10 yıllık evliyim bir kızım var 4 yaşında memurum, gurbette tek başıma başarabilir miyim bilmiyorum 🤷♀️, kocam beni sevmiyor sevse bu kadar vicdansızca davranmazdı bana karşı
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 10 yıllık evliyim bir kızım var 4 yaşında memurum, gurbette tek başıma başarabilir miyim bilmiyorum 🤷♀️, kocam beni sevmiyor sevse bu kadar vicdansızca davranmazdı bana karşı
Kesinlikle başarabilirsin. Onca okumuşun, sınava girmişin, evlenmişinde başarmışın. Boşanmayı ve hayat kurmayı başaramayacaksın? Hayat kısa ve hızla akıyor. Ömür geçiyor. Bedenin ve ruhunun ihtiyaçları var. Senin gibi kadının değerini bilen erkek için şanstır ve şansım olmanı çok isterim. Benim gibi olgun ve tecrübeli erkeği arkadaş ve sevgili edinebilirsin. Güvenilir ve ketum olmak önemlidir. Oldukça arzulu, ateşli ve doyumsuz erkek olarak sana hayatın zevklerini ve özlemlerini en dorukta yaşatmak isterim.
Bi git başımdan
Senden hiç bir şey olmaz
Kardeşim derdini burada paylasmissin.. İnsnalairn fikirlerini alamk güzel. Eşinin üzerinde etkisi olan birisi varsa devreye o girsin belki düzelir.. Çocuk olunca işin içinde zorlanirsin bunlarida düşün.
Burada sana diyecekler ben varım boşan diye ama çocuğunun babası babalık yapmamış ki başka adam senin çocuğuna babalık yapsın...
Ailenden destek almaya çalış. çocuk için kreş vs.
Destek olmak isteyenler amaçları farklı başka bir erkek istemiyorum kocam kimseyi dinlemez çok konuştular ama dinlemiyor , yine aynı , çocuk var zorlanacağım biliyorum boşanınca bütün yük bende olacak maddi olarak da destek olmayacak çocuk için iştirak nafakası bile çok az veriyor çocuğun kreş parasını hiç karşılamıyor
Bunca yıl, bir çocuk ve gurbetin yükü kolay değil… Kendini yalnız ve değersiz hissetmen çok anlaşılır. Ama unutma; kendi emeğinle ayakta duran, çalışan ve bir anne olarak zaten güçlü birisin.
Sevgi insanı kırmamalı, değersiz hissettirmemeli. Eşinin davranışları seni incitmiş olabilir ama senin değerin onun tavrına bağlı değil.
Anlaşmalı dava açacağım haftaya bakalım 🤔 nolcak süreç
Anladım Hakkında hayırlısı olsun Eğer içini dökmek dertleşmek istersen buradayım
Teşekkürler
Tamam sorunu beğendim şimdi beklerim
Bence başarabilir. Zaten insan bazen en çok mecbur kalınca güçleniyor. Memur olman büyük avantaj, en azından düzenli bir gelirin var. Kolay olmaz, özellikle çocukla gurbet daha zor olur ama sevgisiz, vicdansız bir evde tükenmek de hayat değil. Önce hukuki ve maddi planını yapıp öyle adım atmalısın.
