Arkadaşlar ben bayatımda birçok yerde mobbing zorbalık gördüm hem aile hem okul hem işyeri. Bunun nedeni de hep efendi sessiz düzgün çalışkan biri olmamdı. Hep böyle tembel fesat koskanç tipler bana sataştı uğraştı. Şimdi de çalıştığım yerde odamda iki tane canım benle uğraşıyor ve çok canım sıkılıyor. Tersliyorum ağızlarının payını veriyorum kavga ediyorum patrona da bildirdim ama işte bok boktur. Değişmiyorlar. Ara verip yine devam ediyorlar. Me yapayım sizce.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bi kere mobbing yaşadım tazminatımı dava ile kazandım
Ama kaç ay çalıştın. Benim daha bir ay ondan bir şey olmaz bence. Ben önceden de mobbing görüyordum ama birçok kişi görüyordu hiçbir şey olmadı herkes istifa etti yılıp.
3.5 senelik idim ben
Çok olmuş nasıl dayandın ki o kadar
2.5 sene çalıştım 1. sene sonra yeni yönetim geldi onlar mobbing yaptı
Yani neler yaşadım bi bilsen
Neler anlatsana. Ya şöyle ben hep benzer şeyler yaşıyorum. Mesela ya ekstra iş yükü yorma çalıştırma tatilde taciz etme filan. Ya da işte yok sayılma dedikodu tersleme kıskanılma sataşma gibi. Çünkü kimseyle zaten özel samimiyet kurmam kurmuyorum ancak bunları yapabiliyorlar.
Ben örnek eleman idim usta oldum işim biraz daha kafa olarak 3 tane elemanı yönlendiriyorum sevkiyat işinide ben yapmaya zorlandım ya da elemanları sevkiyata gidecekmiş başkasının işini yapıp hemde kendi işimizi yapacakmışım makineleri son gün kapatır iken son vardiye çalışmaz son vardiya 3 haftada bir gelince bize çifte standart yapıyorlardı bide küfür hakaret zorlama benim hatam olunca büyütme çok insan dışı verim isteme daha binlercesi en sonunda dava ettim iş yerini mecbur anlaşma olup tazminat aldım
Ya çok iyi anlıyorum. Ben de mesela dürüst çalışkan becerikli biriyim ondan hep süistak etmeye çalıştı önceki patronlar. Az paraya köpek gibi çalıştırıp ezmeye kalktılar ben de hep karşı çoktım ayrıldım. Küfür hakaret olmadı ama aşağılama alttan alta laf sokma filan oldu.
Şimdi olan patron seviyor patronla bi sıkıntı zorbalık yok ama aynı odada olan canım iki çalışan bana sataşıyor ben de dün patrona şikayet ettim. Sıkma canımı hallederiz dedi. Yarın da onlara açık uyarı maili atıcam. Diycem patronun da haberi var ona göre davranışlarınıza dikkat edin.
Ben iş yerinde usta olarak en çalışkan en küçük yaşta olan bendim örnek bak diğer ustalar 55 60 yaşında ben 22 yaşındayım vardiye bana ait düşün
Daha geleli ben bir ay oldu ama bu ikisi o kadar edepsiz ki zor dayandım.
Knk istersen yaz konuşuruz uzun uzun burdan bu kadar açık konuşmasak daha iyi
Evet benim de öyle işte ben de hep yaşı en küçük ama en çalışkan en yetenekli vs oluyorum güzelim filan bi de param var arabam var. Kıskanıyorlar o yüzdem.
Ekledim de mesaj atamıyorum
En güzel şey fikirlerini sorup hiç dinlememek 😂
Hiç uğraşamam valla da zaten hiç selam verip sohbetlerini dinlemiyorum bozuluyorlar. Asla değer vermiyorum iş dışında da muhatap olmuyorum ama saygılıyım. Durduk durmadık yere onlar gibi sataşmıyorum.
Manipüle ve mobing yöntemlerini oku ve uygula hem çok kibar görünürsün hem yönetirsin :)
Tamam
Mahkemeye ver
Yok daha bir ay oldu.
Olsun mobingde sorun olmaz.
Onlar değişmez sen ortamini değis
Yok iş bulmak kolay değil bi de her yer böyle ondan bi çözüm bulmam lazım. Bıktım böyle zorbalardan her yerde.
Hep bi böyle sataşan uğraşanlar oluyor sinir oluyorum. Patronlar da öyle pek bi şey yapmıyor yani kişinin kendi çözmesi gerekiyor.
