27 yaşındayım, özgürleşmek için önce üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa işe girip ekonomik özgürlüğümü mü sağlamalıyım?

Hayatımı dilediğim gibi özgürce yaşayabildiğimi düşünmüyorum. Sanırım artık evlilik fikrinden de tamamen uzaklaştım. Şu an ailemin evinde kalıyorum ama burada olmak da beni mutlu etmiyor, sürekli yasaklarla karşılaşmak ve kısıtlanmak beni çok bunaltıyor. Diğer yandan, tek başıma ayrı bir eve çıkmaya da cesaret edemiyorum, korkularım var. Henüz 27 yaşındayım ama tek başıma İzmir'i gezmeye bile gidemiyorum. Son bir iki yıldır aklımda radikal bir değişiklik yapma fikri var. Her şeyi bir kenara bırakıp kendimi yeniden eğitime mi versem diye düşünüyorum. Üniversitelerin Edebiyat Fakültelerine büyük bir ilgim var; özellikle Divan Edebiyatı gibi alanlar çok ilgimi çekiyor. Üniversiteye başlarsam hem kendimi geliştirmiş olurum, hem akademik ortamda zaman geçirirken yaşım ilerler hem de bu süreçte yeni yerler gezme ve özgürleşme fırsatı bulabilirim diye umut ediyorum. Bir türlü kesin bir karar veremedim. Sizce her şeyi bırakıp üniversiteye mi hazırlanmalıyım, yoksa şu an yeni bir işe girip önce kendi ekonomik özgürlüğüm için birikim mi yapmalıyım? Bana ne yapmamı önerirsiniz?

Güncellemeler
5 gü
Teşekkür ederim görüsleriniz için iyi hissettirdi.
27 yaşındayım, özgürleşmek için önce üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa işe girip ekonomik özgürlüğümü mü sağlamalıyım?