Ablam evlenemiyor diye annem nişana izin vermiyor, abla kıskançlığıyla nasıl başa çıkılır?

Ben 24, ablam 28 yaşında, evlenmeye acelem yok ama 6 yıldır sevgilim var, yüzük takmak istiyoruz artık doğal olarak. Ama annem nişanlanmama izin vermiyor, "evlenirsiniz kısa sürede, damat tarafı bekletmez" diyor. Hem ablamın psikolojisi de bozulurmuş. Zaten bozukmuş, daha kötü olurmuş. Arkadaşlar ablam evlenemez, güzellik olarak değil, karakter olarak bir erkeğin çekemeyeceği karakterde, 3 kere arkadaş aracılığı ile görüştü birileriyle, konuştuğu çocuklar 20 dakika sonra kalkmışlar. Ve çok da kriteri var dış görünüş olarak. Övmek için söylemiyorum ama sevgilim gerçekten çok yakışıklı, dikkat çekiyor, sırf kıskandığı için annemi doldurmuş, kötülemiş sevgilimi, annem zaten kolay dolan biri, direkt odama girip ayrılıyorsunuz dedi. Aslında benim için sorun yok ama ablam hakkında ne yapacağımı şaşırdım, hem beni kıskandığı için mutluluğumu bozmaya çalışıyor hem de evlenemediği için önümü kapatmaya çalışıyor. Ne yapmam lazım?

Ablam evlenemiyor diye annem nişana izin vermiyor, abla kıskançlığıyla nasıl başa çıkılır?