çünkü cidden anlamicaklar ama acındırırsan çok iyi olur bence. Maddi açıdan desteklemiceklerini düşünüyosan da bence en azından annen destekler, bir de en kötü part time çalışıp ya da üniversitede dersler verip bir şeyler yapabilirsin. Bence aslında seçenek çok ama kendilerine bağlı kalmamızı istedikleri için ve küçüklükten beri bunu yaptıkları için çok zorlanıyoruz. her neyse umarım başarmışsındır veya başarıcaksındır. geri dönüş yaparsan çok sevinirim çünkü ben de çok zor durumdayım. Bu arada bu önerilerimi zatn kesinlikle düşünmüşsündğr ama belki başka okuyanlar olursa faydası olması açısından yazdım.^^
11 Yorumla- +1 yıl
Sana tavsiyem hemen açılman. Uzatmanin bi alemi yok 3 yıldır soylemeye korktuğumdan kabulleniyorum. Üniversite ye gitmeden de acilmayi düşünüyorum. Aynı sekilde akrabalarım cok dindarlar. Fazla tepki gosteriyolar böyle seylere. Ben onları umursamıyorum zaten. Annem bir keresinde artık dine eskisi gibi bağlı olmadığımı anlayıp "sen bu başörtüyu isteyerek de takmiyosundur" demişti. Bende "evet" diyebildim sadece. Annem küsse bile dayanamaz eskisi gibi olur diye düşünüyorum ama babami kestiremiyorum. Neredeyse her yıl "Bu kız etek giyecek " diyen biri. Ne söyleyip konuyu açsam bilemiyorum. Kucuklugumden beri ne zaman annem ve babamla söz kavgası etsek kendimi tutamayıp agliyorum. Soyleyeceklerimin hic birini soyleyemiyorum. Ozelliklede babama karşı. Boğazım oyle dugumleniyor ki konusmama izin vermiyor.
Çok geç bi cevap farkindayim...
Bende şuanda hemen hemen aynı durumu yaşıyorum. Annemler dinine fazlasıyla düşkün insanlar. İlk regl olduğumda kapanmam gerektiğini soylediler. O zaman onları haklı buluyordum ve Allah'a inancım tamdı. 8. sınıfta kapandım. Şimdi 12. sınıfa geçtim kapanmamın ilk yılından beri açılmayı istiyorum. Başörtüyü asla içimden gelerek takmıyorum. Annemlere söylemeye de fazlasıyla korkuyorum. Bu yaşıma kadar hep bu konularda baskı uyguladılar. Yakın zamanda, büyük kavgalar edicegimi, aramızın bozulacağını, hatta belkide daha çok şeyleri kısıtlayacaklarını bile bile açılacagimi soylemeyi planliyorum. İslam'a inancim gun gectikce azalıyor. Deistlik bana daha doğru gelmeye başladı. Deist olacağımı soylemeyi düşünmüyorum ama başörtü beni rahatsız ediyor. Kendimi asla başörtüyle guzel bulamiyorum. Bu yuzden fazla ozguvensizim. Acikken daha guzel hissediyorum. Uzun lafın kısası nasıl soyledin ailene, neler oldu, çok mu kavga ettiniz? bunları çok merak ediyorum. Çünkü 1-2 güne söylemeyi düşünüyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Allah a inancının olması beni üzdü
Açılman değil. Ben de kapalı bir çevrede büyüdüm ama yetistigim semt moderndi ve hep dik durdum. Her fırsatta sizin istediginiz biri olmak istemiyorumu direttim. Hala askılılar dekolteler giyorum annemle kavga ediyoruz
Birsekilde yanima hırka aliyo yazın yine de kendimce savaş veriyordum. Bir kez olsun namaz kılmazdim sadece oruç ve dualar..
Sana sadece şunu diyebilirim sana lazım olan tek şey yaradanın limanı..
Lütfen ona yönel ondan iste O herşeyi kolaylaştırır yeter ki vazgeçme.
Seni etkilemek icin yazmıyorum ama
Ondan başka kapı yok nereye gidersen git mutlaka eksik hissedeceksin.. açıl ama inancından vazgeçme.23 Yorumla
Soran+1 yılAllaha inancimin olmamasi seni üzmesin çünkü beni hiç üzmüyo ve allaha inanip askılı kiyafet giymenin tam olarak neresi savunulucak bi şey anlamiyorum eğer inansaydim kapali olarak decam ederdim ve bu durumdan zerre rahatsiz olmazdim ama inandigin halde o inanci yasamamak sencede biraz mantiksiz değil mi bi yaraticiya inaniyo olabilirsin ama allah olduğuna emin misin bence değilsin çünkü gerçekten allaha inanan insan kitabinada inanir ve kitabinda dediklerini yapar he diyosan yok ben kitaba değil sadece allaha inaniyorum o kitap sana diyo zaten bi allah olduğunu o yüzden çelişki yaratiyo bu durum bence sende bu konuda kendini bi gizden gecir paralel evrendeki ben
Cevap sahibi+1 yılSaçmaladın.
