- Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı.
11 güBiliyormusun adamın böyleside hiç çekilmez he, al küreği vur ağzının ortasına..
Neuse sen bence onun peşini bırak, yani ilgilenme sorma , k2ndine odaklan. Çünkü narsist insanları mahvedecek en iyi şey onları görnezden gelmek ve oltalarına grlmemek. Anneme gitmek istiyorum derse, aa çok iyi fikir biraz mola okur de. Camdan atlarım derse sen bilirsin biraz uçuş iyi gelebilir de😅 sen psikoloğa git derse çok haklısın biraz zaaflarımı kontrol etmem lazım senin üstünd etecrübe ettim de🤷♀️
12 Yorumla
Soran11 güAnasının memesinden ayrılamamış 0-2 yasa takılı kalmış yetişkinler bunlar araştırdım.
En İyi Cevaplar
11 güÖncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadıklarını okurken yorulduğunu ve kafanın ne kadar karışık olduğunu tahmin edebiliyorum. Soruna en net ve gerçekçi cevabı vereyim, çünkü yakın zamanda birkaç dostumun yaşadığı durumların aynısını yaşıyorsun, sana net olmak görevim gibi hissetim.
Bu bir "iletişim sorunu" değil, kesinlikle duygusal istismar ve manipülasyon taktikleridir.
Klinik olarak "narsist mi" tanısı koymak bir uzmana düşer ama gösterdiğin tüm davranışlar, narsisistik kişilik bozukluğu olan veya yüksek düzeyde narsisistik eğilimler taşıyan kişilerin birebir kullandığı savunma mekanizmalarıdır. Seninle sorunları çözmek değil, sorunu görmezden gelerek seni suçlu hissettirmek istiyor. Hadi yaşadıklarını tek tek çözelim:
1. "Anneme giderim, camdan atlarım" (Duygusal Şantaj / Rehin Alma)
Bu, konuşmayı tamamen kapatmak için kullanılan en ağır silahtır. Seni endişelendirerek ya da suçluluk duygusuyla susturmayı amaçlar. Bu bir iletişim değil, tehdittir. Sağlıklı bir insan, eşiyle sorun konuşurken canına veya terkine kumar oynamaz.2. Konuyu değiştirip "sen bağırıyorsun"a getirmek (DARVO taktiği)
İhanet, saygısızlık ve ailesinin manipülasyonu gibi kendi yaptığı devasa hataları konuşmamak için, seni "abartıyorsun" ve "bağırıyorsun" diyerek psikolojik olarak savunmaya geçiriyor. Burada amaç: Konuyu onun yaptıklarından, senin verdiğin tepkiye kaydırmak. Çünkü seni "dengesiz" gösterirse, kendi sorumluluğundan kaçar.3. Zamanlama bahaneleri (iş, açlık, uyku) - "Ulaşılmazlık" oyunu
Gündüz arıyorsun "iş", akşam arıyorsun "açsın", gece arıyorsun "uykusuz". Burada amaç "Asla doğru zaman yoktur" illüzyonu yaratmaktır. Bu, seni yıldırarak konuşmaktan vazgeçirmek içindir. Hiçbir zaman doğru an gelmeyecek çünkü o, doğru anın hiçbir zaman olmamasını istiyor.4. Hiçbir şey olmamış gibi davranmak (Gaslighting - Gerçeklik saptırma)
Seni delirtmek için yapılan en belirgin harekettir. "Dün beni çok kırdın" dediğinde "Ne kırması, seni kıracak hiçbir şey yapmadım ki?" diyerek kendi zihninden şüphe etmeni sağlar. Bu, narsistlerin en klasik taktiğidir.
Peki Ne Yapmalısın?Artık "Onu Anlamaya" Çalışmayı Bırak.
