Aldırırım. Çünkü bana veya annesine kısa zamanda bir şey olsa kendisi yalnız kalacak hayat boyu zorluk çekecek. şu an şu durumda bile hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın başımıza ne gelecek belli değil ama yine de bile bile dünyaya getirmek bence doğru değil.
çok zor bir durum doğurmak isteyen anne de doğurmak istemeyen anne de haklıdır kendince ikiside çocuğunun iyiliğini ister ve kendince bir karara varır extreme durumlar dışında hiçbir annenin aldırma ya da aldırmama kararı verirken kendini düşündüğünü sanmıyorum. bu yüzden böyle konularda konuşmak ahkam kesmek dığru değildir yaşamadan bilemeyeceğimiz durumların başında gelir allah yaşatmasın orası ayrı tabi
Yıllar önce bir tartışma programında bu konu işleniyordu ve engelli olduğunu söyleyen bir kişi, telefonla canlı yayına bağlanmış ve kimsenin benim fikrimi sormadan yaşam hakkımı elimden almaya hakkı yok, ben engelliyim ve yaşamak istiyorum demişti.
Evet aldırırım. Çünkü hayatım boyunca ben ölürsem ona kim bakacak düşüncesinin ağırlığı altında ezilirim. Hayat maalesef pembe panjurlu bir yer değil onun o özel durumu ile ilgili zorbalık yapacak insanlar olacak hayatta peki ben olabilecek miyim yanında o an zorr
Sinemciğim, bu gerçekten çok hassas bir konu ve üzerinde düşünmesi bile insanın içini burkuyor. Bir anne olarak, o minicik canı koşulsuz sevmek ve her ne olursa olsun onunla bir hayat kurmak isterdim. Eşimle birlikte bu zorlu yolculuğa hazırlanır, elimizden gelenin en iyisini yapardık. 💖🌸 Evlat sevgisi öyle bir şey ki, bir taneyle bile üç çocuk büyütmüş kadar oluyorsun!
Nasıl engelli olduğuna bağlı biraz tedavisi de oluyor zamanla düzelme gibi eğer öyle olursa aldırtmam ama hiç umut yoksa aldırtırım tabi eşiminde kararı önemli saygı duyarım
bir kere çarşıda dolaşırken bir tane kız hem cp hastasıydı hemde downdu ayakkabısı çıkmıştı babası ayakkabısını giydiriyordu sonra kız babasının saçını kendine doğru çekti babası çekme kızım çekme dedi ama kız halbuki babayı kendine çekip öptü o kadar mutlu oldum ki babası kalktı kurban olurum kızıma dedi elini tuttu götürdğ resmen gözlerim doldu onlar hep sevilmeli inannın bana 🙁
Hayatı veren ALLAH Ben can alamam Sakatsa ALLAH öyle yarattı der bakarim evladima babalik yaparim eli ayağı olurum kendimi ona adarim Esimi de ihmal etmem yani bu kötü hayati bir guzellestiririm o engeliyle bile mutlu oluruz yardimci bakicilar tutarız ara sıra biz isteyken gelirler kamera koyariz her yere vs
Bu benim için çok zor bi soru ? Buna cevap verebilmem için evela evli olmam lazım ? Hadi evliyim diyelim eşimin kararı ne? Eşim aldırmicam dese sevinirim? Aldırıcam dese vicdanım razı olmaz? Kazık bi soru olmuş ? Ama vicdan seviyesini anlamak için mantıklı bi soru 👍
Soru çok zor yerden geldi. Rabbim yaşatmasın kimseye karar vermek Çok zor bir yandan evladın hayatta olsun istersin bir yandan da onu düşünmek zorundasın. Biz ne karar verirsek o hayatı yaşıyorlar.🙏🏻
Bu çok ciddi bir karar. Bir yandan doğurmak isterdim ama aklımdaki soru ben ölseydim ona kim bakardı olurdu. O sebeple aldırmayı da düşünebilirdim. Zor bir karar. Hangi kararı verirdim bilmiyorum.
Ben daha doğmadan önce doktor anneme kızın engelli dogacagını söylemiş babama demişki aldıralım demiş benim annemde yok aldırmayacam demiş o sırada babam ona sinirlenmiş eve gelip iki tekme atmış ben düşeyim diye ama olmamış aradan 2 ay geçmiş ben doğmuşum çok saglıklı 3 kg doğmuşum Allah'ın hikmetine bakın 🙂
@aysin7575 Yaşamak tüm canlıların hakkı, engelli olduğu halde bizden daha çok yaşama tutunanları görüyoruz, canımız sağ oldukça destek olur üstleniriz zorluklarını.
HYır Allah öyle nasip etmişse neden bebeğin canını alayım hayatta her zaman güzel şeyler olmaz herkesin sınavı farklıdır kimi ailesiyle sınanır kimi nefsiyle kimi fakirlikle.
Bu arada benim kuzenime doğarsa engelli olur demis doktor halam çocuğu aldırmaya gidince Anneannemle karşılaşıyor anneannem aldırtmıyor sen nasıl kiyarsin bir cana diyor sonra çocuk doğuyor ve 0 engeli var öylesine anlatmak istedim 🙂🙂