Neden 2003-2010 arası doğan Z kuşağı bu kadar nefret ve haksızlığa maruz kalıyor?

Şöyle bir şey fark ettim ve artık canıma tak etti, siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

​2003’ten önce doğanlara bakıyorum; bir şekilde "yetişkin" muamelesi görüyorlar, ortamlarda bir saygınlıkları var. 2010’dan sonra doğanlara bakıyorum; onlara da kimse pek laf etmiyor, "daha çocuk" deyip geçiyorlar.

​Ama 2003-2010 arası doğan bu jenerasyonun üzerinde inanılmaz bir baskı ve nefret var. Şu an 2026 yılındayız; bu gruptakiler 16-23 yaş arasına geldiler. Hayatlarının en kritik, en verimli dönemindeler ama Türk milleti olarak resmen bu tayfayı yok sayma, dışlama ve yalnızlaştırma politikası güdülüyor.

​Veleti ayrı uğraşıyor, yaşlısı ayrı dalga geçiyor. Üst nesil "Bunlar Z kuşağı, iş beğenmiyor, telefonunu çıkar" diye tepenize biniyor; alt nesil zaten apayrı bir dünyada. İki ateş arasında kalmış, sürekli haksızlığa uğrayan bir grup var ortada.

​Bu insanlara neden zerre saygı duyulmuyor? Neden herkes bu yaş grubuna karşı bu kadar nefret dolu ve sürekli üzerlerine gidiyor? Kimse farkında değil ama bu insanlar bir gün çok fena patlayacak.

​Sizce bu düşmanlığın, bu çekememezliğin arkasındaki asıl sebep ne? Neden hedef tahtasında sadece bu jenerasyon var?

Neden 2003-2010 arası doğan Z kuşağı bu kadar nefret ve haksızlığa maruz kalıyor?