Universitede yurtta boyle bir kizi dövmuştüm artik. Işyerinde de tartismistim tutanak savaşlari olmuştu. Susma
Ne oldu sonuçları peki. Evet bence de susmamalıyım asla kavga etmeliyim çünkü beni ailem de hep ezdi şiddet uyguladı küçüklükten beri taciz etti ve sindirdi. Ondan işte utanıp çekinip korkmaya alıştım. Ama hayır tamtersi böyle cevabını vermek ve kavga etmek lazım yoksa bu zorbalar durmaz çünkü. En azından kendim canım sıkılıp hasta olmam. Çünkü ben neyse alttan alayıp düzgün uyarımı yapayom dedim hep şu zamana kadar hiçbir katkısını görmedim.
En iyisi açık açık kavga ve tehdit bence.
Hani bu yaptığınız mobbing. Siz benimle uğraşırsanız ben de sizinle uğraşırım demek açıkça.
Çünkü ben iyi davranıp alttan alıp sorun çıkmasın dedikçe bunlar daha çok azıyor.
Demiyceksin böyle, hareketlerine tavrina dikkat et diyeceksin. Bir boşveririm iki görmezden gelirim üçüncüye zivanadan çikarim ayağini denk al diyeceksin.
Onun hatalarini araştirip belgeleyip tutanak tutup şikayet edeceksin. Ben müdürü mudurlukten attirdim. Ama araştiracaksin açik vermiycen onlarin açigini bulacaksin.
Aynen yarın ikisine de açıkça sözlü diyeceğim bunu. Ve evet açıklarını zaten çok var. Mesela bir tanesi iki gündür işe gelmiyor ve sanmıyorum patronun haberi yok bence patron evde olduğu için. Pareona mesaj atıcam bunu. Ya da işte şirket kredi kartından özel harcama Alışveriş yapıyorlar ama bunu direk kanıtlayamam maalesef geçen bir patron arkadaşıma sordum. Sen ödemeye ulaşamazsın yetkin yoksa kanıtlayamazsın ondan patrona deme belgen yoksa dedi.
Bunlar ne sadist insanlar ya ben cidden anlamıyorum abi. Git işini yap çık ne diye bana sataşıyorsun yani. Hani patron olsa para hırsı vs derim de bunların benle alakası yok yani işinin görevinin full benle uğraşıyorlar. Ama sadece ben değil herkesle. Yemek yapan kadını bile kovdurmaya çalışıyor ruh hastaları.
Hani herkese kin ve koskançık besliyor bu ikisi kanka olmuş. İğrenç tipler.
Ego tatmini, hayatlarindaki ezikligi böyle atmaya çalisiyorlar. Kendiyle sorunu olmayan kimseyle de ilgilenmez
Aynen öyle ben kimseyle uğraşmam yani. Ezik fesatlar. Zaten hep mutsuz koskanç ve kompleksliler.
Bence ben açıkça mail atayım uyarı diye yarın bunlara. İşte yaptıkları zorbalıkları madde madde yazarım. Bundan sonra bana yaptığınız her türlü mobbingi not alacağım ilerde de dava da hepsi kanıt olarak mahkemede önümüze gelebilir hazırlıklı olun ona göre davranın diye. Cc ye de patronu etiketlerim böyle açık uyarı ve tehdit olur. O saatten sonra bana sataşıp işte işimi yavaşlatmaya kendi aralarında beni çekiştirmeye devam edemezler bence. En iyisi yazılı böyle sert tehdit.
Sen bilirsin
Sence böyle net bir mail atmam nasıl olur. Bence iyi olur sonuçta zaten düşmanlar en azından açıkça ben de silahımı gösterip bu durumu patrona taşımış olurum.
Çünkü diğer türlü bu hep olacak ve bitmeyecek.
Olabilir
Başarı sessizlikten olur devam et güçlü ol
Ya hep bunu yapıyorum zaten. Hani sessiz kalıyorum cevap veriyorum sakince uyarıyorum sonra patrona müdüre söylüyorum ama benim sağlığım huzurum bozuluyor. Bu çirkefler çünkü ağzına sıçılmaktan anladığı için benim seviyem değiller.
boş ver Onların kalitesine düşme sen başarılı ol eğer onlara tepki verirsen kaliten düşer rahat ol gelişmeye odaklan
Kanka öyle yapıyorum ama hep sataşıp rahatsız edip duruyorlar. Zaten hep kulaklık takıyorum ya da iş dışında muhatap olmuyorum ama bu yaptıkları zorbalığa hakları yok. Daha önceki işyerimde de mesela bi herif vardı böyle sonra kovuldu. Genelde böyle mal işe yaramaz insanlar oluyor bunu yapan ben iyiyim diye kıskanıp sataşıyorlar ama ağızlarının payını da vermek istiyorum. Bi de genel işyerinde hiç sevdiğim sohbet edebileceğim biri olmaması da çok bunaltıcı. Hepsinin böyle fesat olması.
