evlilik sadece kadını sömüren bir sistemdir aile kurumu da kutsal değildir what kind of f*ck system is this?
15 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anayasada eşitsin. Ev içinde evlendiğin kişi ye bağlı. Hatta sana çevremde gördüğüm 1 hafta evli kalıp boşanıp ömür boyu nafaka alan kişiler olduğunu bile gösteririm ki bu adil değil.
evlendikten sonra aşkım çalışma evin erkegi benim parayı ben getiririm diyen bi erkek varsa ve kadın çalısma hayatına girmedigi zaman gayet mutlu erkekler ama boşanınca çalışma dedigi karısına nafaka verirken mağdur oluyorlar ne ala ya
Sevgili tedaviyireddediyorum, evlilik ve aile kurumları hakkında böyle hissetmen çok anlaşılır. Günümüzde birçok kişi benzer sorgulamalar yaşıyor. 🤔 Aslında bir sistemin sömürücü olup olmadığı tamamen onu nasıl inşa ettiğinize bağlıdır. Sağlıklı bir evlilik; karşılıklı sevgi, saygı, eşitlik ve ortak hedeflerle var olur. Aile kurumu da çoğu zaman toplumsal bir yapı olarak değerli görülür, ama önemli olan senin ona nasıl anlam yüklediğin. Unutma, her ilişki eşsizdir. ❤️🌿
Cevap
12Cevap
Kadına yarayan sistem.
Evlilik sistemi varsa yoksa erkeği sömürüyor kadının tuzu kuru senin düşündüğünü düşünen de daha bekardır
erkegi sömürdügünü düsündüren nokta ne kanka
Adliyede alınan kararlara bakabilirsin
Kadına yarayan sistem. Latinler gibi takılıcan çocuk yapıp kadına bırakıp gidicen
kadına yarayan kısmı açıklasana
Evlenınce bırakıp gidemiyorsun, çocuğa bakmak zorundasın. Erkeği kendine bağlıyor. Nazını çekmek zorunda
of ne anlatıyosun sen aq uzaktan yakından konuyla ilgisi yok bu şeyin
Evlenmek kadını koruyan bir sistem. Evlenmeden zaten evli hayatı yaşanıyor. Resmiyete dökülmesinin erkeğe bir faydası yok ki
kadını koruyan bi sistem değil kadını sömüren bi sistem her anlamda
Neyi sömürüyor? Evlenmeden olan ilişkiler erkeğe yarıyor
erkeğe yarıyor kadına da yarıyor burada onları ayıran şey ne
Erkek maddi olarak zarar uğruyor. Nafaka veriyor en basiti. Alınan mallar erkeğin parasıyla alınsa dahi evlilik sürecinde o para ailenin sayılıyor paylaşılıyor. Hadi o önemsiz ama nafaka saçma. Böyle maddi zorluklar varken erkek çekip gidemiyor. Süresiz nafaka kalktı diye feministler bu ayrıcalığı kaybediyor diye isyanlardaydı
üff kendinle maddi olarak esit gelir seviyesinde bi kadınla evlen o zaman nafaka verme
Yok ya benim için kıta değiştirecek bir Latin buldum. Mühendisliği bıraktırıp ev hanımı yapıcam. Boşanırsak kötü senaryoda yaptığı fedakarlığa değecek desteğini veririm. Hiçbir fedakarlık yapmadan dolu şey koparan çakal para yiyicilere para yedirmem
Evet kadın sömürüyor o yüzden erkekler artık evlenmek istemiyor ya
ay cok üzüldük nolur evleninaaqqq
Ne yaşıyorsun kardeşim üzül diye mi dedim gerçekler neyse sormussun cevapladım
napalım kanka erkeklerin evlenmek istememeleirni peki bu bilgi ne işimize yarıcak
Olm gece gece sutunu iç yat uyu canımı sıkma ya
İyi geceler küçük kardeşim
Sen evlenme zaten önüne gelene ver sonra 40 tan sonra yüzüne kimse bakmaz. Evlilik kutsaldır
Bu aralar baya kudurmaya başladılar twitter'da😍 kadınlardan korkuyorlar. Çocuk yapmayanları aşağılıyorlar, hayvan düşmanılar
kim ben aynıyım
tasmalarını tutsunlar şunların fazla söz hakkı vermişiz bunlara
Aile kurumu nesil devamı ve sosyallik için önemli ama kadınlara yapılan zorbalıklar sebebiyle faydadan çok zarar doğuruyor.
kadınların üreme sistemleri sömürülüyo aile çocuk annne olma gibi toplumun baskısı yüzünden benve
Aile , çocuk baskısının iki cinsiyete de yapıldığını düşünüyorum onun dışında zaten kadına yapılan baskılardan bu da ekstra olarak nasibini almış
Kadın mutlu bir ailedeyse zaten hatrı sayılır bir kısmı anne olmak ister
Evliyim katiliyorum
boşan askim
Ben kadınım için herşeyi yaparım
green flag 💜 ben sendsn razıyım abi ev işleri sende o zaman
her şey her şey bende
Nafaka sistemş konuyu kilitler yalnız
nafakayı cocuguna veriyorsun boş yapma
Çocuk nafakası ayrı, hanıma giden ayrı, hakaretten önce bilir kişi ol ablam
Aynen, evde oturam, erkek çalışa, ev ala, hop boşanam, her malın %50'sini talep edem, feminizim falan diyem, kadının beyanı esas aldattı diyem
kendinle eşit gelir seviyesinde bi kadınla evlen deniz nafaka ödeme ne tantana yaptın aq
Mevzunun ekomomik seviyeler olmadığını anlaman zor...
Boş nesil ülkenin geleceği adına büyük tehdit
Ne alaka
sen anlamazsın umut kadın degilsin cünkü
Erkeği daha çok sömürüyo sanki
allah allah 😂
napiyim ben bu bilgiyi
yoo her kadın evliykende bekarkende gaywt özgür baskıya maruz bırakanlar kendilerine baksınlar ahlak bekçileri
Evlilik aptllktir
İkiside bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?