Kıyafetle bağdaştıramazsın.
Eğer herşeyi harfi harfine yaşıyor olsaydık şeriat olması gerekirdi. Ayrıca bu benim seçimim iradem günahım sevabım. Amel defterime herşey işlenecek bunun da farkındayım.
Dinde zorbalık yok tövbe var doğru yollar var
Birgun ıslah olmak yola gelmek var
şu an ben dünyanın sisi gösterişi içindeyim
Aldandım gidiyorum elbet geçecek ve o an bir müslüman gibi yaşadigimi hissedicem.
Allah bile kullarini sen açik giyiniyorsun benden bizden degilsin diye yargılamazken sen nasil olur da açıksın ve inançtan bahsediyorsun diyebilirsin?
Bu kadar sığ basit düşunen biri olduğun icin git kendini bir sorgula. Yaşının verdigi cehaleti de ekle..
Soran+1 yılBen seni acik giyiniyosun diye yargilamadim inandigin dinin en temel zorunluluğunu bi kere bile yapmadigini kendin soyledin hoş kapanmakta dinin zorunluluklarindan biri kadın karakterinin pek çok şeyden geride kalmasını öğütleyen bağımsız ve güçlü kadın modeline tamamen karşı bi inancın var islam kadinlara deger veriyo hadiste cennet annelerin ayaklarinin altinda diyo zirvaligini diceksen hic deme cunku ondan bile eger bi çocuk dogyrabilmişsen kıymetlisin anlami cikiyo ben senin yaptigin hic bir şeyi yanliş bulmuyorum yanlış bulan sensin hayatını serbestce yasamak varken ölümün kıyısına gelince tüm eğlencelerinden vazgecip kendini varligina sartlandirdigin allahina adicaksin sana tavsiyem yapma hayatini mutlu yaşa severek yaptigin hic bi sryden gunah diye pişman olma eğer seni kızdırdıysam özür dilerim ama bunlar benim fikirlerim ve fikirlere ancak sığ insanlar kızar öyle biri olmadığını ümid ederek dediklerimi anlamani umuyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAteist olduğunu ilk etapta açıklamaman daha doğru olacaktır, çünkü sert tepkiler ile karşılaşacağın aşikar...
Önce kapanmak istemediğini uygun bir dil ile anlatmalısın, ona da tepkiler olacaktır ama zamanla alışacaklardır. Ateist olduğunu da nasıl şimdi saklıyor ve belli etmiyorsan, uzun bir süre de sakla ve belli etmemeye devam et...
Nasıl İslamı milletin gözüne soka soka yaşamamak gerekiyorsa, ateist olduğunu da belli etmene gerek yoktur...20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çalkantılı bir dönemdesin muhtemelen. Madem islamiyeti bıraktın.. İlle de açılman gerektiğini mi söylüyor ateizm? Ya da ne kadar açılman gerekiyor? Üşümeyecek kadar mı? İslamiyeti bırakınca neden görünüşünü değiştirmek durumunda kalmayı hissettin? Açılmak ya da kapanmak neden islamiyetle iliskilendiriliyor hep acaba onu merak ediyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılTesettür islami bir simge oldugu icin olabilir mi boynunda haç takıp gezen birinin hıristiyan olduğunu nasil iliskilendiriyosan kapali birinindr musluman oldugunu dusunursun
Soran+1 yılIslamdakinden farkli gorunen bi kapanma sekli ama gordugunde anlasiliyo
+1 yılBurada karşına al konuş diyenlerin çoğu nasıl bir tavırla karşılaşacağını idrak edemiyorlar herhalde. Bana kalırsa inancını, inançsızlığını bilmeleri gerekmiyor. Açılmak isteyip aile baskısından açılamayan da bir çok kadın var aslında. Konuşmakta zorlanıyorsan hareketlerinle, giyim tarzınla, bu konularda yorumlarına yavaş yavaş değişim gösterip sorgulandığında kendini böyle mutlu hissetmediğin ifade edebilirsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten elimden geldiğince bununla ilgili fikirlerini değistirmeye calisiyorum ki ama bi kız arkadasimin nasil biri olduğunu sormadan once acikmiydi diye soran bi annem var ailem tarafindan dislanmakta istemiyorum ama bi secim yapmam gerekeceğini cok iyi biliyorum
- +1 yıl
Kararını uygularken asla geri adım atma. Sürekli baskılanırsın. Daha mutsuz bir hale dönüşmesine izin verme. Cemaat, tarikat, selefilik falan var mı ailende
Soran+1 yılEvet cemaatçiler işin tuzu biberi yemede yaninda yat
- +1 yıl
