İş yerinde mobbing, aşağılayıcı şaka ve sözlü şiddetle başa çıkmak için ne yapmalıyım?

Herkese merhaba ben 3 aydır yeni bir iş yerinde çalışıyorum ve genel olarak mutluydum aslında ancak 2 müdürümüzden birisi sürekli bizimle alay ediyor, oturuşumuza, yürüyüşümüze, aklımıza, mantığımıza, gülme şeklimize, duygu ve düşüncelerimize. Kiloluyum ben, benim kilomla alay ediyor vs vs. Ben de birkaç gündür buna çok doldum, geçen bu kişiyle kadın olan müdürle konuşurken sesim yükseldi biraz fark etmeden, diğer müdür de erkek olan (kendisini bana şiddet ile ilgili şaka yapmaması hakkında defalarca uyardım) ağzına çarpan bir tane göndereceğim dedi (ben 26 yaşında evli bir kadınım) küçük bir yaşta da değilim yani bunu söylesin. Ben de patladım, ağlamaya başladım, müşteri de varmış onun yanında, çok aşağılayıcı. Ne demek vuracaksın ağzına göndereceksin, defalarca uyardım seni bana böyle şaka yapma diye, kaldıramıyorum ben dedim dedim. Sonra ben içeri gittim ağladığım için kadın olan müdür geldi, kendi yaptığına bakmıyorsun, sadece sana yapılana odaklanıyorsun, sen orada bize cevap vermesen, sesini yükseltmesen (normal konuşma esnasında) böyle olmazdı dedi

Onun da mizacı bu, böyle şakalaşıyor dedi, sen çen çen cevap vererek konuyu buraya, olayı buraya getirdin dedi, bir daha da şaka yapmaz zaten sana dedi, bana sarıldı, ben sana yardımcı olmaya çalışıyorum falan falan dedi. Ben ona anlatmaya çalıştım birkaç kere, ben onu defalarca uyardım böyle konuşmaması hakkında vs dedim, o benim olayı bu noktaya getirdiğimi söyledi (bu kişi bizimle alay ettiğinde ben de onu küçük düşürecek, alay edecek şeyler ortaya atıyordum, sessiz kalmıyordum, bence burada tamamen bunun öcünü aldı) en son ben de tamam dedim, kapattım bu konuyu ve diğeri gelip de bir özür bile dilemedi… (bu olanlar ile ilgili hâlâ kendimi çok kötü hissediyorum ve suçlu muyum diye düşünüyorum) yani fikirlerinize, desteklerinize ve bu ortamda nasıl durmam gerektiği hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim

İş yerinde mobbing, aşağılayıcı şaka ve sözlü şiddetle başa çıkmak için ne yapmalıyım?