Hayatımı dilediğim gibi özgürce yaşayabildiğimi düşünmüyorum. Sanırım artık evlilik fikrinden de tamamen uzaklaştım. Şu an ailemin evinde kalıyorum ama burada olmak da beni mutlu etmiyor, sürekli yasaklarla karşılaşmak ve kısıtlanmak beni çok bunaltıyor. Diğer yandan, tek başıma ayrı bir eve çıkmaya da cesaret edemiyorum, korkularım var. Henüz 27 yaşındayım ama tek başıma İzmir'i gezmeye bile gidemiyorum. Son bir iki yıldır aklımda radikal bir değişiklik yapma fikri var. Her şeyi bir kenara bırakıp kendimi yeniden eğitime mi versem diye düşünüyorum. Üniversitelerin Edebiyat Fakültelerine büyük bir ilgim var; özellikle Divan Edebiyatı gibi alanlar çok ilgimi çekiyor. Üniversiteye başlarsam hem kendimi geliştirmiş olurum, hem akademik ortamda zaman geçirirken yaşım ilerler hem de bu süreçte yeni yerler gezme ve özgürleşme fırsatı bulabilirim diye umut ediyorum. Bir türlü kesin bir karar veremedim. Sizce her şeyi bırakıp üniversiteye mi hazırlanmalıyım, yoksa şu an yeni bir işe girip önce kendi ekonomik özgürlüğüm için birikim mi yapmalıyım? Bana ne yapmamı önerirsiniz?
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
5 güKız erkekleri ne güzel püskürtüyorsun öyle ya 😆 üniversite okumak ne derece özgürlük getirir bilmiyorum ama çalışma hayatı bambaşka kapılar açıyor.
11 Yorumla- 5 gü
Akrep hüneri diyelim 😂 evet calısma hayatı öyle gerçekten farklılıklar yaratıyor insana hem para olduğu için geebiliyor, bakımını yapabiliyorsun hemde farklı insanlar ile etkileşimlere giriyorsun o yüzden güzel yanları oluyor cidden
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)5 güSenin için en mantıklı olanı evlenmek para ister özgür olmak rahat olmak demektir kadın erkek clup var manitalar sonra yatıp kalkmalar cinsellik her yer yaşın 27 ve okumak için geç bir yaş kocanı bul evlen hanım hanım kız kalmadı herkes birilerinin altında temiz biriyle evlenmek bilen en azından sana değer veren birisi olsun
014 Yorumla- 5 gü
O yüzden bunca yıl üniversiteye gitmedim evlenirim diye ama olacağına artık inancım yok soğudum da bâri kendimi hem calısarak hemde okuyarak geliştirelim bu sayede de gezebilirim kimsenin sevdiği veya sevgilisi olma Arzum yok artık mümkünse benden uzak olsunlar sadece kendi zihniyetim de hür yaşamak istiyorum o kadar
Cevap sahibi5 güKatlanırım üniversite hayatına diyorsanız buyrun okuyun ama çalışıp okumak zor 😥
- 5 gü
Bu yıl ful çalısıp para biriktireyim diyorum iş saatlerim üniversiteye hazırlanmam için de uygun maksat boş kalmıyayım diyorum artık.