Daha kötüsü bu.. Çünkü o camiadan eleştiri geleceğini bilmek onları sana karşı daha çok saldırganlaştıracaktır. Keşke şeyhleri in bir sapıklığı falan ortaya çıksa :) senin işin kolaylaşır
Soran+1 yılAlıştım artık zaten ya ama yakındır zincir bi yerden kopucak neyse işte
- +1 yıl
Kardeşinle nasıl paylaşabiliriz 😊
Arkadaşım ilk olarak sen kapalı olmaktan hoşlanmıyor isen açılmalısın ben kendime hep şunu söylemişimdir dünyada iyi insan olmak hiç bir canlıya zarar vermemek ve doğayı insanları hayvanları sevmek yardım etmek benim inancım bu sen açık olmayı seviyorsan açıl bunalıma girme yoksa psikolojik rahatsızlık yaşarsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKomşum hacca bile gitti. Hep zorla dayatma ile kız kavga görültü açıldı. Babası kibar adamdı. Kızının ne hali varsa görsün dedi. Kendi kızına kaşar bile dedi. Sen aptalca bir kararla kapanmışsın. Arttık sen düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılAptalca olabilir çünkü dedigim gibi çocuktum daha o zaman aldiğim kararlarin doğru olmasini beklemek biraz saçma bunlari soylemen bi yonde beni erkiledi aslinda cunku bende nasil bi tepki alacagimi kestiremiyorum
- +1 yıl
Yürekli sözü peksen git söyle ve açıl.
Sen ne kadar inanmasanda bu seni gerçeklerden korumayacak güneşli bir günde gözlerini kapattığında güneş artık yoktur demekle aynı şey ama sen aramıyorsun bu yüzden sana bir şey diyemiyeceğim
13 Yorumla
Soran+1 yılBu savunmalari ortaokulda bende yapiyodum ama bu allahın varligini kanitlayan bi benzetme değim haberin olsun bu yaptiğin venzetmeler bi yaraticiyi işaret etmek ici kullanilir bir dini gerektirmez ve yaraticinin illa sinsuz bilgiye sahip olmasini anlatmaz haberin olsun bu sekil benzetmeleri baska ateistlere yaoma benim gibi hos gorulu olmaz seninle baya kafa bulurlar
- +1 yıl
Çok umrumda değil açıkcası ateistlerin beni kafaya alıp almamaları sen benim benzetmemise boş ver benim zekamddan dolayı bana acıma sen kendi durumuna yan bence zaten Allah kalpleri mühürlenmişlerle tartışmayın diyor zamanımı sana inanmak istemeyeceğin şeyleri açıklayarak harcayamamm ne sana ne de diğer deist ve ateistlere sadece şunu bilirim eğer ve evrende sizin dediğiniz gibi bir tanrı (haşa) yoksa ve din yollamamışsa kısacası dinsel bir mecburiyet yoksa benim kendime bir tanrı seçip ibadet etmemin hatta diğer inanmak isteyenlerle aynı tanrıya tapmamızın ve grup olarak bu rabbimize ibadet için bazı kurallar bulmamızın hatta bu kuralları rabbimizdendir diyerek bizden sonrakileri torunlarımıza inandırmamızın hatta bu benim söylediğim senaryodaki torunlar olmamızın da bir sakıncası yok eğer sizin dediğiniz gibiyse öldükten sonra zaten beni yargılayacak sorgulacak kimse yok yinede bir düzene bir kültüre ve yüzlerce yıldan gelen geleneklere uyduğum için saygın bir kişi olarak meZarıma konulabilirm.. amaki Allah var ve vadettiklerini ölümden sonra gerçekleştirecek ve ki sadece ama sadece ona şirk koşulmasını onu inkar edenleri cehennemde ebedi yakacak bence sen ve senin gibiler mum ışığında yanma antremanlrına başlatyın :)
Soran+1 yılVerdiğin basmakalıp örnek bi sahabenin hikayesinden alıntı ve çok bayağı üzgünüm ve ateiste bi sey anlatmakla vakit kaybedemem dedikten sonra bi tartisma kinusu acman biraz çelişsede seni hoş görüyorum yinede. Islam senin dedigin gibi hoş gorülü bi din değil sen bu dini torunlarina dayatmak zorundasin müslüman bi ailede doğmuş farkli bi inanci olan bi çocuk olamaz şeri hülümlerde ölüm cezasi vardir ve sadece senin dedigin gibi cocuklarina degil bu din zorunlulugu islam yayilmaci bi politikaya sahiptir ve cihad anlayisi vardir bu anlayisa göre islam din değil hir devlettir ve sınırlarını genişletip o bölgede yasayan gayri müslimleri islam himayesine sokma amaci vardir yani bu sadece babadan oğula gecez zararsiz kendi halinde bi dib olsaydi zaten bu kasar yaygın bi inanc olmazdi arap cografyasindan cikmazdi
Zamanı gelince açılırsın veya kendin açılmaya çalış.
