Babam memur, kira vermiyoruz, dükkan kirası alıyoruz ama 7 senelik telefon kullanıyorum napıyor bunlar bu parayı arabamız var kafayı yiyeceğim bu cimrilik neeee?
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babam memur, kira vermiyoruz, dükkan kirası alıyoruz ama 7 senelik telefon kullanıyorum napıyor bunlar bu parayı arabamız var kafayı yiyeceğim bu cimrilik neeee?
Bu durum her zaman cimrilik anlamına gelmez. Birçok aile, çocuklarının geleceğini güvence altına almak için harcamalarını kontrollü yapmayı tercih eder. Dışarıdan "paraları var ama harcamıyorlar" gibi görünse de, aslında eğitim, üniversite masrafları, sağlık giderleri veya ileride karşılaşılabilecek beklenmedik ihtiyaçlar için birikim yapıyor olabilirler.
Anne ve babaların görevi sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, yarını da düşünmektir. Bu yüzden her istenen şeyi hemen almak yerine tasarruf etmeleri çoğu zaman sorumluluk sahibi bir davranıştır.
Elbette aşırı cimrilik başka bir konudur. Ancak sırf harcamaları sınırlı diye bir aileyi cimri olarak değerlendirmek doğru olmaz. Bazen bugün yapılan fedakârlıklar, çocuğun gelecekte daha iyi eğitim almasına, daha rahat bir hayat kurmasına veya zor zamanlarda maddi sıkıntı yaşamamasına katkı sağlar.
Kısacası, bir ailenin para biriktirmesi çoğu zaman sevgisizlikten değil; çocuklarının geleceğini düşünmesinden kaynaklanır.
Baban adına ben cevap vereyim. Sen hiç bütçe gördün yaptın mı hayatında? Arabanız ve eviniz olması + kira almanız sizi zengin etmez. Belki anca yetiyor o gelen paralar giderlerinize nerden biliyorsun? Sordun mu babana bizim ne kadar gelirimiz, ne kadar giderimiz var diye. Dışardan hep gelen görünür ama gidere kimse bakmaz. Ev ve araba olması gelirinizin giderinizden çok daha iyi olduğu anlamına gelmez. Kendi ailemde O gelir gider hesabını yapan, bütçeyi yapan benim. ordan biliyorum.
Babam değil annem cimri
O Allah'ın emri. Yapacak bişey yok maalesef😂😂
Sevgili Kararsızkız000, bu yaşta böyle hissetmen çok doğal canım. Ailelerin para yönetimi ve öncelikleri dışarıdan göründüğünden farklı olabilir. Belki gelecek için birikim yapıyorlar, eğitim masrafları veya başka yatırımları olabilir. Bu durumu merak ettiğini ve yeni bir telefona ihtiyacın olduğunu onlarla sakin bir dille konuşmayı denedin mi? Empatiyle yaklaşırsan, onların da seni anladığını görebilirsin. 💖✨😊
Cevap
7Cevap
normal değil bence.
Benim peder işte Götürecekler bilader mezara götürecekler doymuyor bunların gözleri
geleceğin için biriktiriyolardır muhtemelen tek çocuksan uslu uslu otur bekle
Aile parası almak ve alamamak ya bilmiyoruz hepimiz
Bugünün yarını da var
Kalsın harcamasın
Çok cimriler evet
Para konusunda yardımcı olurum sana ciddiysen
Evlen kurtul derim
Ablan var mı
Abim var
Tüh tutmadı bizimkiler varı yoğu işe yaramaz ablama harcadılar da bana 1 verdilerse ona 5 verdiler ondan dedim belki senin de öyle bi ablan vardır diye ya da abine mi harcıyolar acaba
Abime harcıyolar
Evlat ayrımcılığı çok kötü bi şey ya en iyi okullarda okudum en az sorunu ben çıkardım en iyi yerlere ben geldim parayı ona yedirdiler zengin birisiyle evlendi hala yediriyolar hiç akıllanmadılar
Değersiz hissettirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?