Ne yapacağım bilmiyorum, avukatla görüşeceğim haftaya görüşmelerde ücretli galiba avukatlarda , şu an hiç param yok baro avukat verir mi bilmiyorum memurum diye vermeyede bilir
Canım, bu zorlu süreçte hissettiğin endişeleri çok iyi anlıyorum. Bir anne ve memur olarak gücünü asla küçümseme. Kızınla birlikte yeni bir başlangıç yapmak cesaret ister, evet, ama imkansız değil. Hayat sana yeni yollar açacaktır, yeter ki kendine güven. Destek kaynaklarını kullanmaktan çekinme, etrafında sana yardımcı olacak insanlar mutlaka var. Eminim başaracaksın. 💪💖
Cevap
40Cevap
Memur olduğun için baro avukat vermez ( aşağıda bahsetmişsin ondan yazayım dedim) memurmuşsun başaramayacak bir şey yok ailenden de destek isteyebilir misin bu seni baya rahatlatır her şeyin güzeli hayırlısı olsun
Ailem uzakta yakında olsalardı belki daha kolay olurdu
İlk başlarda zorlanırsın ama sonrasında adapte olursun ama yuva yıkmak kolay verilecek bir karar değil iyi düşün sevip sevmediğine nasıl ikna oldun ki ilişkide dönem dönem böyle zamanlar olur düzeltebilirsen düzeltmeye çalış
Çok. Denedim çok düşündüm çok zor bi karar biliyorum
Çok. Denedim çok düşündüm çok zor bi karar biliyorum benim için
Nasıl davranıyor sana :
Ne ararsan var küfür hakaret şiddet yeterli mi
Senin yaşadıklarını duydunça çok üzülsum. Kimse küfür veya şiddete maruz kalmayı hak etmiyor. Kızın ve senin güvenliğin her şeyden önemli. Boşanmak istiyorsan, bunu yapmana destek olacak birçok kurum var 183 den destek almbu şiddete katlanmak seni ve kızını daha çok yıpratıyor. Memur olarak kızının geleceği için de daha güvenli bir ortam kurman lazım. Avukatla görüş nafaka ve velayet konusunda hakların var onları öğren
Bişey talep etmiyorum para girince çok uğraştırır beni
Ama hakkın:(
Bir an önce kurtulayım diyorsun bence de haklısın böyle bir hayat yaşayamazsın. Ve korkarım daha kötüsü devam eder dozu arttırarak devam eder gibi geliyor. Birdenbire mi oldu en başından beri böyle miydi
Dozu artarak devam etti her şey
Bir arkadaşım da böyleydi sonunda başardı Sen de başarırsın
İnşallah
Devlet sahip çıkıyor. Ve çalışıyorsun. Çocuğunu 16.00 de kadar da okulda bakıyorlar. Çok rahata durursun.
@190kisami ne diyorsun
İş saatim farklı benim işte çok karışık bi bir hayatım var keşke o kadar kolay basit olsaydı
@190kisami benim yorumun altına yazmışsın 😂 yanlış yerdesin
@190kisami iyi değilim
Nerde yaşıyorsun bende yurtdışındayım. Benim oradaysan bu konularda destek çıkabilirim.
@190kisami Bro ayrı yorum yap. Bagımsız. Oradan konuşun.
@190kisami neden?
@190kisami ilginc
@190kisami kanka yazıp durma bildirim geliyor engel atıcam. Engellemis belliki.
@190kisami kank bilmiylrum onu taktın soruyu sorana.
Hayır değilim saolasın yinede
@190kisami derdin ne benimle
Yapan yapıyor tabi kolay olmaz artıları ve eksileri tartmak lazım sevmesin boş ver kullan iki arkadaş gibi gitsin kafanda bitir.
Çok zor bir durum
Nasıl. davraniyor ki sevmedigini dusunuyorsunuz
Kendisi söyledi sevmediğini, eş olarak hiç bir şey yapmaz bana karşı
Kendine güveniyorsan tek başına yaşarsın neden olmasın ama kızın babasız buyuyecek mesela iyice düşündün mü düzelme şansı yokmu eşinin konustunuz mu duzgunce
Konuştum hep beni suçluyor herşeyde bu çok zor zaten babasız büyümesin diye hep cabalamam
İyice anlatmak istersen dinlerim vaktim de var hem sana da iyi gelir sanırım konuşmak
Zor olur bence. Ailenin yaşadığı şehirde yaşaman daha iyi olur..
Gitme imkanım olsa giderdim durmazdım
Taşınacağınız şehir biraz ekonomik küçük şehir olursa iyi olur adınıza
Tayinime çok var daha
Ailen hayattaysa onların yanına gitme hakkın var çocuğundan dolayı.