Cevap sahibi5 güİçerden veya dışardan nasıl okuyacaksınız aileniz şehir dışı izin vercek mi
- 5 gü
Üniversiteye izin veriyorlar okumak için ablamlar da okudu 5 yıl ilahiyat ben o zamanlar istemiyordum evlenirim diye düşünüyordum artık evlilikten istemiyorum soğudum bari calışıp sonra da birikim yapıp üni okuyayım dedim. Kazanırsam yakın bir üni izin verirler
Cevap sahibi5 güZor olur sizin için fakat karar sizin
- 5 gü
Kolay hiç bir şey yok ki bu hayatta bende artık evliliği düşünmediğim için evde kaldı ve ya talip bekliyor gibi saçma sığ zihniyetleri hedef olmamak için önce calısmak sonra da okuyup yoluma bakmak istiyorum. Emek vermeden yemek gelmiyor kimseye bu yol beni motive de ediyor mutlu da o yüzden durmam için hiç bir sebep yok diye düşünüyorum
Cevap sahibi5 güburada olmanız bence eğitim ve işinize engel olacaktır sizinkisi heves gibi geldi yine de bilinmez
- 5 gü
Burada aktif olmıyacağım ki yarın yeni işime başlıyacağım. Heveslerim vardı ama bitti şimdi hedeflerim var sadece
Cevap sahibi5 güAktif olmak veya olmamak burada olduğunuz süre sizi olumsuz etkileyecek her şey libido cinsel ihtiyaç ve sonrası hüzün
- 5 gü
Buraya görmiyeceğim ki vaktini burada heba edemem sadece kapatmıyacağım bir yıl sonra gelip kendi eski halime bakmak istiyorum o kadar burayı çok sevmesem de bana iyi dersler verdi o yüzden anlamı var libidonun kendisi de artık umrum da değil cinselliğin de canım isterse geçistirebilirim veya yatıştırabilirim. Buraya girmiyeceğim için hiç bir şey etkileyemez
Cevap sahibi5 güGirmeyeceğim diyen kişilerle dolu burası 🙂↔️ samimi gelmedi
- 5 gü
Samimi getirmeyi calıştığımı kim söyledi ben buraya 6 aydır girmiyordum şimdi calışacağım için yeniden girmiyeceğim ha kanıtlamak zorunda mıyım bunu size tabi ki hayır. Yorumlara biraz bakıp olumlu konusmayı görün derim. 😊İyi günler
Cevap sahibi5 güSizin kararsız ve olumsuz olduğunuzu zaman gösterecektir 🙂↔️ iyi akşamlar
5 güBende aynı soruları 22 yaşında sormuştum kendime ekonomik özgürlüğün daha önemli olduğunu düşünüp ekonomik özgürlüğümün peşinden gidip bu ekonomiyi yakaladım ama 4 senemi aldı bu şimdi 2 senedir ekonomik özgürlüğüm var ama maddi anlamda sorun olmasa da manevi anlamda sorunlar oluyo
06 Yorumla- 5 gü
Manevi anlamda nasıl sorun oluyor peki
- 5 gü
Yorumlarda saçma sapan insanlarla uğraşmak istemediğim için yazmadım ya
- 5 gü
Peki yine de teşekkür ederim yorumunuz için
- 5 gü
Rica ederim mesaj kutun kapalıymış Ordan da y@zamadım 😄
- 5 gü
Evet kapalı 😅
- 5 gü
Peki o zaman 😄
Önce ekonomik özgürlüğünü eline almalısın. Eğitim daha sonraki aşama olmalı.. Eğitim alırken de başkalarından yardım alman gerekecek ve bu da insanların sana karışma hakkı varmış gibi hissetmelerine sebep olacak.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili MelodikDüşler, yaşadığın kısıtlanmışlık hissini ve özgürleşme arzunu çok iyi anlıyorum canım. Bu istek çok doğal ve değerli. Bence ilk adımı ekonomik özgürlüğünü kazanmak için atmalısın. Bir işe girip kendine bir birikim sağlamak, ayrı bir eve çıkma korkularını yenmen için sana büyük bir güç verecek. 🏡 Kendi ayakların üzerinde durdukça, İzmir'i de, istediğin tüm dünyayı da özgürce keşfedebilirsin! 🌍 Üniversite hayallerin de seni her zaman bekleyecek, sonraki adımlarda onlara yönelebilirsin. 🎓 Unutma, en büyük özgürlük kendi kararlarını alabilmektir. 💪
02 Yorumla- 5 gü
Bende öyle düşündüğüm için huzurevinde bir iş buldum haftanın 3 günü de tatil gece vardiyasında da özel masan var saatlerce oturuyorsun bir yıl hem böyle çalısıp hemde üniversiteye hazırlanayım diyorum çünkü artık evlilik istemiyorum sanırım soğudum. Böylece hayatı kendi görüşlerime göre kurabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 886 cevap paylaştı.
