10 gü

20 yaşına gelmiş, kendini başarısız ve ailesine kötü örnek hisseden biriyim, bunu nasıl düzeltebilirim?

Ben 19, birkaç aya 20 yaşına girecek birisiyim
Dürüst olmak gerekirse kendimi çok başarısız buluyorum çünkü bugüne kadar bir şey başaramamış biriyim ne okul konusunda ne de ailevi ilişkilerde. Ailevi ilişkilerde çoğu zaman çabuk sinirlendiğim ve tahammülüm olmaması nedeniyle yaptığım veya dediğim şeylerden bir zaman sonra çok pişman oluyorum ne kadar düzeltmek istesem de aynı hesap devam ediyorum 2 küçük kardeşim var ve biriyle neredeyse hiç aram yok 2 3 günde bir konuşuruz o da Annem Babam nerede, derslerini yaptın mı diye. En küçük kardeşimle ise hiç öyle değil, çok iyi aramız bunu nasıl düzeltirim yardımcı olursanız sevinirim
Okul hayatım yani akademik hayatıma gelirsek liseden itibaren hep sınıfı ucu ucuna geçmiş, ilk girdiğim üniversite sınavından bir halt başaramamış, 2. sene ise yine hiç çalışmadan ama aileme çalışacağım vaadiyle umut vererek sözde hazırlandığım bir sınavdı
2. sınavdan sonra sonuç bir nebze iyi gelince bulunduğum şehirde bir bölüme yerleştim fakat burada da daha önce olduğum gibi yine dersleri ucu ucuna geçen ve büyük ihtimalle de MEB bursunu yakmış sayılacak biriyim
Kısacası hayatta bir halt başaramamış, ailesinin en büyük çocuğu olmasına rağmen iki kardeşine kötü örnek olan ve 20 yaşına gelmesine rağmen bir baltaya sap olamamış biriyim ha bu arada namazı bile sürekli başlayıp bırakan biriyim kısacası dünyanın rezil insanlarından biriyim
20 yaşına gelmiş, kendini başarısız ve ailesine kötü örnek hisseden biriyim, bunu nasıl düzeltebilirim?