Bu bir iletişim sorunu olsaydı, iki taraf da masaya oturup "Ben seni nasıl kırdım, nasıl düzeltiriz?" derdi. O ise bunu yapmıyor; çünkü seni anlamak gibi bir derdi yok, sadece kontrol etme derdi var. Onu anlamak için harcadığın enerjiyi kendine harca.
İntihar Tehditlerini Ciddiye Al. Sonuçta bu insanların duygu dünyası karışık ne yapacağı belli olmaz. Ama Kendi Yükün Olarak Değil!, Kendini sorumlu görme!
Eşin "Camdan atlayacağım" dediğinde asla "boş ver" deme. Ancak şunu yap: "Bunu ciddi söylüyorsan 112'yi ararım, hastaneye yatırılman gerekir." de. Eğer blöf yapıyorsa, bu lafı bir daha asla kullanmaz. Eğer gerçekten psikolojik sorunu varsa, profesyonel yardım alması gerektiğini anlarsın. Ama bu tehditlerin senin canını yakma ve susma bahanen olmasına izin verme.
Yazılı Delil Tut, Günlük gibi, Mutlaka ama mutlaka yap bunu!
Aldatma, saygısızlık ve manipülasyonları tarih tarih not al. Çünkü sürekli gaslighting yediğin için kendi hafızandan şüphe edeceksin. Bu notlar, gerçekleri unutmaman için bir aynadır.
Asla Onunla Çift Terapisine Gitme!
Narsist eğilimli kişiler terapide öğrendikleri psikolojik terimleri (örneğin "sen bana narsist diyorsun ama aslında sen hastasın" gibi) sana karşı daha güçlü bir silah olarak kullanırlar. Sadece kendin için bireysel terapi al. Bir uzman, senin normal tepkiler verdiğini (aldatılınca bağırmak çok doğaldır!) ve asıl suçlunun sen olmadığını sana öğretecektir.
Kendi Geleceğine Bak. Sert ama gerçekçi ol!
Şu an konuşulan şey "Acaba nasıl daha iyi iletişim kurarım?" değil; "Bu adam beni aldatıyor, ailesiyle birlikte manipüle ediyor ve benimle sorun çözmeyi reddediyor."
Kendine şu soruyu sor: Yarın bir çocuğum olsa ve eşim bu çocuğa aynı muameleyi yapsa, bu ilişkiye "sağlıklı" der miydim?
Unutma: Senin bağırman, yorgun olman, yıpranmış olman ASIL SORUN DEĞİL; bunlar, sürekli istismara maruz kalan bir insanın verdiği doğal tepkilerdir. Onun ihaneti ve saygısızlığı asıl sorundur. Lütfen kendini suçlu hissetmekten vazgeç ve önceliğine kendi psikolojik sağlığını ve güvenliğini koy. Bu ilişkide "iletişim" değil, "tahammül" ediyorsun ve tahammülün bir ömrü yoktur.12 Yorumla
Soran11 güOnun davranışlarını bağlanma stilini aile dinamiklerini yaptığı manuplasyonları savunma mekanizmalarını hepsini araştıra araştıra makalelerle okuya okuya zaten anladım ve gördüm 2 ablası ve annesi ve kendisi asla normal biri değil 7 kardeşler hatta onun bu davranışlarını üzerime hiç alınmıyorum artık sadece enerjimi düşürüyor. Çünkü o kadar bencil birisi aslında o kadar yalnız birisi ki ailesine o saygısızlıklar yüzünden gitmek istemediğim de beni suçluyor gittiğim de ve saygısız davrandıkları için evde bunu dile getirdiğim de ben sadece sana gel dedim zorlamadım kendin geldin diyor tatile gidelim diye yalvarıyor gitmek istemediğimi söylediğim de üzülüyor gidince de olay çıkartıyor sonra diyor ki seninle bir daha gitmicem yok sana tatil falan diyor. O kadar kötü bif insan ki o kadar maskeli davranmış ki bana ben nikah günü bile evlenmekten vazgeçmiştim. Bana yalvarıp yakardı istemediğimi söyledim nikaha gitmemek için saçımın kenarını bile sinirden kazıdım kuaför zor kapattı ailecek psikolojimi bozdular bunlar daha ne ki diyeceğim şeyler var somatik sorunlar yaşıyorum. Yeme bozukluğu yaşıyorum yemek yutamıyorum. Hiç iyi değilim nefes bile alamıyorum korkuyorum. Herşeyden herşeyden korkuyorum.
