Bir erkek, eşinin çok hamarat, hürmetkâr ve etrafında pervane olmasını istemesi yanlış mı?
Hamarat hatuna zaafım var. Suç mu yani hamarat hatun istemek? Ama bunu hizmetçilik olarak değil tamamen sevdiği için yapacak...

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir erkek, eşinin çok hamarat, hürmetkâr ve etrafında pervane olmasını istemesi yanlış mı?
Hamarat hatuna zaafım var. Suç mu yani hamarat hatun istemek? Ama bunu hizmetçilik olarak değil tamamen sevdiği için yapacak...

Cevap
4Cevap
Günümüz şartlarında bir kısım kadınlar hariç kadın furyası şu şekilde yaşıyor:
* Bakıyor, dini motifle süslenmiş mehir, ziynet, para pul konusu olunca yukarıdaki kadın furyası anında gelenekçi oluyor. Çünkü ortada para pul meselesi kendi lehine...
Aynı furya bu sefer,
* Bakıyor ki geleneksel yaşamdaki kadın sorumluluklarını görür görmez, tamam mehir ziynet vs hakkımız ama modern hayatta eşidiz. Bu sefer de başlıyorlar feryat figana, biz erkeklerin hizmetçisi miyiz de biz erkeklerin malı mıyız da yok kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz da, yaz yaz bitmez.
Aynı kadın bu 2 düşünceyi de savunuyor, çünkü bedel ödeme konusu olunca o bir kısım kadınlar hariç diğer kadın güruhu ne olduğuna karar veremiyor.
Duam senin için...
Rabb'im sana 2 cihanda saadeti ve ilahi huzuru yaşatacak Saliha Bir Hanımefendi nasip etsin.
Çünkü günümüzde cazgır kadın çok fazla ve evlenilecek kişiler değiller, zaten bunlar anne olmasın, çünkü çocuğuna erdemi, edebi, ahlâkı ve İslam'ı öğretecek zihinsel güce sahip değiller.
Aminn, bilmukabele
Bu ataerkil düşünce tarzı, maalesef ki bugünün dünyasına yahut ahir zaman zeminlerine başlı başına terstir. Açıkçası, Efendimiz (SAV) zamanına da, O'nun yaşamına bakarsak yine terstir. Çünkü sahih kaynaklara baktığımızda esasen Peygamberin hanımına pervane olduğunu, hürmet gösterdiğini, elinden geldiğince ona destek olduğunu görüyoruz. Yazdıklarınızın tamamı ataerkil yaşam stili ve onunla birlikte gelenlerdir, ötesi değil.
Böyle hanımlar yok mudur?
Elbette vardır, ama o hanımlar da o ataerkil düşünce tarzının yetiştirdiği kişiliklerdir. Öyle keyif aldıklarını düşünüyor olabilir, şimdilik.
Yanlış değil ama öyle birileri çıkar mı bilinmez 😅
Sonunda anlayışlı biri :))
Bol şans diliyorum size :)
Nasip :)
Evinde otur. Evlenme. Mümkünse çoğalma. Ya da şey yap ; 1800 lere falan ışınlan
Tammamm
Yanlış değil de bulursan bana da yolla
Arayan bulur :))
Sevgilim öyle hoşuma gidiyor
sen ne olacan
Kocası
Hizmetçi başka kapıda arasın
Değiştirin şu kafaları detayı okumadan yorum yapmışsın
Senin algina benim yapacağım bir şey yok
Köle arıyor eş değil.
Detayı oku
Merak etme seni almiycam
Pervane kısmı saçma olmus
Niye erkek sevince, sevdiğinin etrafında pervane oluyo?
Ben hiç tanık olmadim sen ütopya da yaşam sürüyorsun galiba
Sen tanık olmadın diye olmuyor değil
Çıkarı vardır olanın da
Doğru ama karşılıklı
Niye yanlış olsun.
birlikte olsun
İtici
Abartılı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, her insanın eşinden beklentileri olabilir. Önemli olan bu beklentilerin karşılıklı olması ve dengenin kurulmasıdır. Hamaratlık, hürmet ve ilgi görmek elbette güzel duygular ama eşinin de seninle aynı hisleri taşıması ve bunu içinden gelerek yapması çok değerli. Sevgi dolu bir ilişki karşılıklı özveriyle büyür. Unutma, partnerinin de kendi istekleri ve sınırları var. Karşılıklı mutluluk en önemlisi! ✨💖