5 güÜniversiteyi açıktan okuyup çalışabilirsin ekonomik olarak da kimseye muhtaç olmazsın bu daha güzel bir seçenek bence..
12 Yorumla- 5 gü
Evet mümkün bakalım zaten önce her türlü çalışıp birikim yapmam gerekiyor
- 5 gü
Daha iyi olur bence de
5 güHayır üniversite okumakla özgürlüğün ne alakası var
Ekonomik özgürlügunu kazanıp kendi hayatını kurmaya çalış okuyan bir dünya issiz var17 Yorumla- 5 gü
Biliyorum ablamlar da öyle ama ben okurken yüksek lisans falan yapıp kalırım okulda diye düşünüyorum tabi önce calısıp birikim yapmam gerek yoksa olmaz zaten
- 5 gü
Ve korkuların üstüne gitmelisi
- 5 gü
Korkularımın üstüne istesem de gidemiyorum misal ailemin rızasının olmadığı hiç bir şeyi ne kadar istesem de yapamıyorum çünkü onları dinlemezsem Rabbimin razı olmıyacağını bildiğim için duruyorum nasıl aşayım ki böyle düşününce. Ben böyle yetistirildim
- 5 gü
Ya rabbini ne katıyorsun araya 🤣🤣
- 5 gü
E ne yapayım o her ânım da var ama o yüzden dedim ya korkularımın tek noktası onda toplanıyor istesem de gidemem üzerine 😅
- 5 gü
Gideceksin işte cesaret edemeyen esarete devam eder
- 5 gü
Haklısınız
Şahsen ben annem zorladığı için sınava girdim yoksa üni hiç düşünmüyodum çalışmayı düşünüyordum çünkü üni okupta iş bulamayanlar var bence özgürleşmek için çalışmak daha mantıklı hem maddi bağımlılığında olmaz artık
02 Yorumla- 5 gü
Biliyorum o yüzden ilk iş buldum calısma saatleri de çok uygun hem birikim yaparım bir yıl hemde üniversiteye hazırlanırım ama okumazsam da hep içim de kalacak edebiyat bölümü sonra yüksek lisans yapıp kalırım üniversitede bilmiyorum nasip bakalım
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
5 güÜniversite meslek edinmek içindir.
Eğer bir iş sahibi olma şansın varsa üniversite için "vakit kaybetmeye" gerek yok.
Ekonomik özgürlük beraberinde bahsettiğin kişisel özgürlüğün anahtarı olacaktır.00 Yorumla Ekonomik özgürlüğünü kazan kesinlikle. Çevremden görüyorum ailesi kısıtlayan kızlar var çalışınca çok karışmıyorlar maddiyat aslında önemlidir.
14 Yorumla- 5 gü
Evet bende gördüm çalısınca çok bir şey demiyorlar o yüzden yeni bir iş buldum bir iki güne mesaim başlar. Sadece tek izin vermiyorlar gezmek için yoksa kuzenimle istediğim yeri gezmeye gidebilirim bakalım nasip
- 5 gü
Gece yarısı mı 😂 bizde akşam namazıdır sınır geçenler de biraz geçtim çok sağlam azar iştittim çocuk gibi ömrü hayatım da bir gün bile saat 12 de eve gelmemisimdir. 27. Yaşımı seviyorum sadece evde ki baskı bana çok fazla geliyor bakalım aşarım inşaallah bir şekilde
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 güOkulu bitirde sonra naparsan yap onun geri dönüşü olmuyor yaştan sonra.