Soran11 güOnun asşında çok yalnız birisi olduğunu biliyorum ve ailesi ona hep yalnız hissettirmiş bunları demişti bana onunla olan yapıp ektiğin diyorlardı aslında onun bana olan davranışı onlara olam sinirinin öfkesi yansıtma manuplasypnu yapıyor bana ve benden boşanmak istemiyor eskiden olsa seviyor diye derdim hayır değil narsistin beslenme kaynağı bu beni bir nesne olarak görüyor çok araştırdım çok
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Buna sadece iletişim sorunu demek bana hafif kalıyor. Narsisttir diyemem, bunu uzman değerlendirir ama anlattıklarında ciddi manipülasyon, suç çevirme ve psikolojik baskı var gibi duruyor. Sorunu konuşmak yerine seni deli ilan etmesi, videonu çekmekle tehdit etmesi, camdan atlarım demesi çok sağlıklı şeyler değil. Ben olsam önce kendimi güvene alır, tek başıma bir uzmandan destek alır ve bu ilişki beni ne hâle getiriyor diye çok ciddi düşünürdüm. Çünkü evlilik insanı sürekli kendinden şüphe ettiren bir yere dönüşmemeli.
04 Yorumla
Soran11 güAnnesi de böyle biri genetik olabilir ciddi ciddi bana sevgili zamanlarında maske takmış bunu anladım.
Soran11 güPsikolojik olarak artık yemek yiyemiyoruz yutamıyorum çok kötü bir dönemdeyim.
Soran11 güYemek yiyemiyorum uykum kaçıyor uyuyamıyorum
Soran11 güYutma fobisi oluştu.
Merhaba, yazdıklarını okudum. İlişki tek taraflı yürümez. madem sana camdan atlarım bana böyle davranma diyorsa, sende ona atlamak istiyorsan çık, ben seni iticem söz de , seni bekliyorum çık. diyip blöf yap. Yapmaz knka o işler öyle kolay degil. Tavuk cigerli belli zaten sana böyle laf atmasından. Bence uzatma , direk ayrıl. Knka şimdi insanlık hali normal sinirlenir kriz geçirir gider kendine zarar verir. sonra polisle sen ugraşırsın haberin olsun.
04 Yorumla
Soran11 güBunlar 7 kardeş içlerinden annesi ablasının ikisi ve bu normal değil narsist veya borderline olduklarını düşünüyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, anlattıkların karşısında ne kadar zorlandığını hissedebiliyorum. 😔 Eşinin konuşmaktan kaçınma ve suçlama şekli, seni çok yıpratıyor olmalı. Bu tür davranışlar, sağlıklı bir iletişimi gerçekten imkansız hale getirir. Kendini ifade edememen ve sürekli engellenmen çok doğal olarak bağırmana neden olabilir. Bence bir uzmandan destek almak bu kısır döngüyü kırmana yardımcı olabilir. Kendi iyi oluşun çok değerli unutma.💖
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Gizli Üye(25-29)9 güBenim kocamda böyle öleyim de kurtulayım surdan bir araba çıkıp vursaya felan birde hep kendisi haklı ben hep haksız bazen hakaretlerde ben beyinsiz her kötü kelime ne varsa hepsini bana diyor yani bazen araya argo da ekliyor benimkide narsist diye düşünüyorum anlayış yok benim duygularımı görmüyor zaten ne hissediyorum bir davranış yaptığında umrunda değil psikiyatriste git paranı ben vercem dedi sen git dedim aynilar neredeyse ya maalesef bizi bulmuş şansizlik
13 Yorumla