Güzel kankam kimse kimsenin başarılı olmasını zaten çekemez çünkü onlar senden iyi değiller okulda da öyledir sevmediğin insan yüksek puan alınca bir hırs olur bunlar da böyle rahat ol kimseyi kafana takma rahat ol:)
Ya niye takmayım ki. Hergün sataşıyorlar uğraşıyorlar. Ondan ben açtıkça uyarımı yapıcam maille. Yazdım her yaptıklarını madde madde. Patronu da ekledim. Diycem böyle yapmaya devam ederseniz mahkeme de görüşürüz yani işinizi yapın dedim.
Oh mis aferin kız en iyisini yaptın kimse cezasız kalmasın
Aynen abi çünkü bizim ülkede ya da genel hayvan doğasında şöyle bi şey var. Sen bağırıp tepki vermedikçe millet seni ısırmaya ve dövmeye devam eder.
Çok doğru bir söz gerçekten bu arada senin yaş kaç knk ya bu kadar sinir stres ettiler seni
Ondan hep olay olunca tepki vermelisin. Çünkü o sana sataşıyor sen aman tatsızlık olmasın diye susuyorsun da orada sen kendini ezdirmiş oluyorsun yani. Olay yine çıkıyor çünkü o sataşmaya devAm ediyor. Durmuyor ki. Sen ezildiğinle üzüldüğünle kalıyorsun.
28
Ya bana herkes diyor boş ver takma işte hep kıskanan olur diyorlar da ben öyle düşünmüyorum.
Aynen öyle haklı iken susma mücadele et
Anladım daha gençsin ya ama boş kafalara takma çıtır genç biz kızsın yani hayatını yaşa kimse senden değerli değil
Susmamak lazım. Hayat boyu ben suça ne zaman sustuysam artarak devam etti çünkü asla durmadı bitmedi. Ondan en güzeli baştan tavrını tepkini sert kotmak tehdit etmek.
Öyle biraz kıskanan olur ama insanın Sabri bir yere kadar
Yok kanka yaşıyorum zaten çok iyiyim de bunlar beni kıskanıyor çekemiyor. İkisi de fesat kötü insanlar yani. Diğer insanların da patronun da hep dedikodusunu yapıyorlar. İğrenç insanlar.
Çok doğru bir karar sesin çıkmadıkça seni eziliyor insan
Aynen işte bir aydır sabrediyorum zaten. Sabırla olacak iş değil. Hergün saatlerce dip dibe aynı odadayız.
Allah öyle insanları Azabı büyüktür demiş sen meleksin şeytanlardan uzak dur kanka :))
Ben zaten tersliyor kötü bakıyor görmezden geliyor ya da rahatsız olduğum şeyleri sert dille uyarıyordum
Seni anlıyorum gerçekten kötü bir durum ya
Ama yok yani o an bi geri çekiliyorlar. Diğer gün devam başka konuda sataşmaya.
Aynen işte zaten arkadaşlarıma anlatıyorum ya bu insanlar ne kötü ne dertleri var ya diyorlar.
Sen uyarını yap bu sefer gerekirse adalete git
Cidden manyaklar.
Aynen işte ben bugün mail atacağım. Zaten patron benim yanımda destek koruyor beni.
İşte hepsi yılan 🐍 dilliler
Dediğim gibi devam ederse vs mahkemeye giderim ama mobbing davası altı aydan önce açılmıyormuş.
Çok uzun süre ya avukat felan olsa iyi olur ama ya
Aynen işte altı ay çok zaten ben çoğu yerde daha az çalıştım ve dayanamayıp çıktım. Uzun çalıştığım yerde de dağlığım bozuldu yine avukat aman çok değil 10 yıl filan olması lazım böyle ciddi almazlar diye sallamadı. İlla ölmemiz mi gerekiyor anlamıyorum yani.
Valla Allah yardım etsin başka iş olsa gidersin ama malum
Ya işi seviyorum ben bi de her yerde var bunlardan.
Değiştir değiştir bi şey değişmiyor ki. Benim çalıştığım her yerde hep mobbing oldu.
Genelde de patron böyle saygısız kaba zorba oluyor. Bu sefer patron iyi de çalışanlar kötü.
Allah yardım etsin bacım sana ya nasıl bir şansızlık bu anlamadım gerçekten umarım iblislerin ruhuna iman aski gelir de düzelirler
Valla ya nereye girsem mobbing bıktım