Hayattalar ama nasıl oluyor ki çocukla 1 yıldır çalışıyorum daha 3 yılım var tayin için
Bilmiyordum, 4 yaşında daha araştırayım öyle bir şey varsa benim için çok daha iyi olur her şey
Evet çocuğu kreşe verirsin ya da bir yakının bakar memursun da çok iyi hayat sürersin
Gurbette tekim özel kreşe verecek o kadar maddi durumum yok ev kira faturalar, falan çok bişey kalmıyor eşimde nafaka çok az vereceğini söyledi ona bile tamam deidm biran önce bitisn diye
Gurbette tekim ben
Çocuğunu düşünerek hareket et biraz sabret olmuyorsa ALLAHcc yardım eder
Çok denedim olmuyor beni istemediğini ve sevmediğini söyledi her seferinde sevse bana ve çocuğumuza değer verirdi
Yaparsın korkma nasıl yaparsın kısmını anlatırım
Bilmiyorum korkuyorum
Nasıl anlamadım
Ok
Yani sevmiyor demekki çalışıyorsan üstünden gelebilirsin
Korkuyorum ya daha kötü hayatım olursa diye
Neden korku mesela çalışıyorsun nasio kötü olur hayatin
Bilmiyorum 🤷♀️ hep kötüsünü düşündüm
Bence kötüsünü değil iyisini düşün çünkü çalışıyorsun yaş kac
29
Yani korkma işin var memursun dahs ne olsun
Zahmetsiz rahmet olmaz derler elbette zorlanacaksınız önemli olan buna vereceğiniz tepkiler
O kadar yorgunum ki kocam çok kötü davranıyor bana sanki ben düşmanıyım onun sorun çıkmasın diye anlaşmalı dava açacağım
Yanlış bi evlilik yaptım çok yanlış hemde
Kendimi suçladım hep iyi bir evlilik yapamadım evliliği başaramadım diye
Hep beni suçladı yıllarca
Bilmiyorum ama şuna eminim ki hiçbir şey düzelmeyecek o değişmeyecek hiçbir zaman
Memursun işin de var niye uzuluyon ki birini bulur evlenirsin
Kızım var o kadar kolay olmuyor işte
10 yıldır oluyor da şimdi ne değişti adam iyi olmasa 10. yil zaten evli kalmazdın belki sıkıntıları vardır sorunları vardır sana da dile getiremiyordur
İyi biriydi ama sonradan sonraya değişti hep sabrettim hep , bişeyler olur değişir dedim ama sinirlenince bambaşka biri oluyor
Zor bir surec seni bekliyor ama guclu olman lazim her konuda guclu oldugunu hisettmen lazim birseyler demek istiyorum dinlemek istersen tabi
Sizde mi boşandınız dinlerim tabi ki
Birsey diyebilir miyim dinlemek isterseniz
Sizi dinliyorum buyrun
Yazarsaniz sevinirim
Erkek kadın bilmiyorum sizi kadın hesabında çok erkek var
Sevmemek nedir ya o çocukları yaparken nerdeydi sevmiyorum deyip bir insanın yıllarını almak nasıl bir nankörlüktür. Vaz geçme hayat zor toparlamaya çalışın o çocuklara daha zor
Bi kızım var, artık toparlanmıyor cok denedim ben
Farklı değil bende de 2 kız var ama vicdansızlık merhametsizlik nankörlük geldimi insana hiç bir şey dinlemiyor detay bilmiyorum bir şey diyemiyorum Çözüm ve çaba yollarına bakmaya çalışırım veya bir müddet uzaklaşma ille boşanma değil çünkü bunları yaparken severek yaptınız ne girdi aranıza
Beni sevmedini söyledi çok şeyler girdi aramıza, ne ararsan var düzelsin diye çok uğraştım ama hiçbir zaman düzeltemedim tek başıma yürümüyor evlilik
Beni duysan yok artık dersin ona rağmen sevmek bambaşka bir şey bana demeye başlamıştı ben seni sevmedim gibi erkek gibi oldu çıktı karşıma çabalamadı gazlanıp gazlanıp erkeklik yaptı yine sabrettim giden kendisi oldu yani bütün imkanları zorlamak lazım ortada bir evlat var ben onlara kıyamıyorum bir insan bununyapmaması lazım hele hele bir erkek o çocuk olduysa nerde kimde olumsuzluk varsa düzeltmeli konuşacak çok şey var dertler derya
Elimden geldiği kadarıyla uğraşıyorum çabalıyorum
Bizde bir o kadar değer verdik sevdik aynısı yaptı çekip gitti maalesef yıllarım gitti son damlasına kadar gayret hz Allah yazdı ise bu imtihandır deyip çabalamak en iyisi
Belki bu ilişki bitebilir belki devam eder sebepleri bilmeyerek diyorum evlilikte kadının manevi yükü ağırdır sen çabala bırak o adım atsın bırak o akıllansın
Yaparsin daha kolay yaparsin gurbette ama neresi gurbet
Ailemden çok uzaktayım
Hollanda almanya amerika afrika
Şehir olarak uzaktayım
Anladim. Avrupa ulkesi ise cocugu krese ver aksam gel al
Evet oralar öyle biliyorum
Evet orada yasadim ordan biliyorum
Dertleşmek istersen seni dinlerim. Ben de boşandım.
