19 gü

Eşim evleri benden kaçırıp beni küçümsüyor, ben de alacağım evden ona miras ve mal hakkı istemiyorum diye sözleşme yapabilir miyim?

Kızlar eş ailesiyle birlikte oturuyoruz, babası eşime 2 ev verecekti. Kur'an'a göre erkeğe 2, kıza 1 ev ya da araba, mal mülk düşüyor diye.

Bana diyor ki ilerde senle ayrılırsak benim evlerde hakkın yok, çünkü babam zor çalıştı, öyle aldı evleri diye, senin babanın malı mülkü yok demeye çalıştı, zoruma gitti açıkçası.

Ben de hakkım var dedim, 2 defa. Babanla annen dede, babaanne oldu, torunlarını havadan mı almışlar dedim.

Sürekli olarak onların tarafına geçiyor, beni küçümsüyor.

Ben de işe gireceğim, kendi evimi kendim alacağım ama sana da evden hak istemiyorum diye imza attıracağım dedim, tamam dedi.

Ben daha iş bulamadım, Allah izin verirse iş bulabilirsem, ev alabilirsem ona evden hak istemiyorum diye adını soyadını yazıp ona imza attırsam sizce olur mu? Alacağım evden yararlansın istemiyorum.

Eşim evleri benden kaçırıp beni küçümsüyor, ben de alacağım evden ona miras ve mal hakkı istemiyorum diye sözleşme yapabilir miyim?