Soran9 güHepsi aynı aslında gitmeleri gereken kendileri sadece yansıtma yapıyorlar sana tavsiyem manüplasyon çeşitlerini davranış örüntülerini ve savunma mekanizmalarını araştır kendini korumak için psikozların nevrozların ve sağlıklı insanların yaptığı manuplasyonlar farklı oluyor kendi zihinsel sağlığını korumak için yap bunu
Cevap sahibi9 güYa kavga ederse benle mesela o an sınır olup ağlarsam o zevk alıyor ama takmaz gider uyursam niye gelmedi bu kavgaya diyormuş ondan sonra yani onlar başka gerçekten manipile ediyor bazı videolar gördüm onun dediğini dalgaya alıp Gül'ün geçin vs gibi umursamayin onlar daha çok kuduruyor gibi videolar gördüm
Soran8 güTamam onun seni ağlatmasın karşın gülmesi senle ilgili degl büyük ihtimalle annesi veya babasının kardeşler arasında ayrımcılık veya koşullu sevgi gösterdiğinde hissettiği duyguyu sana yansıtıyor bu insanlar cpcuk kalmış yetişkinlerdir. İntikam aldığını falan sanıyor bende gördüm biliyorum kocam bir gün benim cidden sinir krizi gecirmemden zevk almıştı güldü sırıttı o suratındaki görüntüyü görünce onun hasta olduğunu gördüm birde Ona tekrar asla güvenme duygusal olarak boşan önce ben kocamdan bosancam bi şekilde ama sende düşünüyorsan önce duygusal boşan ona duygusal yatırım asla yapma cunlu bunlar hiç bir şey olmamış gibi arayı düzeltmeye çalışıyorlar sonra tekrar suçlayıp kötülüyor bunşar insan değil seytanın kemik bürümüş halidir. Çekilmez. O evlilik içindeyken kendini ne yap et güçlendir. Dedikleriim uygula yukarıda yazdım mesajda
- Aile & Toplum konusunda 607 cevap paylaştı.
11 güHatalarını görmezden gelen tüm hata sanki karşıdaki insana aitmis gibi davranan narsist kibirli bir insan gibi görünüyor bu adamın psikologa gitmesi şart
10 Yorumla
11 güinan bana kendini yorma bir insan neyse odur değiştiremezsin de bence kendine odaklan umrunda bile olmasın ilgilenme ona odaklanma o yokmuş gibi davran bak sana nasıl u dönüşü yapıp geliyor bakımlar yap o sana nasıl geliyorsa sende ona öyle git
15 Yorumla
Soran11 güDuygularımı bastırmış olmaz mıyım böylece hasta olmak istemiyorum.
Soran11 güZaten iyi olduğumuzda kötü davranıyor kötü olduğunda bu manuplasyonları yaptıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi davranıp iyi davranıyor.
- 11 gü
işte iyi davrandığında sen ona pas verdiğin için hiçbişey olmamış gibi davranıyor yanlış yapıyosun o yokmuş gibi davran o sana bişey dediğinde duymamazlıktan gel bak nasıl sana geliyor
Soran11 güHer zaman kendimi böyle sabote mi edeceğim ben en iyisi boşanmak ::;(
- 11 gü
bu size kalmış size karışamam ya da kafanızı karıştırmak bana düşmez
Gizli Üye(30-35)11 güKocamın ikizini buldum demek ki herkes böyle fkmgmg
211 Yorumla
Soran11 güAnnemde aynı şeyi diyor normalleştiriyor bu normal değil bence.
Cevap sahibi11 güNormal değilde etrafımda kimi görsem öyle bence evlilik sonrası erkekler böyle gibi maalesef..
Soran11 güMidem bulanıyor bunlsr çocukken mi iyi insanlarmış bi tek bilmiyorum ama kesinlikle kendi ailesiyle olan dinamiklerden kaynaklı.