Kimse sana karışamaz tavsiye verebilir öneri verebilir ama zorlayamaz. Önemli olan insanlık. Ne din, ne o ne de şu değil. Bence zamanı gelmedi ya da açılmayı dene. Allah yardımcın olsun10 Yorumla
+1 yılAllah doğru yola çıkarsın tez vakitte 🤲fakat şu an ataist değil çok daha kötüsü maalesef ki Münafıksın... münafık kelimesinin anlamı ise inanmadığı halde inandığını söyleyen manalarına gelmektedir...
11 Yorumla- +1 yıl
Kendini yalnız hissetme diye buraya ataist ve inançsızları toplayacağına, güzel kardeşim şurda sana yardımcı olmak için onca yorum yapan arkadaşlara biraz kulak versen belki huzura erecek hak yolu bulacaksın.. Hangi dinden olursan ol, bir yaratıcının olduğunu asla inkar edemezsin. Bunu çürütecek milyarlarca kanıt var.. Duam seninle 🤲🤲🤲
Sıkıntı yok sen açılınca dinden çıkmış olmazsınyabi namazını kılarsa orucunu tutarsan çıkmazsın tabi sen bazı açık insanlara bakma yoksa dinden çıkabilirsin ben sana söyliyimde
00 YorumlaYaa kapanmak istemiyorum de ailene kendimi böyle mutlu hissetmiyorum de. Buna saygı duyarlar diye düşünüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kolay bi durum değil çok koyu dindar bi ailem var 7. Sınıfta kapan demelerinden anlayacagini dusunmustum benim acilmam demek onlarin fikrine gore bacım olmak gibi bi sey
Soran+1 yılŞöyle anlatayim çocuğun uyuşturucu bagimlisi olsa ve uyuşturucu almasina izin vermediğin için üzgün ve mutsuz hissettigini soylese onu uyuşturucu almasi konusunda özgür mü birakirsin yoksa kulanmamasi icin elinden geleni mi yaparsin elinden geleni yapacagini varsayiyorum benim acilmam demek çok dindar birisi için bana çok zarar vereceğine inandiği bir sey o sekilde bak olaya
+1 yıl20 yaşına gelmişsin kendi kararlarını verebilirsin ailene sadece haber ver
12 Yorumla
Soran+1 yıl20 yasina gelmem hala maddi olarak onlara bagli olduğum gerçegini degistirmiyo hala onlarin evinde yasiyorum onlarin yemegini yiyorum ve onlarin dediklerini giyiyorum acilmak istediğim içinde evi terketmek biraz fazla cesurca ve gecinebilecegime inanmiyorum tek basima ya bunlar bi yana ben annem ve babami ne olursa olsun seviyorum
- +1 yıl
O zaman umarım bir yolunu bulabilirsin üzüldüm
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKanka senin için sadece kıyafet o kapanmasan da olur açıl gitsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılFarkindayim sorun o degil zaten
+1 yılOrtam değiştirmen gerek bence. Bu değişikliği gözden uzak bir şekilde yaparsan aile içi stress en aza iner.
