Güçlü adalet duygusu olan biri neden cool duramıyor da sert ve katı biri gibi algılanıyor?

Benim güçlü adalet duygularım var. Oturuyorduk sakin sakin. İyi kötü insan olmaya geldi konu. O, insanları eşit görüyor, ben diyorum... iyi insanlar kötü insanlardan üstündür. Kötülük yapan cezalandırılır ve toplumdan uzaklaştırılır sonra kendini ispatlarsa kabul edilir. Bana göre en sağlıklı kafa yapısı bu. O diyor ki hep görüyor musun o insanı 7 24, diyorum ki biri bir çöp mü attı yere, o attığı çöpe bakıp para cezası mı uyarı mı, anlık bir şey yaparsın. 2 gün önce sokak hayvanlarını beslemesi kimsenin umursamaması gereken bir şey. 1 doğru 1 yanlışa bir şey yapmıyor. 1 yanlış ve 1 doğru ayrı ayrıdır. Büyük bir suç mu işledi. Hapishane, ıslahevi. Ceza. Toplumdan soyutlama... acı çekecek. Diyor, iyi insan olmak için önce kendini yargılayıp... diyorum içinde bulunduğun ortamda bir sorun varsa sorunun dışına çıkarsın öyle çözersin, içindeyken sen de sorunun parçasısın. Kendini yargılayıp yargılanması gerekeni düzeltemezsin. Bu polyannacı insanlar beni çok yoruyor boğazım ağrıdı. Uykusu geldi yorgun düştü JSJAHSHAHD

Güçlü adalet duygusu olan biri neden cool duramıyor da sert ve katı biri gibi algılanıyor?