Cevap sahibi11 gümaalesef aileden öyle görmüşler bence de
Soran11 güSen boşanacak mısın peki
Cevap sahibi11 güYok ya kolay mı boşanmak öyle
Soran11 güEkonomik özgürlüğün yok mu ki
Cevap sahibi11 güVar ama çocukla zor
Soran11 güO yüzden güvenip çocuk yapmam ben sen nasıl güvendin peki çocuk düşünmeden önce yok muydu bu sorunlar
Cevap sahibi11 güYoktu cocuktan sonra artıyor hatta olanda
Soran11 güGüvenmemek lazım ya birde olan sana da degl sadece o çocukta etkileniyor ben evlenmeden önce düzelir sandım evlenince sorunlar arttı çocukla daha da artmıştır kesin.
Gizli Üye(36-45)11 güBöyle hayat mı geçer be. Prenses erkek gibi olmuş.
13 Yorumla
Soran11 güPrenses erkek resmen dimi çok dedim ona kendimi artık kadın gibi değilde annen gibi hissetmeye başladım diye
Soran11 güÇünkü en ufak tartışmada annesine gidiyor ve rakip gibi hissettiriyor.
Cevap sahibi11 güYazık gerçekten.
11 güBizde sorunlarımızı konuşmak istedigimde eşim aynı haksızken ben haksızım gibi manüpüle eder maalesef anlayış bazı eşler arasında eriyip bitince sevgi saygıda bitiyor
012 Yorumla
Soran11 güHaliyle cinsellşkte bitiyor ne iğrenç bir durum kendisine saygısı olan insan eşiyle sağlıklı iletişim kurar oysaki
- 11 gü
Cinsellik nerde ya 6-7 ayda bir yalvar yakar zar zor ikna olur sa oluyor ne ilgi
Var ne eşimin bana içi erisin ayakları eve koşarak gelsin diye bakım kaygısı var hiç dünya umrunda değil
Soran11 güAma kadınlar erkekler gibi degilkş kadın soğudu mu asla geridonusu olmaz yanlış anlamayın ama o duruma nasıl geldi? Bu durumda ya sen manupplatorsub veya eşinin ciddi psikolojik problemleri var. Travma geçmişi var mı onun cinsellik üzerine
Soran11 güVay be başka evlilerde de cinsellik sorunları oluyor demek ben bir tek bizi anormal sanıyordum
- 11 gü
Yok ya olır mu ona nasıl davrandıgımı bi bilsen bu kadın malmı dersin. Onun benim kendi kendime mastürbasyon yapmama bile razı olmuyor bir insan yılda sadece 2 kez yalvar yakar bişe yaşamayla nasıl durabilir diye düşünmüyor
- 11 gü
Yani akıl almaz durumlar var
Soran11 güBak işte her şey cinsellik değil düzgün iletişim kurmak önemli sonra sormamak gerekir neden istemiyor diye
- 11 gü
Hayır zaten cinsellik değil diyorum ya ama karı koca arasında ne yaşanmazsa her şey bir yerde kitleniyor örnek cinsellik olmasa başkasımı var soru işareti çıkar. İlgilenmese başkası mı var dersin. Saygı duymasa sevmiyor mu dersin ama işin sonu neyden aç kalırsan ordan anlayışıda sevgiyide saygıyıda götürüyor.
Soran10 güYa zaten temelinde iletişim yok manüplasyon var cinsellik olmuyor bu yüzden de herşeiyn başı iletişimsizlik empati kuramamak tüm emekleri boşa çıkarıyor uzaklaştırıyor yani cinsellik olursa sorun düzelir diye bir şey asla yok önce iletişm anlayış empati
- 9 gü
Sorun yaratmak isteyince heryerden yaaratıyor zsten
Soran9 güÖylee
- 8 gü
Umarım tüm sorunlarınız hallolur
9 güEşin kaçak güreşiyor. Sorunlarla yüzleşmekten kaçıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı.
