Dengesiz ve sevgisiz babayla aynı evde yaşarken ruh sağlığımı nasıl koruyup hayata tutunabilirim?

"22 yaşındayım, üniversiteyi kazanamadım ve bir işte çalışıyorum atıyorum babam bana durduk yere sataşıyor; karakteri o kadar dengesiz ve 'ruh emici' ki, sürekli sadece kendisinden ve kendi yorgunluğundan bahsediyor. Mental sağlığım artık çok kötü durumda, elimde olsa onu hayatımdan tamamen silerdim. Annemi aldattığını biliyorum ve bana sürekli kendimi değersiz hissettiriyor. Bir gün beni aşağılıyor, ertesi gün sevgi gösteriyor; bu dengesizliği yüzünden ona karşı sürekli bir savunma mekanizması geliştiriyorum.
Dışarıda bir erkek bana ilgi gösterdiğinde bunu idrak edemiyorum, hemen tersliyorum; çünkü bilinçaltımda sevgiyi 'dengesiz ve güvenilmez bir şey' olarak kodladım. Kendimi korumak için sürekli insanları kendimden uzaklaştırıyorum. Başka bir iş bulup devamlı çalışmaya başlarsam en azından kendimi daha iyi hisseder miyim diye düşünüyorum.
Sertifika kursuna gidiyorum, 'boş işler' diyor. Ehliyet almak istiyorum, 'yapamazsın' diyor. Her şeye olumsuz ve dengesiz yaklaşıyor. Üstüne bir de 'hiç arkadaşın yok' diye beni eleştiriyor. 'Neden acaba, senin yüzünden' dediğimde ise 'Demek benim suçum öyle mi?' diyerek yine mağduru oynuyor. Sevgisiz büyümüş, bencil ve dengesiz bir adamla aynı evin içindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum kpss çalışsam kazansam en azından gidebilir miyim bu şehirden
Dengesiz ve sevgisiz babayla aynı evde yaşarken ruh sağlığımı nasıl koruyup hayata tutunabilirim?