20 Yorumlaidare edeceksin yapacak bir şey yok. en azından ailenden ayrılıp kendi başına yaşamaya başlayana kadar
00 YorumlaSen bizim kliniğe bir uğra ilk seans ücret istemiyoruz söz 😂
08 Yorumla
Soran+1 yılBenim kişiliğimle ilgili bi problem gibi mi geldi size
Soran+1 yılTamamda benimki terapiyle çözülecek bi durum mu sence benne istedigimi biliyorum zaten ama alacagim tepkiden korktugum icin cesaret edemiyorum kısaca bu
Soran+1 yılNe konuda
Soran+1 yılHmm düşünebilirim teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir durum aslında. Senin için önerebileceğim en mantıklı şey türbanı dini bir vecibe olarak değil de sana yakıştığı için bir süs/aparat olarak taktığını düşünmek. En azından bu şekilde huzursuzluğun bir nebze olsun azalır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle olsan da olmamış gibi davranıp çevreni, davranışlarını buna göre ayarladığın için yine de görüşüne uygun yaşam şekline alışık değilsin. Uygun yaşam tarzı benimsediğinde ise çevre ve aktiviteler sana uç gelecek, alışamayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılInsan neden ateist olurki. Onunde o kadar Allah'in varligini ispatlayan seyler varken.
13 Yorumla- +1 yıl
Kes ya sanamı sorcak neye inanıp inamıyacağnı kimse sizin dininize karışmıyor sen kimsinde birinin inancı yüzünden mal diyorsun sanane sana kim veriyor buna yorum yapma hakkını
+1 yılİnancınızı lise bitene kadar ailenizden saklayın emin olun kapalı olup çok güzel olan kızlar var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılHemen değiş fikirlerini anneni banida dinle ateizm boşbiseydir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDürüstlükten ve iyi niyetli olmaktan kazanırsın umarım..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılyorum yapmayacağım. yalnız hissetme diye yazdım. içini dökmek istersen rahat ol
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim her zaman bu kadar takmıyorum bu konuyu ama ara ara beni çok ciddi düşündürüyo bu mevzu ve geleceğimle ilgili kaygılanmama neden oluyo
- +1 yıl
seni rahatlatabilecek ne söyleyebilirim/yapabilirim cidden bilmiyorum, o yüzden sadece dinleyebilirim.
+1 yılBenimkiler de hem tesettürde zorluyor hem fiziksel şiddet uyguluyor ben de kaçıp kyk yurdunda kalmayı düşünüyorum kyk lar 400 tl haftasonları da çalışıp geçinmeyi planlıyorum + kyk geri ödemeli kredisi var bu sene 2 bin olur deniyor
00 YorumlaAileni seviyorsun ama onlari da kendini de ateşe atıyorsun. Ya bu ateizm mateizm neyin kafasi ben anlamıyorum arkadas yazik size ya. Allah islah eylesin sizi
09 Yorumla- +1 yıl
Kadının görüşü bu sana niye müslümansın demiyor adam gibi soru sroyor kalkıp onun inancına yorum yapmıyacaksın burada duyar kasma sorusunu cevaplamıyorsan cevapla cevaplamıyorsan yazma
- +1 yıl
La ne duyar kasacam nerede duyar kasiyorum. Duyari kasan sensin. Ayrıca ben kötü bir sey de demedim allah ıslah etsin dedim. Neymis 15 yaşında atesit olmusmus daha o yaşta annesinin yıkadığı şeyle dünyadan haberi yok neyine ateist olmuş? Ben kendine acidigim için söyledim yazik yani. Orada burada havaki görünmek için vay ben ateistim vay ben agnostikim ayaklarina havalarına giriyorlar. Anlasilan sen de musluman değilsin amaan bana ne kabahat ben de ki sizin gibilerin iyiliğini düşünüyorum. Sektirin gidin. Geberirken görürsünüz anyayi konyayi. Allah var mıymış yok muymuş görürsünüz !