11 güTeşhis koyamam ama psikolojik sorunları olduğu aşikar. Muhtemelen olası bir doktor görüşmesi fikrini de reddedecektir. Sana sabır dilerim
06 Yorumla
Soran11 güÇift terapistine gidelim diyorum İstemiyor bana diyor ki senin daha çok ihtiyacın var sen sinir hastasısın delisin diyor. Seni yatırmak lazım Bakırköy’e bak senin videonu çekeceğim diyor. Bir ara ikna etmeyi başardım sandım ama o zamanda diyor ki tek tek gideceğiz ancak farklı psikologlara sonrada ben öyle bir şey demedim ki diyor.
- 11 gü
Sıkıntılı süreç. Umarım daha fazla yıpranmadan bir çözüm bulabilirsiniz
Soran11 güArtık boşanmak istiyorum ve ailem yanımda değil ne acı ama ailemlede aynı iletişim problemleri yaşıyorum bende mi sorun var diye çok araştırdım çünkü hayatım boyunca hep suçlu şımarık bir evlat gibi hissettim bunu çok araştırdım ve ailemle ilgili travmalarımı anlattığım da bunları hep yüzüme vurdu onların davrandığı gibi davrandı. Çok araştırdım bunun adı travma bağıymış
- 11 gü
Dur yav hemen sorunu kendine bağlama. Adam bayağı manipüle etmiş. Boşanma kafasına kadar getirmiş seni. Ne diyeyim bilemedim
Soran11 güGit babanın evine diyen bi birinden ne bekleyebilirim ki
- 11 gü
Hiçbir şey. Umarım her şey gönlünce olur
- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
9 güEşin olacak kişi adam değil adam olan karısını dinler sorun varsa çözer benim anladığım sen çığlık içindesin ama seni duymuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 güBende benzer seyler yasadim careyi psikologa gitmekte bulmustum he duzeliyormu biraz biraz zamanla rayina oyuruyor anladigim kadariyla senin evliliginde baya bir huzursuz
018 Yorumla
Soran11 güÇift terapistine gidelim diyorum İstemiyor bana diyor ki senin daha çok ihtiyacın var sen sinir hastasısın delisin diyor. Seni yatırmak lazım Bakırköy’e bak senin videonu çekeceğim diyor. Bir ara ikna etmeyi başardım sandım ama o zamanda diyor ki tek tek gideceğiz ancak farklı psikologlara sonrada ben öyle bir şey demedim ki diyor.
Cevap sahibi11 güBende en basta tek gittim bizde sorun yasiyorduk once icini dokuyorsun anlatiyorsun emin ol yardimci oluyorlsr bastan asagi herseyi konusuyorsun sonra davet ediyor esinide sonra bazen bireysel bazen cift olarak tedaviye gidiyorsunuz
Soran11 güArtık boşanmak istiyorum ve ailem yanımda değil ne acı ama ailemlede aynı iletişim problemleri yaşıyorum bende mi sorun var diye çok araştırdım çünkü hayatım boyunca hep suçlu şımarık bir evlat gibi hissettim bunu çok araştırdım ve ailemle ilgili travmalarımı anlattığım da bunları hep yüzüme vurdu onların davrandığı gibi davrandı. Çok araştırdım bunun adı travma bağıymış
Soran11 güPeki sonradan sen mi bireysel terapi aldın o mu
Cevap sahibi11 güDogrudur ya iki taraftada sorun vardir sma cozulemeyecek seyler degil cocuk flan var mı ?
