19 gü

Kızlar, bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

Bugün öğleden sonra halletmem gereken bir iş için dışarı çıktım. Eve dönerken bir kavşaktan geçiyordum. Orada iki erkek vardı. Yanlarından geçerken biri diğerine, "Oğlum, baksana şu geçen kıza... Ne kadar güzel, ne kadar tatlı." dedi. Sonra bana dönüp, "Hayatım, bir dakika... Nereye gidiyorsun?" diye seslendi. Ben de dönüp, "Bu cesaret nereden geliyor ya?" dedim. Ardından da, "Yanlış kişiyi seçtin... Sınırını bil!!! Haddini aşma... Yoksa farklı konuşuruz." diye cevap verdim. İtalyan değildi bu arada. Aksanından da belliydi; çünkü gerçek bir İtalyan'ın böyle davranacağını sanmıyorum. O sırada trafik ışığında bekliyordum. Yeşil yanınca yürümeye devam ettim ama arkamdan geldiğini fark ettim. İlk başta başka bir yere dönecek sandım ama peşimden yürümeye devam etti. Hemen o bölgede çalışan bir arkadaşımı aradım ve durumu anlattım. Birkaç dakika sonra yanıma geldi. Bir süre onunla konuşuyormuş gibi durduk. Sonra o adamın uzaklaştığını gördüm. Arkadaşım, "Tamam, şimdi seni ben bırakayım." dedi. Israr etti ama her zamanki inatçılığımla kabul etmedim. Yoluma devam ettim. Telefonda mesaj yazıyordum. Başımı kaldırınca yaklaşık 33-35 yaşlarında bir adamın gözlerini benden hiç ayırmadığını gördüm. İlk başta "Belki normaldir, sadece baktı." dedim ama hayır... Gözlerini hiç kaçırmadı. Hatta yanımdan geçerken bile tuhaf bir şekilde bakmaya devam etti. Yürüdüğüm sokakta cam cepheli bir banka vardı. Camdaki yansımadan adamın durduğunu ve benim hangi yöne gideceğimi izlediğini fark ettim. Bugün beni görseydiniz, kıpkırmızı olmuştum. Eve vardığımda abim beni görünce, "Ne oldu sana? Kıpkırmızı olmuşsun, çok gergin görünüyorsun." dedi. Ben de, "Hava çok sıcaktı." dedim. Ama o, "Emin misin? Sanki hayalet görmüş gibisin." diye cevap verdi. Gerçekten bugün çok gerildim... Üstelik açık giyinmiş bile değildim. Sadece beyaz keten bir pantolon ve bir gömlek giymiştim. Bugün azıcık korktum yaa inkar etmiyorum...

Kızlar, bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?