Soran+1 yılBizim iyilimizi istediğini söylerken açıkça saldırgan davnıyosun sana göre içimde eksik olan inanç beni kötü birisi yapıyo ama inan kötü birisi olsaydım aynı şekilde sana karşılık verirdim hoş görün yok baskalari icin neyin iyi olduğunuda bilemezsin sen bana cehennemde yanicaksin diye müslüman olacak değilim laflarında çok rahatsız edici keske kendine biraz ceki duzen versen ve insan gibi konuşsan
- +1 yıl
Bak ben sana insan gibi yazdim ilk basta ayrica sana musluman değilsin diye de saygi duymamak gibi bir durumum da yoktur bak ilk görüşümde saygısız bir şey var mi? Yoktur? Ama bu yukardaki racon hanimefendi gelip burada bana racon kesmeye kalkışıyor benim asabımı o bozdu
Ayrica yarin öbur gun müslüman olup da benden daha iyi bir insan daha iyi bir musluman da olabilirsin belki ben de ateist olabilirim belki de daha kötüsü de olabilirim. Kalpler allahin kudret elindedir istediği tarafa çevirir. Bizim kalplerimizi de dinine çevirsin. Ama bu racon hanim beni cok sinirlendirdi. Kendi kendine uydurup kendi kendine de oynuyor hanimefendi. Bir bktan haberi yok almış eline telefonu racon kesmeye anlamadan neresinden anliyorsa yok etmeyeceksin yapmayacaksin filan beni o sınır etti. Onune kemik atan olmuş gibi oradan atlıyor da kendi kendine macera arıyor. Sen kusura bakma senlik değil ben ona sinirlendim. Ilk yazdığımı da emin ol sadece senin için üzüldügum icin yazdım birilerinin bunu söylemesi gerekiyor ama bu racon hanim gibiler yüzünden bir daha kimseye bir laf etmeyecen kim ne bk yerse yesin sonuçta ben mi yanacağım onun yerine yok her koyun kendi bacağından asılır. - +1 yıl
Bence sen insanlık dersi al çünkü sende eksik belliki yaptın yorumlar bile tutarsız farkındaysan sana iki kişide aynısını diyor sen hala hırçın davranıyorsun kızın sorusuna cevap vermek yerine onun inancına laf ediyorsun eğer cevap vermiyeceksen yorum yapıp polemik çıkarma
Soran+1 yılYanlış kelimeler kullaniyosun dediğin şeylerden yanlış anlamlar çıkıyo benim asil sorunum ateist olmak değil üstelik
Gizli Üye(30-35)+1 yılMalesef katlanmak zorundasin. Ta ki kendi ayaklarinin ustunde durana kadar. Ne yaparsan yap baska turlu kurtulmak zor gibi.
10 YorumlaNeden ateist oldun? Neden böyle bir fikre kapıldın? Aklında ki sorunları yaz tartışalım. Her insanın bir nedeni olur?
00 Yorumla
+1 yılSende bizdensin ama acilmani isterim bosu bosuna kendini yakma
12 Yorumla
Soran+1 yıl4 5 yildir bu şekilde devam ediyorum çok sinir bozucu bi durum ve bu durum ben kendi hayatimi kurana kadar devam edecekmis gibi hissediyorum ve bu beni korkutuyo gercekten
- +1 yıl
Tabikide ne zaman o evden ayrildin onlarin himayesi altindan cikarsin rahat edersin din dye tutturuyolar birde
+1 yılİnanmadıktan sonra kapanmanın hiç anlamı yok. Ailene bunu bir şekilde anlat.
00 Yorumla
+1 yılYok arrik dahs neler kardeşinde mi ateist :O
010 Yorumla
Soran+1 yılZ jenerasyonu genel olarak inançsız çevrenizdedé emin olun ateist bir sürü insan vardir bunu dile getirmeyen
- +1 yıl
Dinler tartişilabilir ama tanri bu evrenin bir gerceğidır. Birazcik bilimle astronomiyle tipla ilgilenen zeki bir insan bunu kolayca anlar
Soran+1 yılGeecekten bilimle astronomiyle ilgilenenlerin hepsinin ateist olması ve uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlarin bilimden bahsederek bilimlerin dini işaret ettiğini söylemesu bu dediğinin doğru olmadığını açıkça gösteriyo bence hoş ateist olmak ya da şöyle diyim dinlere inanamamak içim bilime falanda ihtiyaç yok sadece mantık ve idrak yeterli her cografyada oranin özelliklerine göre dinler geldiğini o zamanin sartlarina gore oluşturulduğunu anlarsan çok kolay bi şekilde dinlerin beşeri olduğunu çözebilirsin bu uslamdada böyle her ne kadar evrenseldir tüm zamanları kapsar densede içeriği 600 lü yıllardaki arap coğrafyasına göre oluşmuştur
- +1 yıl