10 Yorumla
5 gükendini kafa dengi birini bulup sevgili olup bedava tatil yapabilirsin Böyle bir düşüncen var mı @MelodikDüşler
06 Yorumla- 5 gü
Babamın parasını bile istemezken elin adamının parasının tek kuruşunu istemem kendi paramı çalışıp yaşarım. Sevmem ben bir şey verilsin bana
- 5 gü
Asıl Kız 🩷 Seni Sevdim💘
- 5 gü
Ama ben sevemedim sizi 😂
- 5 gü
Yaaa Ciddi Olmazsın Yapma Yaa 😂😂😂
Kendimi size nasıl sevdirebilirim - 5 gü
Sevdiremezsiniz ki 😂 zorla olan bir şey değil bu duygu 🤣
- 5 gü
Yapma Yaa 😂 Şansa bak Tüh
Gizli Üye(36-45)5 güOoov Akrep kadını gelmiş😃 sana yakınım ama aynı şehirde değiliz maalesef. Burada olsaydın evime alırdım seni. Ve üniversitede edebiyat okumanı isterdim kesinlikle
016 Yorumla- 5 gü
Tanışıyor muyuz bakalım ve eve almak yok kimseyi 😂 eşiniz hanımefendi olsun onu alın
Cevap sahibi5 güBaşkasını almam ama akrep kadınıni alırım akrep özel bir varlık Ondaki ateşi hiçbir burçta yok çünkü. Sadece küçük bir şartım olur senden onu kabuk edersen evim açıktır
- 5 gü
Ben kimsenin evine tabi ki gitmem 😂 evlenince eşimin evi benim olur zaten 🤷
Cevap sahibi5 güİnsan bir şartın nedir diye merak edip sorar hatun
- 5 gü
Merakım yok ki 😂
Cevap sahibi5 güO zaman sana ev sevdiğin etek türünü bizzat ellerimle giydiririm. Söyle bakalım hangi tür etek seviyorsun. Kloş mu pileli mi kalem mi
- 5 gü
Ben eteğimi giyebilirim 😂 büyüdüm o kadar
Cevap sahibi5 güElbette büyüdü fakat akrep kadını isen bana da bazı vazifeler düşer Ayrıca aç da yazayım Hadi
- 5 gü
Olmaz özelim kapalı 😂 akrep burcu olarak tek vazife gelecekte ki eşime düşer sadece
Cevap sahibi5 güYakınım sana hadi tanışalım işte
Talibim içindeki ateşli akrebe 😜- 5 gü
Ama ben kimseye talip değilim şu an bu içimde ki akrebi hak eden bir bey daha tanımıyorum 🤷 ayrıca yakın uzak olmanızın benim için herhangi bir anlamı da yok
Cevap sahibi5 güTanıyacaksın bebeğim tanıyacaksın bak karşında boğa var sana boğa Bana da akrep lazım Hadi aç şunu yazayım inatlaşma
- 5 gü
Bebeğim mı 😂 hiç hoşlanmam bu iltifat şeklinden ayrıca inat dahi etmiyorum inanın çünkü öyle bir durum daha yok benim için. Kiminle yazışmak istersem o kişiyi alırım zaten boğa olmanız benim için farketmiyor 🤷😂
Cevap sahibi5 güMemciklerini yerim bak senin uyuz çirkin gıcık şey 😏
- 5 gü
Hak edene gıcık ve uyuzum çirkinlik gören gözlere aittir bana değil. 🥴
Cevap sahibi5 güSenin bana laf sokan ağjini yerim bak 😜
5 güÜniversite yazıp part time çalışmak bence en mantıklısı. Ben üniversitede elde ettim benliğimi
010 Yorumla- 5 gü
Partime de biraz sıkıntı ben cafeler de pastaneler de çalışamam oralar bana uygun değil o yüzden başka da partime iş var mıdır bilmem o yüzden başlamadan önce sanırım birikim yapmam gerekiyor
- 5 gü
Örnek veriyorum Köfteci Yusuf tarzı yerlerde var, üstelik çalışma koşulları çoğu yere göre son derece iyi
- 5 gü
Bizimkiler beni öyle işler de çalıstırmaz huzurevine bile zar zor izin aldım babamdan
- 5 gü
Eğer mali destekte bulunacaklarsa ve KYK çıkarsa tadından yenmez çalışmana gerek kalmaz
- 5 gü
Bulunurlar ama bana yetmez ben askari ücretle bu baba evin de kendime yettiremiyordum 😂 sağlam harcayan biriyim bir günde 20.000 TL harcamışlığım var o yüzden bir yıl altın yapıp diğer yıl girerim ancak yeter bana🫣
- 5 gü
Ben şu an aktif çalışıyorum, yatırım harici ayda 5-6k harçlık bırakıyorum kendime. Maşallahın var 😂
- 5 gü
5-6 bana yetmiyor işte ben biraz seviyorum paranın hepsini yemeyi o yüzden bir yıl nasıl yemeden duracağım onu düşünüyorum 😂 bende bugün iş için evraklarımı vereceğim iki güne başlarım bakalım
- 5 gü
Ben de üniversitede öyleydim ya. Hepsi giderdi. Çalışmaya başlayınca yavaş yavaş hayat öğretti 😅 Hangi işe başvurdun?