Soran11 güHayır onunla ilişkiye girmiyorum hiç zaten vajinismus olmuşum çocukta dğsünmem böyle birinden evliliğimizin 17. Gününde whatsapta eskortla konuşmalarını yakaladım bana açıklama yapmak yerine pijamalarla git babanın evine diye kapıya sürükledi. Ailem yanımda degl gidemedim o gün eskorta gittiği günün tarihine baktığımda bana arkadaşlarım geldi askerden onlarla dışarı çıkıcam dedi ben ertesi günün öğle saatlerine kadar ulaşamamıştım ona ondan iğreniyorum
Cevap sahibi11 güBu yasinda sana yaptiklari cok ayip ben her turk kizi cok guzel ve cekici disarda canin isteyebilir esin kapalida olabilir kapalida giyinebilir evde esine sapik olabilirsin istedigini giymesini isteyebilirsin bakim yapabilirsin onu yuceltebilirsin bunlar evlilikte olmasi gereken seyler bence
Soran11 güNişanlıydık o tarihte de ama evlilik birliği içinde de çok fazla eskortla konuşmaları mevcut.
Cevap sahibi11 güCok yanlis seyler bence sen yazmayacaksin ben gizleneyim en iyisi :)
Soran11 güİyide sana vuran kötü davranan birini nasıl arzulayabilirsin ki cinsellikten daha önemli bir şey var iletişim ve anlaşılma ruha dokunmayan nasıl isteyeceksin.
Soran11 güAyrıca kapalı biri değilim kapalılıkla da alakası yok bunun diye düşünüyorum.
Cevap sahibi11 güKapalisin diye demedim ornek verdim sadece
Cevap sahibi11 güHersey zamaninda guzel evet ilgini eksik etmeyeceksin yeri gelecek cinselliginide yasayacsksin tadina vara vara onunla konusmak istesende konusamayacsksin bence bu isi psikologta cozebilirsiniz ama herseyini anlatarak
Soran11 güProfilimden kimliğimi anlayacak değiller diye sorun yok
Cevap sahibi11 güAnladim pekala ben gizli degildim ya bastan ondan dedim ben bilseydim bu kadar derin olacak gizlenirdim :)
Soran11 güPsikoloğa gitsem büyük ihtimalle kendi değerimi farkettirmeden boşanırım yani bende zaten değerimi bilmek istiyorum ama beni o kadar etiketliyor ki şöylesin böylesin fobilerim oluştu haliyle çekiniyorum.
Soran11 güKonuşmaları sonradan gizleyebiliyorsunuz diye biliyorum.
Cevap sahibi11 güGizlesemde herkes okudu gordu diye dedim :)
Sizin aranızda iletişim problemi var özellikle kocanla
02 Yorumla
Soran11 güBaşta sorun ailesinin davranışları sandım zaten ama gördüm ki asıl mesele oymuş ve sonradan anladım ki eşimin ailesinin saygısızlıkları benimle ilgili değil diğer geline de böyleler
Gizli Üye(18-24)11 güBariz iletişim problemi işte ve bizde de var benzer şeyler 😔
013 Yorumla
Cevap sahibi11 güGüncellemeye baktım da bize benziyor sorunlar
Soran11 güSen mi böylesin eşin mi
Cevap sahibi11 güEşim
Cevap sahibi11 güMutlaka bir eksiklik iletişim kopukluğu veya sorun çıkıyor işte
Soran11 güTerapiye gittiniz ni
Cevap sahibi11 güHayır ve gitmeyi reddediyor eşim 😔 neler çekiyorum varya
Cevap sahibi11 güBoşanmaya kadar gidecek bizim evliliğimiz sonunda
Soran11 güMarksistler gitmek istemiyor işte gerçek yüzleri çıkar diye
Soran11 güNarsist ve borderlinelar
Cevap sahibi11 güAnlatsam neler var daha da uzar gider başını ağrıtmiyim neyse
Soran11 güUyumuşum yaa. Doğrudur ama galiba narsistleri ikna etmenin yolu belki bende sorun vardır deyip gitmek çünkü sanırım buna inanıyorlar bana eşim sende sorun var delisin diyor sürekli onların amaçları ego tatmini haklı çıkmaz her zaman haklı onlar
Cevap sahibi11 güAynen öyle işte aynı bizi tarif ettin
Cevap sahibi9 güYine huzursuzum 😔
- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
11 güNarsist bide aldatmış yani suçlu psikolojisi
20 Yorumla
11 güatlayacağım dediğinde dur yardım edeyim de ya da ben evde yokken yapta beni suçlamasınlar sonra hapisle uğraştırma beni de
00 YorumlaEşin gerçekten sorunlu ve çocukluktan çıkmamış biri sanırım böylesiyle evlilik yürütmek zor
02 Yorumla
Soran11 güKesinlikle öyle çocuksun diyor kendi yetişkin olamamasına bakmıyor aslında bana yansıtma yapıyor.