Arkadaşım sen okudugunu anlamiyorsun galiba ben dinler tartişilabilir dedim tanri tartisilamaz dedim ayrica 1800 1900 lu tillardaydi o is gunumuz bilimi işiginda arrik ateizmi birakti coğu bilim insani bu kadar komolesk bir evrenin kendiliginden olusamayacağini arrik herkes kabul ediyor
Soran+1 yılTanrıdan kastınınne olduğuna göre değişir bu dediğin sonsuz bilgiye sahip sonsuz güclü bi varliktan bahsaediyosan bu srnin bir din etkisi altinda kafanda kurduğun yaraticiyi isaret eder ateizm bi yaraticiyi kesin bi şekilde kestirip atmaz ama bir yaratici varsa bu bi güç olabilir iradesi ve fikri olmayan ya da bizim sandiğimizin aksine sınırlı iradesi olan ama insandan daha kudretli bi varlıkta olabilir ama hikayeleştirilen kısmına ateistler inanmaz ahirete ve görmediğimiz canlılara sen beni bu noktada yanlis ankadin ben zaten kesinlikle bir dinin olduğuna inanmiyorum bu tartisilmaz ama tanrı dediğin zaman o tartisilabilir cunku tanri dini hükümleri olan bi varlik tabi deistlerde tanriya inaniyo ama bunun doğruluğunu kanitlayamayacagimizi ikimizde biliyoruz o yuzden tartisilabilecek olan konu tanri var mi yok mu dur
- +1 yıl
Tanri vardir ve hem makro boyutta devasa evren hem de mikro boyuttaki aşirı komplekslik tanrinin varliginin ve bizim zihnimizle algilama sansimiz olmadiginin kanitıdir artik yeni nesil biliminsanlari tanrinin varliğini tartismiyor bile arrik tek sorun dinler halinr geldi günümüzde
Soran+1 yılSen bence bu konudan çok uzaksın ya da benim kadar yakın değilsin o yüzden tartısma beni yoracağa benziyo yinede yazdığın için teşekkür ederim
- +1 yıl
Brn muhendisim yillardir bu konulari arastiririm izledigim evren bilim tarih vs belgeselin okudugum kitabin haddi hesabi yok ateizm insan mantigina gercege meydan okumaktir
Soran+1 yılBende mühendislik okuyorum şu an bu konuyla ilgilenmeye erken bi yasta basladiğım için senden bi tık daha bilgili olabilirim en azindan öyle düşünmeme yol açan bi konuşmaydı bunu seni kücümsemek icin soylemiyorum ama bu konunun mühendislikle pek alakasi yok mantık kullanimiyla ilgili belgesel ve kitaplar konusundada tebrik ederim bende elimden geldigince bunları kafamdaki soruları pekiştirmek ve cevap için aracı olarak kullaniyorum ama bunlarda tanrının varlığıyla değil genelde din üstünde dururlar tanrının var olup olmadığımı kesin olarak bilmenin ya da kanitlamanin bi imkanı olmadığını anlattiklarindan yola cikarak cok iyi bildigini var sayiyorum bu tamamen felsefi bi konu ki felsefe kanıtlara datanmaz mantığa dayanır o yüzden okuduğun kitap ve belgesellerle övünmek yerine farklı düşünce şekillerini ve mantıklarını anlamaya calismani tavsiye ederim bahsettiğin belgesel ve kitaolari önerirsen bende seni anlamak adina inceleyebilirim
- +1 yıl
Duşnme sekli basit hem de cok basit aslinda bu hauatin bir temel kurali bu hayatta bu evrende hic bir sey sebepsiz ya da yoktan var. olmaz. bir tugla milyon degil milyar sene de gecse kompleks bir islemciye ya da bikgisayara donuşmez. Bu evrende gördüğümüz ya da gormedigimiz her sey ama her şey muhtesem bir sanarin zekanin ürünüdür.
+1 yılsabret biraz evlenince açıl
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi düsünmüyorum düşünüyosam bile çok uzak bi gelecekte olabilir ki benimle evlenecek olan kişi dış görünüşümden dolayı muhafazakar biriyle evlendiğini düsunerek evlenecek benimle aynı gikirde biri benimle niye evlensin allah aşkına o yüzden pek yardimci olmadi bü dedigin
- +1 yıl
hayır kendin bul belirt ya durumu
- +1 yıl
insan bulursan anlar
Senin adina uzuldum umarim acilirsin😊
01 Yorumla
Soran+1 yılBende benim adima üzülüyorum djbdjdndjdbfjdnd
+1 yılAilemle konusman lazım ama başka bir dil ile
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl konusmam gerektiğini bilmiyorum şu an maddi olarak onlara bağlı olmam beni bagliyo birazda okuyorum ve onlara ihtiyacim var ailemi seviyorumda üstelik cidden bi çikmaz benim icin
- +1 yıl
Zor peki sen nasıl dusunuyon
- +1 yıl
İstersen bir kaç birşey söylerim ve derdini dinlerim seni
+1 yılGüzel bir dille anlat durumu bence
02 Yorumla- +1 yıl
