Sürekli mesaj atan, her anını anlatan arkadaşa beni boğduğunu kırmadan nasıl söylerim?

Bir arkadaşım var, ikimiz de 21 yaşındayız. Yaklaşık iki yıl önce tanıştık. İlk başlarda her şey normaldi; üniversiteyle ilgili konuşuyorduk, sohbet ediyorduk. Ama zamanla bana sürekli mesaj atmaya başladı. Abartmıyorum, neredeyse her gün 30'dan fazla mesaj atıyor. Sürekli "Makineyi çalıştırdım.", "Markete gidiyorum.", "Çamaşır astım." gibi yaptığı her şeyi anbean anlatıyor. Ailesinden bahsediyor; abisinin, yengesinin sorunlarını anlatıyor, annesinin sürekli yemek yapmasını istediğini söylüyor. Bu tarz mesajlara ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Çünkü "Annem yemek yap dedi." ya da "Bulaşık makinesini çalıştırdım." gibi mesajlara verilecek bir cevap bulamıyorum. Cevap alamayınca bu kez yeğeninin yemek yerken veya oyun oynarken videolarını, fotoğraflarını atıyor. Ardından da "Sevgilim bugün mesaj attı.", "Bugün mesaj atmadı." gibi şeyler anlatmaya başlıyor. Bunlar her gün ve günün neredeyse her anı olunca artık gerçekten bunaldım. Çünkü bana göre bu bir iletişim değil. Bana "Nasılsın?" diye sormaz. Ben bir derdimi anlatmaya çalıştığımda ise sadece "Kötü olmuş." deyip geçiştirir. Yani konuşmalar hep onun hayatı etrafında dönüyor. Bu durumdan çok sıkıldığım için biraz geri çekildim, belki durumu anlar diye düşündüm. Ama tam tersi oldu. Messenger'dan ulaşamazsa bu kez Instagram'dan yazmaya başladı. Artık kendisine, bu şekilde sürekli günlük hayatını anlatacağı biri olmak istemediğimi söylemeye karar verdim. Fakat bunu onu kırmadan nasıl ifade edebilirim?

Sürekli mesaj atan, her anını anlatan arkadaşa beni boğduğunu kırmadan nasıl söylerim?