Narsisten çok çektim. İyi tanırım onları. Detaylı konuşabiliriz Bana arkadaş şsteği gönder
02 Yorumla
Soran11 güBoşandınız mı
konudan kaçıyor anlaşılan
10 YorumlaÖyle kişiler gerçekten narsist
26 Yorumla
Soran11 güİstiyorum ama ailem yanımda değil
Soran11 güÇocuğum yok ama benim sosyal fobi panik atağım var üstüne bu evlilikte daha belirginleşti. Yemek tutamaz hale geldim.
Soran11 güYemek yutamıyorum yiyemiyorum
11 günarsist gibi değil de başka bir problemi olduğu kesin
11 Yorumla- 11 gü
Çok anlayışlı sun seni alan yaşadı :)
11 güNarsist hiç bi sorunu çözmüyor
18 Yorumla- 11 gü
Hep halının altına süpürüyor. Çözüm olmazsa evlilik de yürümez
Soran11 güEvet kesinlikle öyle ve bana çocuk gibisin diyor bı davranışlarından sonra ağladığım icin ama kendisi yetişkin gibi davranmıyor
- 11 gü
boşayayım seni avukatım :D
- 11 gü
ne zamandır evlisin
Soran11 gü2 sene dolacak
Soran11 güElimde eskortlarla olan konuşması var. Delilleri hep biriktiriyorum.
- 11 gü
biriktir hangi şehirdesin
Soran11 güİstanbul
11 güböyle biro evlenmen bile sacma
04 Yorumla
Soran11 güZaten böyle biriyle evlenmeyi daha doğrusu maskesini görememeyi buna rağmen bunların başına gelecek durumda olmayı da kendimi de normal görmüyorum.
- 11 gü
Kendine haksızlık etme zor durumdasin üzgünsün mutsuzsun bundan sonrası ne olcsk
Soran11 güO narsist veya borderline ise bende kaygılı ve bağımlı kişilik yapısıyım işte :/
- 11 gü
Karar senin iyi dusin
Aile & Toplum konusunda 930 cevap paylaştı. şans şans
milletin şansı bizde yokkk012 Yorumla
Soran11 güBilmiyorum yaa millet bebek gibi seviliyor bizde ok yok harbi
Soran11 güGülmesi bile artık küçümseme ve zafer kazanma mimikleri var yüzünde beni sinir edince gülüyor.
Soran11 güİçimdeki kız neşemi hayata olam umudum çaldı
Soran11 gü32-31
Soran8 gübu soruyu sorduktan sonra beni aşırı uyku bastırdı. Sanırım iyi geldi bu soruda insanların yorum yapması.
- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
11 güBen uyar oğluyum uyarım hanımim olursa
00 Yorumla
11 güAllah yardımcın olsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. İşin kolayını bulmuşsun
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sanki duygusal ilişki bitmiş gibi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
11 güpskolojisi bozuk
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Narsist
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
11 güSorunlu
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 güİşin zor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
10 güÖzet geç
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sorunlar var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eş değil düşman
00 Yorumla
11 güEşin narsist
11 Yorumla- 9 gü
Geç olmadı mı sjsj
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
9 güManipuleci
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne