11 gü

Kaynanam ve eşimin ailesinin bu baskıcı tavırlarıyla nasıl baş edip evliliğimi koruyabilirim?

Eşimi çok severek evlendim, 11 aylık evliyim, henüz tam evlilik insanıyım, geçim yaparım, kolay pes etmem. Eşimin ailesiyle aile apartmanında oturuyorum, kaynanam alt katta, biz üst kattayız. Gerçekten kendim çok pozitif, tatlı dilli bir kızımdır, kimseye saygısızlık yapmam. Kaynanamın emekli olmasına 1 yıl kaldı, kadın işe gelip gidiyor, o gelene kadar yemeğini yapıp evini temizliyorum, çamaşırını yıkıyorum, saçını boyarım, gelen giden misafiri oldu mu onu oturturum, kendim yaparım. Tek bir sorun var; köy insanı oldukları için aşırı geri kafalılar, kültür farkı arada. Mesela bir laf ediyor, şakayla karışık, bu kız buna üzülür mü, alınır mı diye düşünmüyor. Her gittikleri yere beni de götürmek istiyor, köye, düğüne, cenazeye, gezmeye. Ben 7/24 onlarla takılamam ki. Kocam kış ayları sabah işinde, akşam evimizde olurdu ama yaz ayı olduğundan sezon çok yoğun geçiyor ve haftada 1 eve gelebiliyor, iş yerinin lojmanında kalıyor, biraz da yol mesafesi olduğundan. 1-2 ay daha dişimizi sıkacağız, sonra tekrar her gün gelip gidecek evine eşim. Şu an kocamı haftada 1 görüyorum, bütün gün ailesiyle iç içeyim. Eşim geldi mi bir yerlere dolaşmaya, hava almaya gidiyoruz, suratları beş karış oluyor, eve bir geliyoruz soğuk tavırlılar. Haftaya evlilik yıl dönümümüz, eşim 1-2 gün bir şeyler yapacağız dedi, suratları gene asık. Gezin oğlum, bu kız da bütün gün evde çıkmıyor, bize hizmet veriyor, al karını götür demiyor. Bu tavırlardan sonra ben de soğudum açıkçası onlara karşı. Eşimin beni bir yere götürmesini istemiyorlar, suratlarından anlaşılıyor. Eşime ailesiyle ilgili küçük bir imada bile bulunsam birbirimize girip kapışıyoruz, gerek yok, onların istediği de o zaten. Kocam 1 gün eve geliyor, onu da kavgayla mı geçireyim. Evi ayırma durumumuz yok, ev kendi evimiz, eşimin ailesi verdi, onlarla beraber yiyip içip yatmaya evimize çıkıyoruz, bize masraf gördürmüyorlar. Eşim de mahcup oluyor, ailesine bir şey dedirtesi gelmiyor.

Kaynanam ve eşimin ailesinin bu baskıcı tavırlarıyla nasıl baş edip evliliğimi koruyabilirim?