Sürekli özür dileyip aynı hatayı yapan en yakın arkadaşı tamamen silmek mi, yoksa bir şans daha vermek mi?

İlk başlarda mükemmel insandı, çok iyi anlaşıyorduk, aramızdan su sızmazdı, ikimiz de birbirimiz olmadan bir hayat düşünemiyorduk, sonra mezuna kaldık ikimiz de, bir anda bana kötü davranmaya falan başladı. Tabi benim de hatalarım var, bir gün yine beni kavga çıkartmak için kışkırttı, ben de ona "herkesin arkasından bir şeyler sallıyorsun, umarım bana da yapmıyorsundur" dedim, haklıydım çünkü sürekli küstüğü tüm arkadaşlarının ne kadar haksız olduğunu, ona ne kadar kötü davrandıklarını, kendisinin çok iyi bir insan olduğunu falan anlatır, sonra da sana onaylatırdı. Ben başlarda bunu yaptığını anlayamadım, sonra bana "istemiyorsan konuşma kankam" dedi, ben de tamam deyip mesajlarına uzun süre bakmadım, o da engellemiş. Sadece bu da değil, dershaneye gidiyordu ve sürekli bana "hiç vaktim yok, çok ders çalışıyorum, beni anlamıyorsun" deyip duruyordu, sonra bana kafede çay içtiği arkadaşlarıyla sohbet ettiği fotoğrafları atıyordu. "Kafede oturmaya vaktin var ama bana yazmaya vaktin yok mu?" dedim, çok sert tepki gösterip "sen beni anlamıyorsun, onlar masada otururken telefona bakamam" falan bir sürü şey zırvaladı. Neyse tamam dedim, biraz da küsme sebebim buydu. Sonra beni arayıp özür diledi, dedi ki "seni ihmal ettim, haklısın o konuda". Dedim ki içimden ıh çok şükür, anlamış hatasını, meğer bu da beni delirtmek için bir oyunmuş. Tamam dedim, barıştık, bana "geçmiş konuları tamamen kapatalım, bambaşka bir hayat çizelim kendimize" dedi. Olur dedim, çok ümitlenmiştim, kendimi de bu arada arkadaşlık konusunda çok değiştirmiştim, onun kalbini kırmamaya çok özen gösteriyordum, sinirlensem bile onu en rahatsız edecek yerlerden vurmuyordum. Barıştıktan sonra bana her konuda ne kadar haklı olduğunu, kendisinin sürekli haklı olduğunu, kimsenin onu anlamadığını, ama kendisinin müthiş empati kurduğunu, herkese çok değer verdiğini, ama hayatındaki herkesin berbat insanlar olduğunu falan anlattı. Üstüne bir de gidip sağa sola bizim kavgamızı anlatmış, onlar da "aa sen haklısın" demiş, bunu gelip bana "kanka bak şununla da konuştum, ben haklıymışım" dedi. Ben de özür dileyip geçtim ama zamanla daha da kötüye gitti, haksız olduğu ortaya çıktıkça geçmiş konuları açıp "ama sen de şunu yapmıştın" dedi. Sonra bana "sana şurada hatamı say desem en fazla 2-3 tane sayacaksın" dedi, ben de sıraladım 5-6 tane, sonra konuyu değiştirdi, buna da tamam dedim geçtim. Ama en sonunda yine beni görmezden gelmeye başladı, yani "uyuyorum" diyordu ve mesajıma 21-23 saat falan bakmıyordu. "21 saat uyuyor musun ya" dedim, o da "oha kanka 21 saat mi olmuş, valla hiç farkında değilim" falan diyordu. En sonunda bizim eve davet etmiştim, sonra niye gelmiyorsun, bana şöyle demiştin böyle deyip söz vermiştin dedim, bana "ya hayır olm popon anlayıp boş yapma ya, ya hiç açıklamayacağım dediğim şeyi bile yanlış anlama çekiyorsun" dedi. Şok oldum çünkü ona hiç küfür, hakaret falan etmedim, üstüne suçlayıcı ya da iğneleyici de konuşmadım, uzun uzun paragraflar attım, bu sefer çok farklı birini tanırsın tarzında konuştum. O da tamam dedi, özür diledi ve yine mesajıma 10-15 saat aralıklarla bakmaya başladı. Buluşma ayarlamıştık, ben de hem buluşma günü hem ondan önceki gün yazmadım, benden özür dileyip "görüşürüz" yazıp engellemiş yine. Neredeyse her seferinde olduğu gibi gelip özür dileyecek, onu çok seviyorum ama ben de bu ayları ilk kez yaşıyorum ve bana her kötü davrandığında günüm berbat geçiyor, ondan özür dileyim mi, onun mu özür dilemesini bekleyeyim yoksa tamamen hayatımdan mı çıkarayım bilemedim.

Sürekli özür dileyip aynı hatayı yapan en yakın arkadaşı tamamen silmek mi, yoksa bir şans daha vermek mi?