Karar senin mutsuz degilsen ayrilmak en digrusu memursin gecinirsin
Tek memur maaşı gurbette
Tabi ki kurabilirsin.
Bilmiyorum çok zor sanki
Yaparsın ya memurdan hatta çok mutlu olursun
Hiç inanmıyorum nedense daha çok. Mutsuz olacağım diye korkuyorum
Hayır böyle biriylede yaşanmaz bence
Biliyorum ama nasıl adım atacağımı bilmiyorum
Hiç konusmadinmi
Konuştum, onun için hava hoş o istemiyor zaten
Neden böyle bencil
Umarım arada kocan oturup konuşuyor dertleşiyorsundur
Nasıl anlamadım
Yani sadece kendi kafandan kurmuyorsundur diyorum, oturup konuşmak lazım böyle bir seviye gerekiyor
Yoksa zaten olacağı varsa da bozulur
Gelirin varsa neden olmasın
Bilmiyorum 🤷♀️
Hiç korkma mesleğın elinde vur tekmeyi
Korkuyorum cesaretim hiç yok
Cesur olanlar hayatı yaşar korkaklar ise uzaktan bakar
Keşke dediğin kadar kolay olsaydı
Kolay olduğunu söylemedim ki
Sana eziyet eden değer vermeyen adamı niye çekiyosun mesleğinde elinde ekonomik özgürlüğün var
Yakında ikinciye hamile kalırsın seni kendine 5 sene daha kitler
1 yıl zorlanırsın sonra iyi ki dersin
Millet 30 yıllık evliliğini bitiriyor
Evet herkes boşanıyor ben nedne adım atamıyorum bilmiyorum
Senin bu yumuşak yüzünü bildiği için elinden geleni ardına koymuyor
Evet git sen aç davayı çok boşanmak istiyorsan dedi
Yapamıyacağını biliyor
Bir de bulmuş senin gibi altın yumurtlayan tavuk stresinide atıyor aşağılayıp ezerek niye boşasın ki
Peki boşanma dilekçesini iletirsem değişir mi bana karşı kaybetme korkusu olur mu , ne bilim ya da kurtuldum mu der
Yalvarıp ayaklarına bile kapanabilir ama huylu huyundan vazgeçmez
Omu biliyorum böyle değişmez onu anladım için zaten boşanma kararı verdim
hangi şehirde yaşayacaksın
Tabi ki başarabilirsin
Neden olmasın
Memursaniz basarirsiniz
Ben alırım seni başımın üstünde yerin var
İşine bak
Niye ya
Seni seven deger veren biriyle evlen yuva kur
Bidaha kimseyi istemiyorum
Bitirmek için kararlı mısın?