7 yasindaki biz çocuğu sirf kiz diye kapamaya calisanlar hangi guzel dilden anlarlar ki? Hic bir sey konusmamali onlarla o yobazlar hayati zindan ederler kiza ateist oldugunu öğrenirlerse
Soran+1 yıl@BASIMIANNRMYAKTI ateist olduğumu öğrenmesinler zaten o apayrı bi mevzu öğrenseler yaka paça fırlatıo atarlar beni işin komik yani benim kardesim var 17 yasinda şu an ve o da ateist yani ailemizin en büýuk kabusuyuz ne diyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan neden ateist olur ki
25 Yorumla
Soran+1 yılDinlerin artik peri masali gibi uydurma hikayeler olduğunu farkettiği icin
Cevap sahibi+1 yılNesi uydurma mesela
Soran+1 yılBilmem cinler melekler cennet cehennem fsrkindaysan uydurma olduğunu düsündüğün diğer dinlerdede var bunun gibi birçok şey mesela sağ ve sol omzinda yaptigin her seyi not eden melekler olduğuna inaniyosun ama hintlilerin ineğe saygi gostermesini sacma buluyosun ya da vegan beslenmelerini onlara görede bunun bi aciklamasi var sen nasil oglunu kesecekken gokten koç gonderrn bi yaraticiya inaniyosan onlarda oldukten sonra koç olarak dunyaya gelebileceklerine inaniyolar sen tamamen bu inanca sahip bi cevrede doğduğun icin sana bu empoze edilmiş gokten koç inmesi normal ama oldukten sonra inek olarak dogmak sacma biraz dusun bunu
Cevap sahibi+1 yılÖldükten sonra inek olarak doğma derken
Soran+1 yılReankarnasyon
+1 yılben de çok dini bütün dindar bir ailede doğdum
01 Yorumla- +1 yıl
ve bana istedikleri eğitimi verebildiler
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalı ve ateist he..
Güzel senaryo03 Yorumla
Soran+1 yılSenaryo değil gerçek böyle olan bir sürü insan var sadece benim tanidigim bu arada efe aydali takip ediyosan bu konuyla ilgili bi podcast bile paylaşmıştı
Tesettürlü ateist efecast yaz cikar dinlemeni oneririm gercek hayata hosgeldin
Cevap sahibi+1 yılTamam o halde. Ailen muhafazakar ve cahil ise zor. Yani açılman bi süre hayal olarak kalacak.
Soran+1 yılInanmak istemediğim ama bildiğim gercek
+1 yılHepinizden nefret ediyorum.
111 Yorumla- +1 yıl
Yemin ederim bende
- +1 yıl
@ilaydaaaa62 aynı fikirdeyiz dostum
- +1 yıl
Bu dünya benim miğdemi bulandırıyor cidden
Soran+1 yılNe acidan nefret ediyosun ateist olduğum için mi kapalı olduğum içinmi yoksa ailemden mi
- +1 yıl
Yok ben senden nefret etmiyorum ben dünyadan nefret ediyorum
Soran+1 yıl@ilaydaaaa62 diğer arkadaşa dedim ama hakkısın bu dünya cidden boktan bi yer
- +1 yıl
Cidden öyle miğdem bulanıyor artık
- +1 yıl
@ilaydaaaa62 tamam bugünde mideniz bulandi
- +1 yıl
Sizin bulanmadı mı
- +1 yıl
@ilaydaaaa62 az önce kustum
- +1 yıl
Hahahah iyi kusmalar
Kapalı kal ve Dinine geri dön
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok yardimci oldun sağol ama dinini kendine saklayabilirsin ben arap edebiyatını yeterince okudum sen ayni hikayeyi tekrar tekrar oku
Güzel bi paradoks 😃
02 Yorumla
Soran+1 yılParadoks değil aslina bakarsan ailem ve isteklerim arasinda secim yapmak zorunda olduğum zor bi durum
Kapalı ve ateist 😯
01 Yorumla
Soran+1 yılİste bu durumu yasadigim icin acilmak istiyorum cunku kapali olmak benim elimde olan bi şry degil şu an ailemle ilgili bi durum ve elimden bi sey gelmiyo insanlarin bu sekilde dusunmesini anliyorum ama sende biraz beni anlamaya calis
Biraz düşün sonunda doğru yolu bulacaksın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılcesur ol
00 Yorumla
+1 yılUzaklaş onlardan
00 Yorumla
+1 yılAl karsina konuş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile kaderdir
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@şairane_ ne alaka
Cevap sahibi+1 yıl@şairane_ hayır
Cevap sahibi+1 yıl@şairane_ tamam
Soran+1 yılAynen öyle
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvden ayrıldığında söyle gitsin
00 Yorumla
+1 yılAyy direkt aç
00 Yorumla
+1 yılAçık nolcak
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kapalıyım ama ateistim, açılmak istiyorum ama ailemden çok çekiniyorum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler