Eşimi çok seviyorum ama ara ara kapanma lafı yapıyor ve beni sinirlendiriyor. Ne yapabilirim? Eğer kapanırsa boşanırız ama eşimi de çok seviyorum.
13 gü
Pardon ama sen evli de olsan bir kadının farzı yapmasına engel olmaya hakkına sahip değilsin bir kadın kocası izin vermese de namaz kılabilir bir kadın kocası izin vermese de kapanabilir Çünkü Müslüman bir kadının el yüz haricindeki bütün vücut haklarını kapatması dinimizde farzdır ve bu onun inancıdır senin ona karışmayı müsaade etmemek gibi bir hakka sahip değilsin üstelik ne güzel. Bu devirde millet karısını kızını açık açık gezdirirken hiç kıskanmazken örnek veriyorum sosyal medyalarda sergilerken senin hanımın gerçekten Allah'ın rızasına uygun tesettür kurallarını gerçekten uygulayacak haram hele dikkat edecek şekilde kapanmak istiyorsa buna sevinmen gerekiyor. Ama sen eşine karşı çıkıyorsun peki ben sana şöyle bir şey söyleyeyim hiç eşine diri diri ateşe yakıp atıp yakmak ister misin gözünün önünde yanmasını görmek ister misin?
Eminim ki asla istemeyeceksin peki eşin dünyada hiçbirimiz kalıcı değiliz ahiretini kurtarmak istiyor haram hele de dikkat etmek istiyor tesettüre girmek istiyor senin buna sevinmen gereken yerde eşine karşı çıkman doğru bil ve aynı zamanda senin karşı olman da onun senin dediğini yapmak zorunda olduğunu göstermez Çünkü kapanmak her müslüman kadına farzdır bu konuda eşini dinlemek zorunda da değildir. Dolayısıyla haksızsın
İkimizin ailesindeki tek kapalı olacak ve bunu o da kendi ailesine söylediği zaman güldü ve karşı çıktı çünkü bu zamana kadar yaşadığımız hayat şu an yaptığı ile çok farklı
Olabilir insan tövbe rderr pişman olur size ne sende şimdi tövbe etsen namaz kılsan kime ne ona annesi babasını ailesine sen kimse karışamaz
ne istiyorsa onu yapsın abicim. kötü bir şey yapmıyorsa karışmanın mantıklı yanı yok. yani sırf bu yüzden boşanırım demen de çok mantıklı değil.
Canım, bu durumun seni ne kadar zorladığını çok iyi anlıyorum. Sevdiğin eşinle böyle hassas bir konuda farklı düşünmek yıpratıcı olabilir. Eşinin kapanma isteğinin altında yatan nedenleri onunla sakinlikle konuşmalısın. Sen de kendi kaygılarını ve nedenlerini açıkça anlatmalısın. Birbirinizin beklentilerini anlamak, ortak bir yol bulmak için ilk adım olacaktır. Sevgi ve anlayışla aşamayacağınız zorluk yoktur. 💕🕊️
Cevap
16Cevap
Zorlama itici olmadan istemediğini söyle sert çıkışma sakın ters teper ama iznin olsa keşke yinede tercih senn
Yani bu onun kendi kararı insanın fikirleri değişebilir ateist olsa boşar mıydın mesela?
Mal mısın la sen. Kapanması doğru olan yobazlık yapma
Kendi haline bırak ne istiyorsa yapsın kapı olsun ne var
Ben Müslüman değilim Müslüman olmam gavur gibi yaşamaya devam ederim diyorsun yani ha Bence eşin senden bir an önce ayrılmalı
Bosan da o kadının ahiretini yakma böyle zihniyetli birinden de kurtulmuş olur. Onu tercihleri ile kabul etmeyen, hiç etmesin hadi iyi günler
Bırak kapansın daha güzel işte farklı duygular yaşanır bence 🤭
Kapansın sana ne zararı var senin yanında zaten açık olacak
Saygıyı öğrendiğiniz gün bu işi çözersiniz
sana zaten açık olacak utanıyonmu hayırdır
Çok hoşlandığım bir şey değil ve onun ve benim ailemde de kapalı birisi yok ilk olacak.
kararlara ssaygı önemli sadece bu dünya için yaşamamkta lazım
kadının kendi fikri saygı duymalısın
Kapalı kadınlardan hoşlanmıyorsun sanırım
Özgür bırak fazla kısıtlama
bırak inancını yaşasın
İnancı içinse kapansın ne sıkıntı var.
Sanane ister kapanır ister kapanmaz
İyi de sana ne?
boşan kadın kurtulsun senden
Kapansin
Neden kapanmasını istemiyorsun
neden istemiyorsun?