- 5 gü
Huzurevinde ilaç takibi işine haftanın 4 günü sadece çalışıyorsun temiz sakin özel bir merkez bakalım çok içime sindi ortamı
- 5 gü
Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
5 güBence ekonomi daha önemli
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. önce ekonomik özgürlük sonra özgürlük..
10 YorumlaEkonomik Özgürlük Olması Gerekiyor İlk Olarak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
5 güİzmirde mi yaşıyorsun peki
04 Yorumla- 5 gü
Evet
- 5 gü
Aa neresi peki merak ettim normalde İzmir'de aileler baskıcı olmaz
- 5 gü
Hiç görmediğim emleketim Diyarbakır o yüzden sanırım bu kadar baskıcılar. Torbalı
- 3 gü
Merak ettim seni
Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı. Evlenmeyi düşün
10 Yorumlaİşe gir
03 Yorumla- 5 gü
Bugün eveaklarımı veriyorum zaten iki güne başlarım
- 5 gü
Amin inşallah teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Hapistemiydin
08 Yorumla- 5 gü
Hayır tabi ki, ama baba evinin ondan bir farkı yok bizde kızlar tek gezmez🤷
- 5 gü
Evet farkındayım evliliği kafamdan sildiğim için en azından calısıp o arada da birikim yapıp sevdiğim bölümü okuyayım dedim tamamen kendimi o alana kodlamak istiyorum başka da bir şey düsünmek istemiyorum gezmek istersem okurken de yapabilirim diye düşündüm nasip bakalım
- 5 gü
İnşaallah teşekkür ederim mutlu etti görüşünüz.
- 5 gü
Sildim zaten hatta soğudum o yüzden hedefim de ilerlemek istiyorum. Evet eleştiri gelecek ama artık bir seylerden korkmaktan sıkıldım o yüzden bu yoldan çıkmsk istemiyorum. Teşekkür ederim tekrar. Sizde sağlıcakla kalın.
Gizli Üye(30-35)5 güİyi bir bölüm oku
19 Yorumla- 5 gü
Edebiyat fakültesini seviyorum divan edebiyatına da âşığım atanma falan zaten istemiyorum gidersem yüksek lisans yapıp kalırım zamanla da düzenim oturur yetmezse çalışırım tabi önce en az bir yıl calışıp birikim yapmam gerekiyor
Cevap sahibi5 güEvet öyle daha iyi olur tabi
Cevap sahibi5 güBirsey sorcam diğerden
- 5 gü
Tabi sorun buyrun ama buradan
Cevap sahibi5 güHm ordan soracaktım 😂
- 5 gü
Olmaz özel kapalı benim buradan sorun dilerseniz gizlenin kimse o zaman size lafta atamaz
Cevap sahibi5 güTamam boş ver o zaman 😂
- 5 gü
Peki siz bilirsiniz
Cevap sahibi5 güPeki
5 güBence evlen sen
014 Yorumla- 5 gü
Bende öyle düşündüğüm için üniversiteyi hep erteledim ama istediğim gibi biri çıkmadığı için çıksa da sonuca varmadığı için soğudum evlilikten ve erkeklerden o yüzden calışıp üniversiteye hazırlanayım dedim
- 5 gü
Görücü usulü evlen
- 5 gü
Görücü çok geliyor ama ben severek tanıyarak evlenmek istiyorum ve çevrem çok baskıcı o yüzden çevremden gelenleri direk reddediyorum.
