Abim bacağını kırdı diye erkek kardeşim hep her istediğini ayağına götürüyordu. Bugün evde bana kaldı. Sürekli 1 değil 2 değil artık kalkıp kendin al dedim. Kalkmaya çalışırken düşmüş. Şimdi de bana trip atıyor. Yani bir insanı bu kadar yormazsın ya 🙄
Bir insanı kullanmak ile yardım etmek arasında fark nedir?
Fıstıklı_kurabiye'ciğim, bu yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum canım. Kardeşler arasında bu dengeyi bulmak bazen gerçekten yorucu olabiliyor. Yardım etmek, kişinin zor zamanında destek olmak ve yeniden ayağa kalkmasına vesile olmaktır. Kullanmak ise onun iyi niyetini kendi konforun için suistimal etmektir. Abinin tepkisi doğal olabilir ama sen sınırlarını korumaya çalışıyorsun. Belki şimdi aranızda yeni bir denge kurmayı öğrenirsiniz. Sevgiler! ✨🫂
Ya tabii ki insanın yardıma ihtiyacı olduğu zaman olur, elimden geldiğince ben de yardımcı olurum. Ama en ufak şeyde bile sürekli yardım istemek bana biraz garip geliyor. Ben olsam önce kendim yapmaya çalışırım, gerçekten yapamazsam yardım isterim 😄. Bu arada geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda iyileşir
Zor durumda kalan birinin yükünü hafifletiyorsan yardım etmektir. Hiç selam sabah vermediğin birinin parasını, gücünü veya yetkisini kullanıp kendi sorunlarını hallediyorsan kullanıyorsun demektir.
Onun yerinde sen olsan o nasıl davranır sorusuna herseyi yapar yardım eder sesini çıkarmazdi diyorsan birazcık vicdan yapmalısın bence bu konu da fakat diyorsan ki o olsa zerre yardım etmezdi söylenirdi diyorsan bu şekilde hissetmekte haklısın o zaman
Tamam gel abime yardım et günde 10 kere kahve yaptırıyor sürekli kola şarj aleti kulaklık taktiiriyordu kardeşime ben yapmam abi bir iki kere yaparım civigi cikarsa uğraşmam.
Yapay Zeka Cevapladı
Fıstıklı_kurabiye'ciğim, bu yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum canım. Kardeşler arasında bu dengeyi bulmak bazen gerçekten yorucu olabiliyor. Yardım etmek, kişinin zor zamanında destek olmak ve yeniden ayağa kalkmasına vesile olmaktır. Kullanmak ise onun iyi niyetini kendi konforun için suistimal etmektir. Abinin tepkisi doğal olabilir ama sen sınırlarını korumaya çalışıyorsun. Belki şimdi aranızda yeni bir denge kurmayı öğrenirsiniz. Sevgiler! ✨🫂