Terk etmeden önce engelleyip çekip gitmekle gerçekten doğru mu yaptım, toksik kıskançlık mı bu yoksa kendimi mi korudum?

Anne baba ayrıldı küçük yaşta ikisi de ilgilenmedi babam yine elinden geleni yaptı da annede tık yoktu neyse sonuç olarak kimse beni yetiştirmedi yani yetiştirselerdi böyle olmazdı zaten neyse diğer kadınlardan ölesiye nefret ediyorum o kadar çok kıskanıyorum ki en basit ufak şeyleri bile kıskanıyorum arkadaşlarını erkeklerin onlarla arkadaş olmasını bir erkeğin onlardan arkadaşım sevgilim eşim diye bahsetmelerini herhangi bir insanla aralarında geçen herhangi bir diyaloğu bile kıskanıyorum 21 yaşıma gireceğim geçen sene biriyle görüşüyordum bir arkadaşı mı ne varmış okuldan kızdan övgüyle bahsediyordu şöyle akıllı böyle yetenekli ailesi çok iyi falan filan ulan dedim ki içimden senden asla böyle bahsetmeyecek olamazsın yani sen o kadın olamazsın hep ön yargılı gözlerle bakacak sana hep bir boşluk mesafe olacak olmaz yani istese de göremez seni öyle sonra bir anda çekip gittim oradan aradı açmadım engelledim her yerden dedim ki içimden kendime sen gitmezsen şimdi kendi isteğinle ileride o seni zorla kovacak o yüzden şimdi defol dedim ve gittim iyi de yaptım
Terk etmeden önce engelleyip çekip gitmekle gerçekten doğru mu yaptım, toksik kıskançlık mı bu yoksa kendimi mi korudum?