- 5 gü
Kapalı bir hatun musu
- 5 gü
Evet
- 5 gü
Yani şimdi açık olayım. Kadınsın sonuçta. Cinsel içgüdülerin arzuların da vardır. Evlenmek her açıdan senin için faydalı olur
- 5 gü
O yüzden bu kadar yıl bekledim ama evlilikten ümidim kalmadı o yüzden boşta durup bu sıkıntılar için de kalmak istemiyorum okursan hem gezerim hemde zamanla kendi düzenimi kurabilirim diye düşünüyorum tabi ilk baş bir yıl en az birikim yapmam lazım
- 5 gü
Peki cinsel hayatının olmaması zor olmuyor mu senin için
- 5 gü
Hiç yaşamadığım için geçistirebiliyorum o yüzden yanlış yollara girmiyeyim diye kendimi calışmaya ve sevdiğim bölüm de gelişmeye vereyim dedim.
- 5 gü
mastürbasyon da bir çözüm aslında. Daha önce yaptın mı
- 5 gü
Özel soruya giriyor bu
- 5 gü
Buradan söylemek istemezsen takipleşebiliriz
- 5 gü
Hayır teşekkürler
- 5 gü
Anonimiz burada. Söyleyebilirsin. Daha önce yaptın mı ve nasıl hissettirdi
Gizli Üye(18-24)5 güÇok daha küçüksün ya
022 Yorumla- 5 gü
27 pek küçük sayılmam😂
Cevap sahibi5 gü27 göstermiyorsun ki hiç
- 5 gü
17-18 de göstermiyorum yani 😂 minimum 24-25 diyebilirsiniz ama 27 🤷
Cevap sahibi5 güAhaha yok yok o kadar değil ama 23 falan derdim
- 5 gü
Teşekkür ederim 🫣😅 23 yaşımda ki halimi özledim bir an
Cevap sahibi5 güSana 23 yaşını yaşatacammm
- 5 gü
23 yaşımda ki halim pek maneviyatliydı😂 tekrar kuran namaz motivasyonumu aktaracaksınız🤣
Cevap sahibi5 güşu an ki halin biraz daha çılgın ve heyecanlı mı 😅
- 5 gü
Evet 😂 carpılmış gibiyim tekrar eski halime dönmeye çalışıyorum 😅
Cevap sahibi5 güUyumayacaksan yaz bana sure mure okuyayım üzerine çarpılman geçsin 😅
- 5 gü
Ben çok okudum geçmiyor telefonu 25 yaşım da aldım iki yıldır böyleyim 🤣 bırakırsam bu telefonu lanet kalkar diye umuyorum
Cevap sahibi5 güTelefonunu alacam senden o zaman vedalaş 😅😅
- 5 gü
Kırılır inşaallah 2 yıldır diyordum kırıldı tam ise başlamadan önce mecbur anneminkin aldım 1 hafta içinde kurtuluyorum tamamen telefonun etkisinden inşaallah
Cevap sahibi5 güAhhaha sevgilin özler bak
- 5 gü
Sevgilim yok ki
Cevap sahibi5 güHmm yalnız takılıyorsun o zaman: ) kafa rahat
- 5 gü
Evet kitaplarımla takılıyorum her gün bir başka askları okuyarak tadıyorum veya trejedilerine tanıklık ediyorum :)
Cevap sahibi5 güMesaj at sohbet edelim bari ya da takip at
- 5 gü
Yok muhabbetiniz için teşekkür ederim bana bu kadarı kâfi 😅👻
Cevap sahibi5 güAhahaha gıcıklığın da bu kadar kâfi
- 5 gü
Bence de 😂
Cevap sahibi5 güGel hadi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026