Yaşlıların, sadece yaşlıların da değil insanların terbiyesizliklerini yüzlerine vuruyor musunuz?

Ben İzmir'de yaşıyorum. İzmir bu aylarda cehennem sıcaklarıyla boğuşuyor. Ben de kilolu olan biri olarak dışarıda askılı giymiyorum, evde giyiyorum daha çok. Neyse trendyoldan kumaş pantolonların, kotların üstüne gidecek şekilde bir askılı bluz almıştım birkaç ay önce. Ne giyeceğim derken ulen dedim bunu da aldık kaldı giymedim hiç giyeyim bari giderken dedim. Giyindim. Aldığım bluz da bu. Fiziğim de ekrandaki kadın gibi. Tıklayıp bakarsınız.

https://www.trendyol.com/buyuk-moda/tasli-tul-detayli-askili-bluz-p-1134059422

Ben bunu giydim. Otobüs durağına gittim. Otobüs de gelmedi 15 Temmuz diye. Sonra yayan gitmeye karar verdim. Orada yaşlı karının biri bana laf attı. Dedi ki "Aferin kızım," dedi "yürümek en güzel spor." dedi. Durduk yere ve bağırdı yani sokağın ortasındayım. Sokağa bağırdı. Ben de durdum baktım bir öyle, sonra dedi ki ben öyle demek istememiştim vs vs dedi bana. Ben de size ne milletin ne giydiğinden dedim. Sana mı düştü dedim. Ben karışmıyorum bilmem ne falan dedi. Haddini bil, kimsenin kilosu seni ilgilendirmez terbiyesiz dedim çıktım. İzmir'de yaşıyorum, burada millet sütyenimsi kroplarla geziyor. Açık denemez bu tişörte. Kaldı ki açık bile olsa laf atmaya hakkın yok, bir şey demeye hakkın yok. Ben tamam sıfır beden değilim ama bana laf atan kadın da yaşlı başlı, suratı buruşuk, poşet olmuş, her yeri sarkmış elbiseyle geziyor. Sen de o yaşlı bedenini gizle o zaman. Bluz böyle gözüküyor üstümde.

Yaşlıların, sadece yaşlıların da değil insanların terbiyesizliklerini yüzlerine vuruyor musunuz?

Kursa gittim sinirle. Kursta da benimle yaşıt, belki 1 yaş küçük bir kadın da beni yerden tepeye kadar süzmesin mi, resmen yerden tepeye kadar süzdü. Yav neymiş arkadaş yav.

Babamla telefonda konuşurken bundan bahsettim, verdiğim tepkiden bahsettim. Benim bu bluzu aldığımı gören, evde giyip de bak bunu aldım dışarıda bunu giyeceğim baba dediğim halde o da iyi tamam dediği halde bana ne dese beğenirsiniz. "Bir daha sen de giyme o zaman?" Ya dedim sen bunu alıp evde giydiğimi görmedin mi? Yine İzmir'deyiz, benden daha şişman olup da çok daha açık giyinen kadınlar var dedim. E sen bir daha öyle deme dedi. Ulan açık bulduğundan da değil, sırf yaşlı başlı bir tane buruşuk k4ltak bana laf söyledi diye aferin doğrusunu yaptın demek yerine giyme diyor.

Bunu buraya niye yazdım? Kılık kıyafetimde bir gariplik mi vardı da öküz gibi davranıldı bana böyle? Kaldı ki rahat edemezsem diye üstüme bir tane gömlek de almıştım. Sınıfta gömlekle oturdum.