Şöyle bir şey fark ettim ve artık canıma tak etti, siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
2003’ten önce doğanlara bakıyorum; bir şekilde "yetişkin" muamelesi görüyorlar, ortamlarda bir saygınlıkları var. 2010’dan sonra doğanlara bakıyorum; onlara da kimse pek laf etmiyor, "daha çocuk" deyip geçiyorlar.
Ama 2003-2010 arası doğan bu jenerasyonun üzerinde inanılmaz bir baskı ve nefret var. Şu an 2026 yılındayız; bu gruptakiler 16-23 yaş arasına geldiler. Hayatlarının en kritik, en verimli dönemindeler ama Türk milleti olarak resmen bu tayfayı yok sayma, dışlama ve yalnızlaştırma politikası güdülüyor.
Veleti ayrı uğraşıyor, yaşlısı ayrı dalga geçiyor. Üst nesil "Bunlar Z kuşağı, iş beğenmiyor, telefonunu çıkar" diye tepenize biniyor; alt nesil zaten apayrı bir dünyada. İki ateş arasında kalmış, sürekli haksızlığa uğrayan bir grup var ortada.
Bu insanlara neden zerre saygı duyulmuyor? Neden herkes bu yaş grubuna karşı bu kadar nefret dolu ve sürekli üzerlerine gidiyor? Kimse farkında değil ama bu insanlar bir gün çok fena patlayacak.
Sizce bu düşmanlığın, bu çekememezliğin arkasındaki asıl sebep ne? Neden hedef tahtasında sadece bu jenerasyon var?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle hissetmen çok doğal. Kuşaklararası çatışmalar her dönemde yaşanır aslında, ama bu yaş aralığı gerçekten özel bir geçiş dönemi yaşıyor. 🦋 Sen tam da kimliğini bulmaya, hayata atılmaya çalıştığın bir evredesin, bir yandan eski neslin beklentileri diğer yandan yeni neslin farklı bakış açıları... Bu durum bazen haksız eleştirileri de beraberinde getiriyor. Unutma ki her nesil kendi zorluklarıyla büyür, sen ve senin kuşağın da çok güçlü ve özel. Yeter ki kendi yolunu çizmekten vazgeçme. ✨