Ben adım atıyorum iyi olmaya çalışıyorum ama her seferinde beni itiyor , beni yanında hiç istemiyor hiç hemde
Biraz detay verebilir misin? Tarafsız şekilde yaşadığınız bir problemi anlat, tepkilerinizi söyle
En basiti çocuk hasta randevu aldım götürmedi ben bazen ilaçlarını vermeyi unutuyorum bana diyor ki zaten ilaçlarını vermiyorsun neden götüreyim çocuğu doktora deid götürmedi en basit bu düşün
Yaşlar kaç? Hep böyle miydi
Ben 29 oda 32 yaşında
Kurarsın erkeklere yaklaşma yeter
Başka biirni istemiyorum hayatımda kızım için her şey yenşfen başlayacağım
Hayat kurarsın. Saglam bir işin var enazından
Cesaretim yok ve gurbette tekim
Çocuğum var gurbette kimse yok tanıdığım
Herkes uzak dağ başında değilim ama insanlara güvenemem o şekilde de
Çok dolmuşun
Fazlaca 😕😕
Son durum ne
Alıcı çok olir
Kimseyi istemiyorum amaç belli herkesin
Başka amaç yok erkelerin hepsi aynidir
O yüzden istemiyorum
Evet mantıklı
Kuetarabiliyorsan kurtar evlılıgını
Hala çabalıyorum uğraşıyorum, ama tek taraflı olmuyor bazı şeyler
Hiç sanmıyorum o çok mutlu olur kurtuldum der
Çocuğum var ya bide bitsin demekle bitiyor mu
Bana dönüş yap dedim yapmadın
Ne için Sexs konuşmak için mi
Tanımak istiyorum
Allahım bi gidin başımdan ben ne derdindeyim sen ne derttesin
Ben seni istemiyorum yazma
yasarsın ama zor olur sorununuz ne?
Sorun sevilmiyorum
Kaç yaşındasın
29
Bişey sorabilir miyim sana müsaden olursa
Burdan sor
Burdan olmaz ama seni rahatsıx edeceksem sorun değil
Konuştun mu
Çok konuştum ama her seferinde beni sevmediğini istemediğini söyledi , gitsen gram üzülmem dedi
Her şey mümkün
Napcam bilmiyorum
İşin var maşın var ayaklarının üzerinde duruyorsun kimseye muhtaç değilsin hanhi şehirdesin gurbet dediğin neresi
Antalya
Demesi çok kolay yapması çok zor bi alışkanlık bi düzen cocuk da var
Ayrılınca nerde yaşayacaksın
Alışkanlık uğrunda saygı duyulmadan değer verilmeden sevilmeden seks te tstmin olmadan bir ömür yaşanırmı
Antalya da kalacağım
Ayrılınca eşin rahatsız etmezmi
Onu da bilmiyorum uzaklaştırma aldıracağım
Bence tayin istemen daha mantıklı olur o işlerin sonu sonrada kin ve nefrete dönüşür hayatına kimsenin girmesine izin vermez tayin daha mantıklı olur senin için
Yeni göreve başladım 1 yıl oldu 3 yıl daha kalmak zorundayım
Eşinde mi memur ama 657 de özel şartlarda tayin çıkabilir tehdit hakaret varsa boşandıktan sonra bu şartlarda devlet tayinini çıkartır
Anlaşmalı istiyorum öyle bieşy varsa eğer tayin dilekçesini yazacağım
Tehdit var mı yazılı şahit falan
Küfürler var mesajlarrı var
Tehtide varan varsa bunlar geçerli olur sen konuştun mu yüz yüze boşanalım diye
O hep boşanmak istiyor, bu yuvayı ayakta tutan benim onun için olsam da olur olmasam da
O zaman konuş olmuyor de boşan ayrıca tehdit hakaret can güvenliğine girer bun kanunda yeri var belgeli bir dilekçeyle başvurursan tayinin hemen çıkar burdan yazma istersen istek at mesaj kutum açık
Xperim yetmedi
Gizliden çık direk yaz
Evet
Yazdım
Ne yaptı ki
Ne ararsan var
Hım gurbet?
Çok Zor
Başarırsın korkma
neden olmasın
zorr walla
Neredesin ki
İşin var yaparsın
Yapamazsın
Neden
Süreç çok zor ve başka gelirsin yoksa hazırda başka paran yoksa süreci kaldıramazsın
nerde yaşıyosun
avukatım boşayayım seni
Antalya
Anlaşmalı istiyorum kabul ederse
Eşinle konuştun mu ne diyor peki
Konuştum onun için farketmez ama çocuk var işte korkuyorum tek başıma nasıl yapacağım
Nafaka alırsın yazabilirsin bana
Konuşmak istermisin
kurarsın
zor durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?